Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

de simona72 in Supe, 3 Ian 2019 | 4834 vizualizari

 

Imi plac maxim supele crema. Nu ma satur niciodata de ele, de cremozitatea lor, gustul unic al fiecarei supe in parte, dar si de faptul ca supa crema este una eleganta si gustoasa. Se prepara usor, e versatila, e aromata si de cele mai multe ori se finiseaza cu un element crocant (mix de seminte sau/si crutoane) care are rolul de a diminua monotonia texturii cremoase si a surprinde papilele gustative. Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din conserva, dar si perisoare din carne de pui. Aromatizam supa cu ulei de dovleac si pesto din patrunjel cu busuioc.

 

INGREDIENTE

  • Aproximativ 1,5 litri supa de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura unt+1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 200 ml smantana de gatit
  • Sare si piper dupa gust
  • 500 ml passatta cu busuioc(suc de rosii mai gros cu busuioc)
  • Pentru perisoare:
  • 500 gr piept de pui
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat fin
  • 1 ou mai mic sau 1 galbenus
  • 1-2 linguri griș(cat sa se lege compozitia)
  • 2 linguri de parmezan ras fin
  • Pentru pesto:
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura busuioc
  • Sare si piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 linguri fulgi de migdale
  • 3 linguri parmezan ras sau pecorino, sau branza (romaneasca) maturata Praid
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de legume cu rosii si perisoare de pui:

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele (morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se calesc legumelele pentru 2-3 minute, se adauga supa de pui si se fierbe pana legumele sunt bine patrunse. Se pasireaza legumele cu un blender vertical, se adauga smantana pentru gatit, sucul de rosii, sare si piper proaspat rasnit dupa gust. Se trece pentru ultima oara blenderul vertical prin supa, pana obtinem consistenta dorita.

Pentru perisoare: se amesteca carnea de pui tocata cu celelalte ingrediente. Cu mainile umezite formam perisoare de marime potrivita. Se fierb perisoarele in apa clocotita cu sare pentru 10-15 minute. Se iau perisoarele cu o spumiera si se pun in supa crema. Se pune supa cu perisoare pe foc si se lasa sa dea in clocot.

Pentru pesto: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie. Se blenduiesc  pana obtinem o pasta. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Se serveste supa crema cu perisoare de pui, cativa stropi de ulei de dovleac si putin pesto de patrunjel si busuioc. O aromatizare mai potrivita nu exista…

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de legume cu rosii si perisoare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa - crema de sfecla rosie