Provocarea Weekend cu spor,inițiată de Stefania Anastasiu continuăăă!!!
Această lună e găzduită de sensibila LauraMariaDin, cu al ei blog, http://lauradin.blogspot.ro/ , unde ne-a oferit o gamă variată de apertive, mâncăruri cu carne și dulciuri ;)
Cum poate deja m-ați remarcat, eu sunt fan aperitive, n-am puutu rata acest aperitiv tare fain și pe gustul tuturor ;) Am plecat de la idee Laurei, dovlecei pane cu sos tzatziki ;) Sper să fie ok ? E cam tot pe acolo :D
Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am pozat :D )
Dovleceii rași se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă. Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un alauat omogen. Se asezonează de sare și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.
Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte. Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie. Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca dulce, pudrate cu zahăr sau ca aperitiv lângă un sos din smântână, castraveți și usturoi. Spor și poftă bună!