Am trecut si la nivelul doi, pâinici dulci ;)
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, se taie pătrățele.
Brânza dulce se amestecă energic cu ouăle, zahărul și zahărul vanilinat aromat.
Se pune pe fiecare pătrațea câte o linguriță din amestecul de brânză și o ½ linguriță de dulceață din gutui. Se închid pătrațelele ca și o bocceluță, se pun în tavă rotundă, tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu oul bătut spumă, se presară zahărul vanilinat aromat și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min la 180 grade. Pentru sirop, se încălzește laptele împreună cu peleteaua din gutui sau mierea, până la punctul de fierbere, apoi se toarnă fierbinte peste pâinicile scoase din cuptor și se lasă la răcit cca. 30 min sau mai bine până a doua zi. Spor și poftă bună!