Desert briose de Julia Child

de Gherca Daniela in Dulciuri, 10 Mai 2020 | 3706 vizualizari

 

Mereu cumparam din magazin aceste briose super bune si pufoase si acum m-am gandit ca as vrea sa le incerc si eu...sunt superrr bune si usor de facut. 
Un aluat pe baza de oua si unt si foarte putin lapte, coapte in tava de briose, iar coacerea lor dureaza mai putin de 30 minute...simplu, doar ca avem de asteptat pana creste aluatul in volum! :D
"Aluaturi de casa"
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • 85 ml lapte cald
  • 1 plic drojdie uscata sau 20g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 360 g faina (180 g + 180 g)
  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie dupa gust
  • optional: coaja de la portocala/lamaie
  • 1 praf de sare
  • 170 g unt moale la temperatura camerei
  • In plus: 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de Julia Child:

 Incalzim laptele intr-un bol incapator, peste punem drojdia, lasam cateva minunte sa se dizolve, apoi punem oul si 180g de faina, amestecam pana omogenizam bine totul, apoi turnam si celelalte 180g de faina apoi acoperim totul cu folie de plastic si lasam circa 40 minute.

     Dupa ce maiaua a crescut, punem restul ingredientelor, ouale, sarea, zaharul, aromele preferate si faina, apoi incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Acum incorporam untul moale, putin cate putin si framantam mereu pana terminam tot gramajul de la unt.
    Daca aluatul este mai moale, mai puteti adauga putina faina, eu am mai pus, depinde de faina pe care o folosim!

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

   Dupa ce a crescut, impartim aluatul in 12 bucati egale si formam briosele (ne folosim de putin ulei).
Pregatim o tava de briose pe care le ungem cu ulei si le asezam acolo, iar ca si model rupem o parte din aluat si o asezam peste partea mai mare...foto).
   Mai lasam 20 minute la crescut, apoi le ungem cu galbenusul de ou si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 de minute sau pana sunt frumos rumenite!

Sunt minunateee!

Merita asteptarea de a le pregati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de Julia Child" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca