publicat la 17.11.2024
publicat la 18.10.2024
publicat la 13.10.2024
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Terina cu legume
Cureti morcovul si il speli impreuna cu restul legumelor. Tai morcovul si ardeiul in cubuletele, iar buchetelele de broccoli in jumatate si asezi toate legumele intr-un vas de pregatit la aburi sau pe o sita pe care o asezi pe un vas cu apa clocotita. Le lasi acoperite circa 10-15 minute. Bati...
Chec cu ciocolata si nuci
Apa fierbinte o torni peste cacao si amesteci bine. Cand amestecul e omogen, il acoperi cu folie alimentara si-l dai la rece. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale cate unul pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Crema de cacao o...
Lasagna bolognese
Toci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat, adaugi carnea tocata. Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apoi le adaugi...
Prajitura desteapta cu ciocolata
Topesti untul in cuptorul cu microunde, iar faina o amesteci cu cacaua pudra. Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana cand amestecul este omogen. Are consistenta unei creme. Incepi sa adaugi treptat, cu...
Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc
Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de busuioc proaspat (se poate inlocui cu busuioc uscat). Completezi cu apa calda (cam 200 de ml) si fierbi...
Smoothie cu rodie, banana si iaurt
Pui în recipientul blender-ului iaurtul, adaugi semintele de chia, mierea, banana taiata cubulete si semintele rodiei și apoi pornesti blenderul. Mixezi totul timp de 1-2 minute. Rastorni smoothie-ul rezultat intr-un pahar si il servesti imediat.
Tarta cu trandafiri din mere si crema de vanilie
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider, pentru o ora. Intre timp, pregatesti crema de vanilie. Mixezi galbenusurile cu...
Tarta cu broccoli, ardei si ciuperci
Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti buchetelele de broccoli si le scurgi bine de apa. Calesti in 2 linguri de ulei, ceapa cu spanacul decongelat. Adaugi condimentele, apoi...
Smoothie cu kaki si kiwi
Pentru smoothie-ul de kaki: tai fructul în bucăți potrivite și îl pui în recipientul blender-ului împreună cu stafidele, banana rupta in bucati si apa. Mixezi bine timp de 1-2 minute. Rastorni continutul recipientului într-un pahar (sau mai multe pahare)....
Tort cu crema de lamaie si mure
Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul, cate o lingura pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. La final, trebuie sa obtii o bezea frumoasa. Nuca o amesteci cu faina. Adaugi ingredientele uscate peste spuma de albusuri si amesteci usor, cu miscari de jos...
Conopida cu ficatei la cuptor
Fierbi ficateii de pui in apa cu sare, apoi ii tai bucatele mici. Desfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper. Pui conopida amestecata cu ficateii de pui si apoi...
Chec cu gem de capsuni si migdale
Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa,...
Gulas de strut
Lasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat. Tai ceapa, o speli si o tai marunt. Cureti morcovul si il speli impreuna cu ardeiul gras si apoi le tai cubulete. Telina o cureti, o speli si o razi...
Cozonac floare cu gem de mure
Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei) zaharul macinat, zaharul vanilat, maiaua crescuta, esenta...
Pui basquaise
Frigi ardeii, apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok, cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper, cimbru maruntit, boia) si le rumenesti pe toate partile la foc iute. Tai ceapa pestisori si...
Chec cu ananas si banana
Untul moale il mixezi bine cu zahărul pudră. Adaugi treptat ouăle, mixând continuu până se încorporează. Adaugi banana pisata cu furculita si omogenizezi compozitia. Adaugi peste compoziţia cu ouă, jumatate din făina cernută cu praful de copt, apoi adaugi laptele...
Smoothie verde
Cu ajutorul unui blender, mixezi separat frunzele de spanac cu lichidul, apoi adaugi ghimbir, avocado si kiwi taiate felii si procesezi din nou. Incepi intotdeauna cu o cantitate mai mica de apa, si daca mai este nevoie, poti sa mai adaugi, pana obtii cremozitatea dorita (consistenta de...
Quiche cu ciuperci
Pentru aluatul Brisee, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza....
Chec cu dovleac si nuci
Tai dovleacul felii si le coci in cuptor, pentru 40 de minute, apoi le lasi sa se raceasca. Cureti dovleacul de coaja, il storci bine de apa si il mixezi pana obtii o crema. Separi ouale si mixezi galbenusurile cu zaharul macinat. Pui sucul de portocale si dovleacul si mixezi pana se...
Coronita cu spanac si broccoli
Din apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii marunte. Speli buchetelele de broccoli, apoi le pui la fiert, in apa cu sare pentru 2-3 minute. Calesti...
Guguluf cu dovleac
Cureti dovleacul de coaja si de seminte si il tai bucati mici, apoi il pui la fiert intr-o oala, cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac. Cand dovleacul este moale, scurgi apa si faci un piure pe care-l lasi sa se raceasca. Bati untul spuma cu zaharul si un praf de sare. Adaugi zaharul...
Tocanita de iepure la cuptor
Speli iepurele transat si il asezi intr-un vas yena (sau de lut) uns cu putin ulei. Stropesti carnea cu ulei si adaugi ceapa tocata pestisor, usturoiul taiat feliute, patrunjelul tocat marunt, foaia de dafin si morcovii dati pe razatoarea mare. Condimentezi cu sare si piper, atat carnea, cat si...
Guguluf cu mure si iaurt
Amesteci faina cu praful de copt si cu sarea. Speli murele bine si le lasi la scurs. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine (cel putin un minut) dupa fiecare adaugare. Peste crema de unt si de oua, pui...
Paste cu carne sub capac de aluat
Pentru aluat, pui faina intr-un castron si faci in mijloc o adancitura in care pui galbenusul, sarea, uleiul de masline si laptele. Framanti pana cand aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Invelesti aluatul intr-o folie alimentara si il dai la rece. Intr-un wok, pui ulei de masline,...
Guguluf cu capsuni si ciocolata
Rupi in bucati 100 g ciocolata si o topesti intr-o craticioara, pe baie de aburi, impreuna cu untul. Dupa ce s-a topit, o lasi sa se raceasca timp de cateva minute. Mixezi intr-un bol, ouale cu zaharul macinat si zaharul vanilat, apoi adaugi faina cernuta, amestecand usor. Torni in fir...
Pastitsio
Se fierb macaroanele, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cureti ceapa si cateii de usturoi si ii toci marunt, iar morcovul curatat il dai pe razatoarea mica si pui legumele la calit, intr-un wok. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au...
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si mure
Pentru blat, topesti untul impreuna cu ciocolata si zaharul pe foc mic. Lasi putin la racit, apoi adaugi ouale pe rand si amesteci bine dupa fiecare adaugare. Separat, amesteci faina cu cacaua, sarea si praful de copt. Smantana o diluezi cu o lingura de lapte. Peste crema de unt si ciocolata,...
Placinta cu dovlecei, ciuperci si rosii cherry
Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica. Tai ciupercile marunt. Razi cascavalul. Intr-un vas, amesteci dovleceii si morcovii rasi ( inainte de a adauga dovleceii, ii storci bine ca sa elimini apa de vegetatie), ciupercile, patrunjelul, parmezanul si amesteci bine. Adaugi sare...
Supa crema de dovleac servita in paine
Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale....
Tarta cu somon si legume mexicane
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat, si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Topesti untul intr-o tigaie si adaugi legumele...