Ca la bucatarasi acasa
Va invit sa incercati o reteta delicioasa, cu multa ciocolata si capsuni. Eu am copt prajitura in forma de guguluf, dar se poate face in tava de chec.
Rupi in bucati 100 g ciocolata si o topesti intr-o craticioara, pe baie de aburi, impreuna cu untul. Dupa ce s-a topit, o lasi sa se raceasca timp de cateva minute.
Mixezi intr-un bol, ouale cu zaharul macinat si zaharul vanilat, apoi adaugi faina cernuta, amestecand usor.
Torni in fir subtire ciocolata topita si amesteci usor, cu telul, pana o incorporezi pe toata si compozitia a devenit omogena.
Torni compozitia intr-o tava inelara, de guguluf, unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
Speli capsunile si pastrezi cateva cu frunzulite pentru decor, iar restul le cureti, le tai cubulete si le presari uniform peste aluat.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C si coci timp de 35-40 de minute (pana trece testul cu scobitoarea).
Dupa ce s-a racit, decorezi guguluful cu ciocolata ramasa, topita la bain-marie si cu fructele proaspete pastrate.
Portionezi prajitura, folosind un cutit, a carui lama o incalzesti prin introducere in apa fierbinte (in felul acesta glazura de ciocolata se va topi si nu se va crapa).
1
Puteti face