Picior de porc cu sos de hrean si smantana

de Rocsi in Porc, 1 Ian 2014 | 20318 vizualizari

 

Sa incepem anul asa cum se cuvine in ce priveste gastronomia, nu???? :)))) Am primit un picior de porc afumat tare frumos, daca pot sa zic asa. Trebuia si el preparat cumva si am zis sa il facem acum de revelion. Aveam de gand sa il pregatesc la cuptor dar nu stiam cu ce sa il servim. Dupa ce m-am gandit putin am zis ca ar merge perfect cu un sos de hrean...Ce sa mai zic a iesit nemaipomenit, piciorul a fost foarte bine patruns, aromat iar sosul a mers perfect. Vorba alor mei, este o reteta de sarbatoare! Pacat ca nu a tinut cu mine lumina naturala sa fac niste poze mai ok.

 

INGREDIENTE

  • 1 picior de porc afumat
  • 500 ml vin rosu
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • boia de ardei dulce

Pentru sos:

  • 1 radacina hrean
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • 150 gr iaurt
  • 6-7 linguri cu varf smantana
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picior de porc cu sos de hrean si smantana:

Spalam putin piciorul de porc.
Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine.
Punem piciorul in acest amestec, il acoperim si il dam la rece peste noapte.
A doua zi punem piciorul intr-o oala cu apa, cateva boabe de piper, 3 foi de dafin rupte bucatele si il fierbem cam 40-45 de minute, dar nu aruncam sosul de vin.
Dupa ce s-a fiert, il tranferam intr-o tava, turnam vinul cu mirodenii si 2-3 polonice din zeama in care a fiert.
Curatam usturoiul, il taiem in jumatati si impanam carnea.
Punem si celelalte foi de dafin, putina boia deasupra, il acoperim cu folie alimentara si il introducem in cuptor la o temperatura potrivita.
Din cand in cand il mai descoperim ca sa il stropim cu zeama din tava.
Cand este bine patruns, il descoperim si il mai lasam 10-15 minute sa se rumeneasca. Cand este gata il scoatem din cuptor dar il pastram invelit sa nu se usuce.

Sosul:
Curatam hreanul, il spalam si il dam pe razatoarea mica.
Adaugam zeama de lamaie, putina sare, il lasam 5 minute sa se macereze, apoi incorporam iaurtul, smantana si amestecam bine.

Se serveste alaturi de deliciosul ciolan!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de porc cu sos de hrean si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (49)

Aurelia 07_07 1

22.12.2019, 22:22

Rocsi 1

23.12.2019, 18:43

Aurelia

UrsanMihaela 1

23.12.2019, 19:02

As incerca si eu acest sos, pare delicios, iar ciolanul a iesit super .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun