Cand ai pofta de ceva dulce si sa se faca si repede apelam la checuri :) Eu am avut niste branzica de vaci prin frigider, asa ca m-am apucat de treaba...a iesit tare, tare bun! :)
Daca vrei sa prepari acest Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid, ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, branza de vaci, zahar, faina, lapte.
Cum se prepara Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid
Pentru inceput mixam bine, bine ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Adaugam branza si mixam din nou pana la omogenizare (eu am folosit o branza mai grasa, asa ca nu a trebuit faramitata, dar daca voi folositi o branza mai slaba o faramitati putin cu furculita!!!)
Urmatorul pas pe care il vom face este sa punem laptele si esenta de vanilie, amestecam si la final faina impreuna cu praful de copt. Omogenizam bine, apoi turnam compozitia rezultata intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, iar peste aluat adaugam fructele pe care le avem la indemana, eu am folosit visine din compot.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca.35-40 minute pana s-a rumenit frumos deasupra. Lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar pudra!
Incearca si reteta de Chec cu mere si nuci, foarte gustos si aromat sau varianta de Chec tigrat.
Iti recomandam si reteta de Banana bread, foarte buna si gustoasa.
Pofta buna!