Paste cu carne sub capac de aluat

de oanapl in Porc, 24 Ian 2017 | 4509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1/2 varf de cutit de sare
  • 5 linguri lapte 
  • pentru umplutura:
  • 250 g paste tagliatelle
  • 300 g pulpa de porc 
  • 200 g rosii cherry
  • 1 fir de carnat afumat
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne sub capac de aluat:

Pentru aluat, pui faina intr-un castron si faci in mijloc o adancitura in care pui galbenusul, sarea, uleiul de masline si laptele. Framanti pana cand aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Invelesti aluatul intr-o folie alimentara si il dai la rece.
Intr-un wok, pui ulei de masline, adaugi carnea taiata cuburi potrivit de mari si carnatul taiat rondele. Prajesti bine, atat carnea cat si carnatul, amestecandu-le din cand in cand, pana sunt rumene. Adaugi apoi, rosiile intregi, pui sare si piper dupa gust, apoi, adaugi un pahar de apa si acoperi cu un capac si lasi sa fiarba la foc mic pana cand carnea este patrunsa.
Adaugi cateii de usturoi rasi, mai lasi 1-2 minute dupa care stingi foc.
In alta tigaie, pui putin ulei de masline si adaugi ardeii si ceapa taiate fasii lungi. Pui sare, piper si lasi sa se prajeasca la foc mic pana cand legumele se inmoaie si sunt rumene.
Intr-o oala, pui apa cu sare la fiert. Cand apa fierbe, pui pastele si le lasi timp de 8 minute. Le strecori si le amesteci cu carnea si legumele calite, apoi torni continutul intr-o tava ceramica rezistenta la cuptor.

 Intinzi aluatul intr-o foaie potrivit de groasa, de cca 5 mm si il decupezi dupa forma tavii pe care ai pregatit-o.
Asezi foaia de aluat decupata peste tava, sigilezi bine cu degetele pe margini si apoi pensulezi toata suprafata cu ou batut.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana cand aluatul se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

Intepi aluatul din loc in loc, pentru a putea iesi aburul (altfel se crapa).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne sub capac de aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet cu legume la cuptor