Daaaa, din nou Dr Oetker e de vina ;) M-a provocat, am raspuns. Un dulce, tare ciocolatos și aromat ;) Esențele de
migdală Marocană, de vanilie de Madagascar și esența de lămâie Siciliana de la Dr. Oetker, m-au pus la treabă. Așa că am cotrobîit pe net și am găsit ceva tare simplu, interesant și delicios. Pe gustul Zmeilor, deci si pe al vostru ;) ;)Spor si pofta buna. ;)
Un desert rapid și ciocolatos.
Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi.
Se topește ciocolata amăruie, apoi se adaugă esența de migdale marocana și 200 ml frișcă lichidă, ce se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la rece, până la ansamblare.
La fel se procedează și cu ciocolata albă, doar că pe aceasta o aromatizăm cu esența de lămâie siciliană.
Iar crema de ciocolată cu lapte, se aromatizează cu esența de vanilie din Madagascar. Pentru blat, se mărunțesc biscuții într-un blender, apoi se amestecă cu untul moale, până se obține un blat omogen.
Blatul de biscuiți se așează într-un vas cu pereții detșabili, tapetat cu foaie de pergament și se lasă le rce, ca. 30 de minute. Apoi se așează cremele întărite în straturi independente.Prăjitura se lasă la rece ptr cca. 60 de minute, sau chiar peste noapte. Se ornează după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună.