oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE875
PRIETENI305
Retete

Gogosi pufoase coapte la cuptor

In Prajituri la 20 Ian 2017

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, esenta de lamaie, laptele usor caldut si cca 50 g de unt...

Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra

In Prajituri la 19 Ian 2017

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa. Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja. Pui pulpa...

Chec cu pere caramelizate

In Prajituri la 18 Ian 2017

Pui zaharul impreuna cu apa, pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie. Cand zaharul e lichid si caramelizat, adaugi perele si amesteci cu grija. Caramelul se va intari putin, insa il lasi pe foc inca 5-7 minute, pentru a se fluidiza si a...

Mini checuri cu portocala si ghimbir

In Prajituri la 18 Ian 2017

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare.  Faina o amesteci cu praful de copt, sarea si pudra de ghimbir. Adaugi jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixezi...

Chec Valentine's Day

In Prajituri la 18 Ian 2017

Inimioare roz: Spargi ouale intr-un vas, adaugi sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixezi pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugi iaurtul si uleiul si amesteci, cu o lingura, pana la omogenizare. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si mixezi pana cand faina este...

Ciocolata de casa

In Prajituri la 8 Ian 2017

Pui zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, si amesteci pana cand zaharul este complet topit. Cand observi ca s-a format o spuma alba la suprafata, mai lasi sa fiarba 5 minute, nu mai mult, si stingi focul.  Intre timp, amesteci laptele praf cu cacaua si...

Chec marmorat

In Prajituri la 8 Ian 2017

Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura, si mixezi dupa fiecare adaugare, pana se topeste tot zaharul. Vei obtine o bezea lucioasa, ferma. Peste galbenusuri, adaugi treptat uleiul,...

Prajitura cu gem de caise si nuci

In Prajituri la 8 Ian 2017

Mixezi untul cu zaharul, galbenusurile, sarea, smantana si esenta de lamaie. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanti pana obtii un aluat moale, care nu se mai lipeste de peretii vasului. Intinzi aluatul intr-un dreptunghi pe care il intinzi in tava de aragaz, tapetata cu...

Mini tarte cu ananas si menta

In Prajituri la 8 Ian 2017

Intr-un castron, pui faina, margarina rece taiata cubulete, oul batut, zaharul macinat si sarea. Faci un aluat pe care-l lasi la frigider timp de 30 de minute. Intinzi o foaie de aluat pe care o decupezi cu ajutorul unui vas rotund si asezi aluatul in fiecare tavita unsa cu unt. Intepi aluatul cu...

Estonian Kringel

In Dulciuri la 8 Ian 2017

Pregatesti intai maiaua din drojdie, zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Intre timp, topesti untul pe care il vei adauga peste maiaua crescuta impreuna cu cele 2 galbenusuri. Omogenizezi compozitia si adaugi restul de faina. Framanti un aluat, nu...

Negresa cu crema de branza si mure

In Prajituri la 8 Ian 2017

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand si amesteci bine. Separat, amesteci faina cu cacaua....

Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone

In Prajituri la 8 Ian 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...

Rulada cu fulgi de zapada

In Prajituri la 8 Ian 2017

Bati albușul de ou cu un praf de sare intr-un bol, până devine spumos, apoi adaugi treptat zaharul pudra. Cerni faina peste bezea si amesteci usor de jos in sus. Adaugi si zeama de lamaie si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Umpli o punga cu aluat.  Fixezi un sablon cu...

Chec cu bradut

In Prajituri la 8 Ian 2017

Se pregateste pentru inceput, aluatul pentru bradut. Se amesteca untul cu zahar si colorantul alimentar. Se adauga ouale treptat, amestecand dupa fiecare in parte. Se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt, se amesteca si se toarna aluatul in tava (22*32 cm) tapeteta cu hartie de copt....

Briose cu gem de prune, cacao si scortisoara

In Prajituri la 8 Ian 2017

Amesteci faina cu amidonul, praful de copt si scortisoara. Freci galbenusurile spuma cu zaharul, margarina si cacao. Adaugi compozitia fainoasa si omogenizezi. In final, incorporezi gemul de prune si albusurile batute spuma. Ungi formele de briose cu unt si le umpli 2/3 cu aluat. Introduci...

Biscuiti cu cacao

In Dulciuri la 8 Ian 2017

Freci untul moale cu zaharul macinat, pana la topirea acestuia. Adaugi smantana, galbenusul, vanilia si amesteci bine. Amesteci faina cu cacaua si cerni acest amestecat peste compozitia lichida. Framanti o bila de aluat pe care o dai la rece pentru o ora.  Intinzi o foaie de aluat si cu...

Fursecuri cu fructe de padure

In Dulciuri la 8 Ian 2017

Intr-un vas, mixezi ouale, adaugand putin cate putin zaharul alb, zaharul brun, sarea si vanilia. Amesteci faina cu praful de copt si apoi le cerni. Untul topit il torni peste amestecul de zahar si oua, apoi pui si faina. Adaugi si fructele de padure decongelate si scurse si amesteci usor cu...

Minitarte cu capsuni

In Prajituri la 8 Ian 2017

Tai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute. Daca lasa prea multa zeama, o strecori. Amesteci amidonul cu 2 linguri de zeama racita si apoi amesteci cu compozitia de capsuni si mai lasi sa fiarba 2 minute. Lasi sa se raceasca. Pentru aluat, amesteci faina cu...

Minitarte cu rubarba si mure

In Prajituri la 7 Ian 2017

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul, zaharul pudra si untul moale. Framanti un aluat pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie alimentara. Intinzi aluatul si il decupezi cu ajutorul unui vas rotund si il asezi in formele de tarta. Intepi...

Braduti umpluti cu crema de vanilie

In Dulciuri la 7 Ian 2017

Pentru aluat, bati ouale cu zaharul, adaugi laptele, colorantul alimentar, bicarbonatul de amoniu stins in suc de lamaie, apoi faina. Framanti bine un aluat potrivit de moale, care nu se mai lipeste de maini.  Intinzi aluatul in foaie subtire si il tai fasii inguste si lungi care se...

Prajitura tavalita

In Prajituri la 7 Ian 2017

Pentru aluat, amesteci untul topit cu zaharul, ouale, esenta de rom, laptele, praful de copt si zaharul vanilat, pana obtii un aluat omogen. Adaugi progresiv faina, continuand amestecarea. Torni aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 60...

Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)

In Prajituri la 7 Ian 2017

Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare. Adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. Adaugi nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn. Intinzi bezeaua in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in...

Pariziene cu branza si stafide

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.  Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut si 50 g unt moale. Framanti...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2017

Drojdia se inmoaie cu 4 linguri de apa, apoi se amesteca cu smantana, margarina,100g cascaval ras, sare si un ou.Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen, care se lasa la dospit o ora.  Se taie aluatul in doua si se intinde o foaie subtire, se taie bastonase care se...

Cake pops

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Untul moale (la temperatura camerei) il tai cubulete si il mixezi cu zaharul macinat. Adaugi ouale, cate unul si mixezi pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi esenta de vanilie, colorantul si jumatate din cantitatea de lapte si mixezi, apoi adaugi jumatate din cantitatea de faina (cernuta) si...

Briose cu dulceata de capsuni

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Topesti untul pe baie de aburi, apoi il lasi sa se raceasca. Mixezi ouale spuma cu zaharul pe care il pui treptat, pana toate cristalele se topesc. Incorporezi untul topit si esenta. Adaugi si laptele usor. La final, pui faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci usor, pana se...

Briose cu banane si mure

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Intr-un vas, freci untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adaugi ouale, amesteci si pui bananele maruntite cu furculita. Adaugi faina, esenta de vanilie si praful de copt si amesteci din nou. Ungi formele de briose si le umpli pe jumatate cu aluat, presari cateva mure...

Bradut din turta dulce

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Topesti mierea si untul la microunde. Cat lichidul este cald, adaugi zaharul si amesteci pana se omogenizeaza si zaharul este topit complet. Lasi sa se racoreasca, apoi adaugi ouale batute usor.  Adaugi faina si condimentele si incepi sa amesteci cu o lingura de lemn. Pui...

Fursecuri fragede

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Pentru aluat, amesteci untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Adaugi treptat zahărul, zahărul vanilinat şi amesteci, până când se formează o masă compactă. Adaugi treptat oul şi gălbenuşurile, fiecare gălbenuş la aproximativ ½ minut. Amesteci făina cu...

Fursecuri de Craciun

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Amesteci faina cu ouale, untul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie, o lingurita esenta de portocale si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet. Cu ajutorul unor forme, tai aluatul obtinut, iar figurinele le pui intr-o tava, pe o hartie de copt. Introduci tava in cuptorul...

Afisate 841 - 870 din 875 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]