Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie

de Gherca Daniela in Prajituri, 3 Ian 2020 | 7160 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"!
O prajiturica tare faina atunci cand ne raman multe albusuri de la alte preparate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 9 albusuri
  • un varf de cutit de sare
  • 160 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 g ciocolata 55% cacao
  • zahar pudra pentru pudrat
  • Pentru sirop:
  • 1 ceasca cu apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra vanilat
  • In plus: Ciocolata neagra razuita pentru presarat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie:

Pentru blat:
       Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
       Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca.
       Intre timp cernem faina cu praful de copt si le adaugam peste bezeaua de albusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, iar la final turnam ciocolata topita in fir subtire si omogenizam.
       Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si dam prajitura la cuptor pentru 40 minute la 170°C.

Pentru sirop:
       Incalzim intr-un ibric apa, zaharul si romul pana da in clocot, apoi dam deoparte si lasal sa se raceasca.

Pentru crema:
       Intr-un ibric marisor, punem pe foc laptele impreuna cu plicul de budinca, zaharul si putina esenta de vanilie. Amestecam continuu, pana cand incepe sa se ingroase.
       Oprim focul si lasam sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o crusta deasupra.
      Cand crema s-a racit bine, mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi cu o lingura punem din crema racita mixand mereu pana incorporam bine totul si obtinem o crema fina si omogena.

Asamblare:
      Pe o tava, asezam blatul, insiropam bine si turnam deasupra crema de vanilie, nivelam frumos, presaram pe toata suprafata ciocolata razuita si dam la rece pana in momentul servirii!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rahela Velicu 1

05.01.2020, 23:03

ValentinaMihaella27 1

06.01.2020, 22:39

Doamneeee! Este demențiala! Este fina, dulce atat cât trebuie! Este PERFECTA! Astazi am făcut-o pentru soțul meu, care mâine își serbează ziua numelui iar poimâine pe cea de naștere! Dar am sa o repet și pentru alte evenimente!!! ❤️ ❤️ ❤️

Gherca Daniela 1

07.01.2020, 16:08

Ma bucur tare mult ca ti-a placut prajiturica Un adevarat deliciu! La multi ani cu sanatate si bucurii sotului tau!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mimi