Picior de porc cu sos de hrean si smantana

de Rocsi in Porc, 1 Ian 2014 | 21173 vizualizari

 

Sa incepem anul asa cum se cuvine in ce priveste gastronomia, nu???? :)))) Am primit un picior de porc afumat tare frumos, daca pot sa zic asa. Trebuia si el preparat cumva si am zis sa il facem acum de revelion. Aveam de gand sa il pregatesc la cuptor dar nu stiam cu ce sa il servim. Dupa ce m-am gandit putin am zis ca ar merge perfect cu un sos de hrean...Ce sa mai zic a iesit nemaipomenit, piciorul a fost foarte bine patruns, aromat iar sosul a mers perfect. Vorba alor mei, este o reteta de sarbatoare! Pacat ca nu a tinut cu mine lumina naturala sa fac niste poze mai ok.

 

INGREDIENTE

  • 1 picior de porc afumat
  • 500 ml vin rosu
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • boia de ardei dulce

Pentru sos:

  • 1 radacina hrean
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • 150 gr iaurt
  • 6-7 linguri cu varf smantana
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picior de porc cu sos de hrean si smantana:

Spalam putin piciorul de porc.
Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine.
Punem piciorul in acest amestec, il acoperim si il dam la rece peste noapte.
A doua zi punem piciorul intr-o oala cu apa, cateva boabe de piper, 3 foi de dafin rupte bucatele si il fierbem cam 40-45 de minute, dar nu aruncam sosul de vin.
Dupa ce s-a fiert, il tranferam intr-o tava, turnam vinul cu mirodenii si 2-3 polonice din zeama in care a fiert.
Curatam usturoiul, il taiem in jumatati si impanam carnea.
Punem si celelalte foi de dafin, putina boia deasupra, il acoperim cu folie alimentara si il introducem in cuptor la o temperatura potrivita.
Din cand in cand il mai descoperim ca sa il stropim cu zeama din tava.
Cand este bine patruns, il descoperim si il mai lasam 10-15 minute sa se rumeneasca. Cand este gata il scoatem din cuptor dar il pastram invelit sa nu se usuce.

Sosul:
Curatam hreanul, il spalam si il dam pe razatoarea mica.
Adaugam zeama de lamaie, putina sare, il lasam 5 minute sa se macereze, apoi incorporam iaurtul, smantana si amestecam bine.

Se serveste alaturi de deliciosul ciolan!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de porc cu sos de hrean si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Obraji de porc in sos de cidru