Desert fursecuri pentru Mos Craciun

de Gherca Daniela in Dulciuri, 3 Ian 2020 | 2476 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru circa 50 fursecuri:
  • 65 g unt topit
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 10 g amoniac
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie dupa gust
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingura mare de cacao
  • Creioane colorate din zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri pentru Mos Craciun:

       Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins.
      Impartim in 3 parti egale, iar o parte o amestecam cu cacaoa si framantam pana obtinem un aluat omogen.
    Intindem aluatul pe masa de lucru de circa 1 cm grosime si decupam formele specifice sezonului :)
Putem combina culorile sau sa le folosim separat!!!
     Asezam formele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem circa 20 minute la 180°C sau pana devin usor aurii.
    Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca, apoi va puteti pune copilasii la treaba :)
    Coloram fursecurile dupa imaginatia fiecaruia.
Fursecurile se pastreaza in cutii metalice, inchise ermetic!
Fetita a facut cateva fursecuri special pentru Mos Craciun :x
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure