Pentru bezea: Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai...
Pentru aluat:
Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o turnam in forme de briose ( tapetate cu hartinute sau forme de silicon) si dam la cuptorul preincalzit...
Pentru Blat:
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele,...
Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.
Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, zaharul vanilat si esenta de...
Pentru blat:
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si...
Eu am folosit un robot de patiserie, dar se poate framanta si cu mana fara probleme! ;)
In bolul rototului am pus 100g din catitatea de faina si am turnat 100ml de lapte fierbinte, amestecam si dam deoparte. In laptele caldut punem drojdia uscata cu 2 lingurite de zahar si...
Pentru blat:
Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale cu galbenusurile (unul cate unul) si amestecam cu un un tel pana la omogenizare. Apoi adaugam faina cu...
Pentru inceput cernem faina de migdale si zaharul pudra (este cam migaloasa treaba asta, ne trebuie rabdare) si dam deoparte.
In bolul unui mixer adaugam albusul cu sarea si mixam la viteza mare circa un minut, apoi adaugam putin cate putin din zaharul tos si continuam...
Pentru blat:
Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Apoi adaugam faina cu praful de copt cernute, mixam, iar la final putina esenta de vanilie dupa gust.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava mica (eu am folosit yena 19/24cm) tapetata...
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si mierea pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea.
Intre timp, amestecam faina cu bicarbonatul, sarea si condimentul de turta dulce, iar peste ouale batute bine, turnam jumatate din cantitatea de faina,...
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu putina esenta vanilie si colorant, iar la final faina cu praful de copt cernute.
...
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam oul cu coaja de lamaie, mixam pana la omogenizare, dupa care faina o amestecam cu sarea si praful de copt si le punem in 3 , 4 transe, dar cernute si mixam dupa fiecare pana obtinem o pasta grosuta, la final adaugam zeama de lamaie, incorporam...
Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de vanilie, iar la final faina si praful de copt cernute. Omogenizam si transferam totul intr-o tava...
Mod de preparare pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, untul topit, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.
Omogenizam si...
Pentru inceput curatam merele, le dam pe razatoare si le punem la calit in cateva linguri de zahar si scortisora dupa gust pana se evapora tot sucul lasat de mere.
Punem compzitia de mere intr-o tava, eu am folosit yena, dam deoparte si ne ocupam de...
Cum se prepara Reteta rapida si delicioasa de prajitura cu iaurt si branza dulce
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare si jumatate din cantitatea de zahar (dam deoparte), apoi mixam galbenusurile cu restul de zahar, vanilia, pana isi dubleaza volumul, pe urma...
Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute toate odata. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la...
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.
Omogenizam si...
Pentru blat:
Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca.
Intre timp cernem faina cu...
Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
Adaugam faina cu cacaos si praful de copt cernute, omogenizam...
Pentru blatul umed vom folosi tava de la aragaz, iar cu un inel de 19cm decupam 2 cercuri. Batem ouale cu sarea si zaharul pana isi schimba culoarea si compozitia s-a dublat. Pe urma adaugam pe rand iaurtul, uleiul, romul si mixam dupa fiecare, iar la final faina cu cacaua si...
Pentru blat:
Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare,...
Pentru blatul de ciocolata:
Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de...
Pentru blatul de ciocolata:
Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu...
Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea, adaugam uleiul, mixam, apoi laptele si esenta de vanilie, amestecam usor, apoi punem ingredientele uscate: faina cu praful de copt si
bicarbonatul de sodiu si mixam foarte bine pana la omogenizare.
...
Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, amidonul, zaharul, praful de copt, ciocolata neagra (aici daca aveti pepite de ciocolata sau o maruntiti cu un cutit), iar peste aceste ingrediente turnam uleiul si vanilia (vom obtine o pasta foarte tare) pe care o dam deoparte;
...
Pentru blat:
Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute...
Pentru blatul maro 1:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta...
Cum se prepara Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida
Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam treptat uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, pe urma faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine si la final maruntim bananele cu o furculita...
Batem ouale cu zaharul, sarea si uleiul pana compozitia capata o culoare albicioasa si creste in volum, pe urma adaugam vanilia, iaurtul si bananele pisate bine cu o furculita. Mixam din nou, iar la final adaugam faina amestecata cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul....
Desert macarons cu vanilie
Pentru bezea: Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai...
Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno
Pentru aluat: Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o turnam in forme de briose ( tapetate cu hartinute sau forme de silicon) si dam la cuptorul preincalzit...
Desert prajitura marmorata cu mousse de fructe rosii si glazura de ciocolata
Pentru Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele,...
Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci
Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora. Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, zaharul vanilat si esenta de...
Desert tort cu ciocolata alba si cafea
Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si...
Desert cozonac moldovenesc
Eu am folosit un robot de patiserie, dar se poate framanta si cu mana fara probleme! ;) In bolul rototului am pus 100g din catitatea de faina si am turnat 100ml de lapte fierbinte, amestecam si dam deoparte. In laptele caldut punem drojdia uscata cu 2 lingurite de zahar si...
Desert tort de Paste
Pentru blat: Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale cu galbenusurile (unul cate unul) si amestecam cu un un tel pana la omogenizare. Apoi adaugam faina cu...
Desert macarons cu ciocolata (reteta nr. 400)
Pentru inceput cernem faina de migdale si zaharul pudra (este cam migaloasa treaba asta, ne trebuie rabdare) si dam deoparte. In bolul unui mixer adaugam albusul cu sarea si mixam la viteza mare circa un minut, apoi adaugam putin cate putin din zaharul tos si continuam...
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Pentru blat: Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Apoi adaugam faina cu praful de copt cernute, mixam, iar la final putina esenta de vanilie dupa gust. Turnam compozitia rezultata intr-o tava mica (eu am folosit yena 19/24cm) tapetata...
Desert guguluf aromat cu turta dulce
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si mierea pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Intre timp, amestecam faina cu bicarbonatul, sarea si condimentul de turta dulce, iar peste ouale batute bine, turnam jumatate din cantitatea de faina,...
Desert tort de Martisor
Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu putina esenta vanilie si colorant, iar la final faina cu praful de copt cernute. ...
Desert fursecuri cu lamaie
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam oul cu coaja de lamaie, mixam pana la omogenizare, dupa care faina o amestecam cu sarea si praful de copt si le punem in 3 , 4 transe, dar cernute si mixam dupa fiecare pana obtinem o pasta grosuta, la final adaugam zeama de lamaie, incorporam...
Desert tort Violet
Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de vanilie, iar la final faina si praful de copt cernute. Omogenizam si transferam totul intr-o tava...
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale
Mod de preparare pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, untul topit, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute. Omogenizam si...
Desert prajitura cu mere si crema mousseline
Pentru inceput curatam merele, le dam pe razatoare si le punem la calit in cateva linguri de zahar si scortisora dupa gust pana se evapora tot sucul lasat de mere. Punem compzitia de mere intr-o tava, eu am folosit yena, dam deoparte si ne ocupam de...
Reteta rapida si delicioasa de prajitura cu iaurt si branza dulce
Cum se prepara Reteta rapida si delicioasa de prajitura cu iaurt si branza dulce Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare si jumatate din cantitatea de zahar (dam deoparte), apoi mixam galbenusurile cu restul de zahar, vanilia, pana isi dubleaza volumul, pe urma...
Desert prajitura pufoasa din albusuri
Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute toate odata. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la...
Desert tort cu mousse si jeleu de zmeura
Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute. Omogenizam si...
Desert prajitura cu blat din albusuri cu ciocolata si crema de vanilie
Pentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca. Intre timp cernem faina cu...
Desert tort cu zmeura si whisky
Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Adaugam faina cu cacaos si praful de copt cernute, omogenizam...
Desert tort explozie de arome
Pentru blatul umed vom folosi tava de la aragaz, iar cu un inel de 19cm decupam 2 cercuri. Batem ouale cu sarea si zaharul pana isi schimba culoarea si compozitia s-a dublat. Pe urma adaugam pe rand iaurtul, uleiul, romul si mixam dupa fiecare, iar la final faina cu cacaua si...
Desert prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea
Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare,...
Desert tort Unicorn 2
Pentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de...
Desert tort cuburi de gheata
Pentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu...
Desert briose umplute cu dulceata
Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea, adaugam uleiul, mixam, apoi laptele si esenta de vanilie, amestecam usor, apoi punem ingredientele uscate: faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si mixam foarte bine pana la omogenizare. ...
Desert briose cu albusuri si ciocolata
Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, amidonul, zaharul, praful de copt, ciocolata neagra (aici daca aveti pepite de ciocolata sau o maruntiti cu un cutit), iar peste aceste ingrediente turnam uleiul si vanilia (vom obtine o pasta foarte tare) pe care o dam deoparte; ...
Desert tort Unicorn
Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute...
Desert tort pentru 2 aniversari
Pentru blatul maro 1: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta...
Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida
Cum se prepara Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam treptat uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, pe urma faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine si la final maruntim bananele cu o furculita...
Desert chec cu cacao si banane
Batem ouale cu zaharul, sarea si uleiul pana compozitia capata o culoare albicioasa si creste in volum, pe urma adaugam vanilia, iaurtul si bananele pisate bine cu o furculita. Mixam din nou, iar la final adaugam faina amestecata cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul....