Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra

de oanapl in Prajituri, 19 Ian 2017 | 3536 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 g nuci
  • 200 g dovleac copt
  • 3 oua
  • 75 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita de scortisoara
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra:

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa.

Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja. Pui pulpa dovleacului intr-o sita unde o lasi sa se scurga bine.

Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.

Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.

Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o crema omogena. Adaugi galbenusurile si mixezi bine.

Adaugi si pulpa de dovleac bine racita si foarte bine scursa. Daca dovleacul nu a pierdut toata apa in timpul in care a stat in sita, il storci cu grija si abia apoi il adaugi peste crema de unt.

Adaugi mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.

Incorporezi albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus.

Torni aluatul in tava unsa cu unt.

 Coci checul, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 35-40 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi checul sa se raceasca pe un gratar, apoi il tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

21.01.2017, 17:01

FloreaCorina 1

05.02.2017, 19:37

Trebuie neaparat sa-l incerc si eu!

oanapl 1

06.02.2017, 10:04

Ma bucur ca iti place FloreaCorina! Chiar e delicios si trebuie incercat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)