Un desert atat de bun, parfumat si foarte usor de facut! :x
Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.
Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, dar rece, peste compozitia dulce si mai mixam pana la omogenizare.
Pentru aroma, eu am preferat vanilia, asa ca am folosit zahar vanilat si esenta de vanilie pe care am adaugat-o in bol, peste celelalte elemente, desigur voi puteti folosi orice aroma va place, lamaie, rom, migdale...
Adaugam aromele si branza scursa bine de zer peste compozitie, mixam din nou, iar la final faina cu praful de copt, mixam din nou pana obtinem o compozitie grosuta.
Separat mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare si o turnam peste compozitia de galbenusuri, iar cu ajutorul unei palete omogenizam bine cu miscari usoare de jos in sus. Adaugam si stafidele, omogenizam, apoi turnam compozitia rezultata intr-o tava de 24 cm tapetata cu hartie de copt, iar pe margini unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dam tava la cuptor pentru 1 ora la 150°C fara ventilatie.
Cand este gata, lasam tava cu usa intre-deschisa a cuptorului pana se raceste.
Dupa preferinte se poate pudra cu zahar pudra, un sos de fructe sau smantana...este tare, tare buna!
Pofta buna!