Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid

de Gherca Daniela in Dulciuri, 7 Iun 2019 | 8268 vizualizari

 

Cand ai pofta de ceva dulce si sa se faca si repede apelam la checuri :) Eu am avut niste branzica de vaci prin frigider, asa ca m-am apucat de treaba...a iesit tare, tare bun! :) 
Daca vrei sa prepari acest Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid, ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, branza de vaci, zahar, faina, lapte.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid
  • 3 oua
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 gr zahar
  • 210 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 2 lingurite rase cu praf de copt
  • putina sare
  • esenta de vanilie
  • visine din compot sau fructe proaspete de sezon
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid:

Cum se prepara Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid

Pentru inceput mixam bine, bine ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul.
    Adaugam branza si mixam din nou pana la omogenizare (eu am folosit o branza mai grasa, asa ca nu a trebuit faramitata, dar daca voi folositi o branza mai slaba o faramitati putin cu furculita!!!)

      Urmatorul pas pe care il vom face este sa punem laptele si esenta de vanilie, amestecam si la final faina impreuna cu praful de copt. Omogenizam bine, apoi turnam compozitia rezultata intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, iar peste aluat adaugam fructele pe care le avem la indemana, eu am folosit visine din compot.
     Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca.35-40 minute pana s-a rumenit frumos deasupra. Lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar pudra!

Incearca si reteta de Chec cu mere si nuci, foarte gustos si aromat sau varianta de Chec tigrat.

Iti recomandam si reteta de Banana bread, foarte buna si gustoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi