Mixam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam untul topit, 1 lingurita esenta de vanilie, zeama si sucul de lime, continuam sa mixam, pe urma punem iaurtul de baut si la final faina amestecata cu praful de copt, ciocolata alba si omogenizam.
Intr-o tava...
Pentru blaturi:
Blatul maro:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
Oprim mixerul si in...
Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit.
Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura:
Separam ouale, albusurile le...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie, amestecam, pe urma adaugam uleiul...
Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte.
Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem...
Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare si incepem sa mixam bine pana ce compozitia se albeste, dupa care adaugam lichidele (laptele, uleiul si esenta de vanilie), omogenizam si la final punem faina cu cacaua si praful de copt cernute. Amestecam...
Incalzim laptele intr-un bol incapator, peste punem drojdia, lasam cateva minunte sa se dizolve, apoi punem oul si 180g de faina, amestecam pana omogenizam bine totul, apoi turnam si celelalte 180g de faina apoi acoperim totul cu folie de plastic si lasam circa 40 minute.
...
Pentru inceput pregatim crema, trebuie sa fie complet racita inainte de a o intinde peste aluat.
Pentru crema:
Intr-un ibric, amestecam ouale cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si...
Pentru aluat:
Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte.
Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte...
Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin.
Dupa ce s-a racorit, punem drojdia uscata, inca 50 ml de lapte caldut, 1 lingura de zahar, apoi amestecam si lasam la crescut circa 20...
Pentru blat:
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin,...
Topim untul pe baie de aburi, apoi il lasam la racit.
Peste untul racit punem faina, praful de copt, sarea, vanilia si iaurtul, apoi amestecam pana obtinem un aluat omogem si usor de intins.
Impartim aluatul in 2 si fiecare bucata o intindem intr-o...
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea timp de un minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le punem unul cate unul, mixand dupa fiecare la viteza mica si omogenizam.
...
Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la viteza mica pana la omogenizare.
Punem si iaurtul, amestecam, apoi macul si la...
Pentru blatul maro 1:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
Oprim mixerul si in aluat...
Pentru blatul maro 1 si 2:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
Oprim mixerul si in...
Pentru blat:
Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare,...
Pentru blat:
Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva...
Pentru Blat:
Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte.
Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.
In...
Pentru blatul maro 1 si 2:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta...
Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem un aluat omogen.
Tapetam o tava cu peretii detasabili de 24cm cu hartie de copt...
Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins.
Impartim in 3 parti egale, iar o parte o amestecam cu cacaoa si framantam pana obtinem un aluat omogen....
Pentru inceput pregatim cojile de profiterol:
Apa, laptele, untul, zaharul si un praf de sare, toate le punem intr-un ibric (oala) de marime medie si cand incepe sa dea in clocot, dam deoparte si adaugam faina (toata odata), amestecam energic cu...
Pentru blat:
Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte...
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul, apoi punem ouale unul cate unul, iar dupa ce le incorporam bine punem coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam.
Peste acest amestec adaugam ingredientele uscate (faina, grisul si praful de copt), omogenizam si la final adaugam zeama...
Pentru blatul galben:
Separam albusurile de galbenus.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
...
Cum se prepara Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid
Pentru inceput mixam bine, bine ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Adaugam branza si mixam din nou pana la omogenizare (eu am folosit o branza mai grasa, asa ca nu...
Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.
Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, dar rece, peste compozitia dulce si mai...
Pentru Blat:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul,
mixam bine pana se topeste tot zaharul....
Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa.
Adaugam branza, omogenizam bine, pe urma untul moale, faina, grisul si amestecam din nou bine, dupa care punem si smanatana, iar la final stafidele, pe care le-am inmuiat putin in apa cu...
Desert muffins cu lime si ciocolata alba
Mixam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam untul topit, 1 lingurita esenta de vanilie, zeama si sucul de lime, continuam sa mixam, pe urma punem iaurtul de baut si la final faina amestecata cu praful de copt, ciocolata alba si omogenizam. Intr-o tava...
Desert tort aniversar Mickey Mouse
Pentru blaturi: Blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in...
Desert cheesecake cu aroma de vanilie
Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura: Separam ouale, albusurile le...
Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie, amestecam, pe urma adaugam uleiul...
Desert cornuri cu crema de ciocolata
Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem...
Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza
Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare si incepem sa mixam bine pana ce compozitia se albeste, dupa care adaugam lichidele (laptele, uleiul si esenta de vanilie), omogenizam si la final punem faina cu cacaua si praful de copt cernute. Amestecam...
Desert briose de Julia Child
Incalzim laptele intr-un bol incapator, peste punem drojdia, lasam cateva minunte sa se dizolve, apoi punem oul si 180g de faina, amestecam pana omogenizam bine totul, apoi turnam si celelalte 180g de faina apoi acoperim totul cu folie de plastic si lasam circa 40 minute. ...
Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)
Pentru inceput pregatim crema, trebuie sa fie complet racita inainte de a o intinde peste aluat. Pentru crema: Intr-un ibric, amestecam ouale cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si...
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Pentru aluat: Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte...
Desert cozonac cu aluat oparit
Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa ce s-a racorit, punem drojdia uscata, inca 50 ml de lapte caldut, 1 lingura de zahar, apoi amestecam si lasam la crescut circa 20...
Desert prajitura festiva cu ciocolata si vanilie
Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin,...
Desert cornulete fragede cu iaurt in aluat si umplutura de ciocolata cu rahat
Topim untul pe baie de aburi, apoi il lasam la racit. Peste untul racit punem faina, praful de copt, sarea, vanilia si iaurtul, apoi amestecam pana obtinem un aluat omogem si usor de intins. Impartim aluatul in 2 si fiecare bucata o intindem intr-o...
Desert tort cu mousse si jeleu de piersici
Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea timp de un minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le punem unul cate unul, mixand dupa fiecare la viteza mica si omogenizam. ...
Desert prajitura din albusuri si visine din compot
Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la viteza mica pana la omogenizare. Punem si iaurtul, amestecam, apoi macul si la...
Desert tort teren de fotbal
Pentru blatul maro 1: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in aluat...
Desert tort teren de fotbal 2
Pentru blatul maro 1 si 2: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in...
Desert prajitura tricolora
Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare,...
Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo
Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva...
Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata
Pentru Blat: Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte. Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare. In...
Desert tort cu mousse straciatella, oreo si piure de zmeura
Pentru blatul maro 1 si 2: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta...
Desert tort Oreo
Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem un aluat omogen. Tapetam o tava cu peretii detasabili de 24cm cu hartie de copt...
Desert fursecuri pentru Mos Craciun
Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins. Impartim in 3 parti egale, iar o parte o amestecam cu cacaoa si framantam pana obtinem un aluat omogen....
Desert tort profiterol
Pentru inceput pregatim cojile de profiterol: Apa, laptele, untul, zaharul si un praf de sare, toate le punem intr-un ibric (oala) de marime medie si cand incepe sa dea in clocot, dam deoparte si adaugam faina (toata odata), amestecam energic cu...
Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie
Pentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte...
Desert prajitura aromata cu lapte si gris
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul, apoi punem ouale unul cate unul, iar dupa ce le incorporam bine punem coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam. Peste acest amestec adaugam ingredientele uscate (faina, grisul si praful de copt), omogenizam si la final adaugam zeama...
Desert tort Castel
Pentru blatul galben: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. ...
Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid
Cum se prepara Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid Pentru inceput mixam bine, bine ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam branza si mixam din nou pana la omogenizare (eu am folosit o branza mai grasa, asa ca nu...
Desert prajitura turnata cu branza si stafide
Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora. Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, dar rece, peste compozitia dulce si mai...
Desert tort Pink
Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul....
Desert pasca fara aluat cu branza dulce si stafide
Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa. Adaugam branza, omogenizam bine, pe urma untul moale, faina, grisul si amestecam din nou bine, dupa care punem si smanatana, iar la final stafidele, pe care le-am inmuiat putin in apa cu...