"Aluaturi de casa"
Sunt tare bune langa o cafeluta sau ca o gustarica intre mese!:x
Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte.
Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen.
In aluat turnam putin cate putin din untul topit si continuam sa framantam pana devine elastic si nelipicios.
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Cat timp creste aluatul, ne ocupam de crema, trebuie sa fie rece in momentul umplerii aluatului!
Pentru crema:
Intr-un ibric, amestecam faina, cacao si zaharul, apoi turnam lapte putin cate putin pana omogenizam bine totul. Transferam ibricul pe foc, iar cand s-a incalzit, punem si
ciocolata rupta in buatele si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa.
Lasam sa se raceasca acoperit cu folie de plastic in contact cu crema pentru a nu forma pojghita!
Cand aluatul a crescut si crema s-a racit, ne apucam de cornuri!
Impartim aluatul in 3 sau 4 (depinde cat de mari le doriti) si fiecare bila o intindem intr-o forma rotunda si cu o rola de pizza taiem aluatul in 8 tringhiuri.
Fiecarui triunghi format ii punem cate o lingura de crema de ciocolata, iar ca sa nu curga foarte tare crema la coacere ungem marginile cu albus batut, apoi rulam pana formam un corn.
Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si dam tava la cuptorul preincalzit, la 170°C cu ventilatie pentru circa 20 minute!
Pofta buna!