Chec marmorat

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 4128 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 180 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura, si mixezi dupa fiecare adaugare, pana se topeste tot zaharul. Vei obtine o bezea lucioasa, ferma.
Peste galbenusuri, adaugi treptat uleiul, ca la maioneza si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi treptat galbenusurile peste albusuri si amesteci usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Faina  o amesteci cu praful de copt si o adaugi treptat, cu lingura, peste albusuri amestecand usor.
Imparti compozitia in doua parti egale. Amesteci cacaua cu putina apa si omogenizezi compozitia, apoi o adaugi peste jumatate din aluat.
Tapetezi cu hartie de copt o tava de chec (eu am folosit o tava din silicon unsa cu unt) si adaugi compozitia in felul urmator: pui o lingura de compozitie alba, peste ea o lingura de compozitie cu cacao, iar compozitie alba si tot asa pana la terminarea aluatului.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade C) pentru circa 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa coacere, se lasa sa se racesca complet . Se poate servi cu o cana cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec trufas