Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2016 | 4807 vizualizari

 

Provocarea Weekend cu spor,inițiată de  Stefania Anastasiu continuăăă!!!
Această lună e găzduită de sensibila LauraMariaDin, cu al ei blog, http://lauradin.blogspot.ro/ , unde ne-a oferit o gamă variată de apertive, mâncăruri cu carne și dulciuri ;) 
 Cum poate deja m-ați remarcat, eu sunt fan aperitive, n-am puutu rata acest aperitiv tare fain și pe gustul tuturor ;) Am plecat de la idee Laurei, dovlecei pane cu sos tzatziki ;) Sper să fie ok ? E cam tot pe acolo :D 

 

INGREDIENTE

  • Dovlecei cca. 800 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
  • Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ lingură,
  • Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.
  • PENTRU SOS:
  • Smântână cca. 4-5 linguri,
  • Castravete proaspăt 1 bucată medie,
  • Usturoi 2 căței,
  • Telemea de oaie rasă cca. 1 lingură.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana:

Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am pozat :D )

Dovleceii rași se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă. Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un alauat omogen. Se asezonează de sare și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.

Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte. Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie. Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca dulce, pudrate cu zahăr  sau ca aperitiv lângă un sos din smântână, castraveți și usturoi. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si marar - amintiri din copilaria mea