Desert tort cu mousse si jeleu de piersici

de Gherca Daniela in Torturi, 3 Apr 2020 | 2427 vizualizari

 

Un tort facut la graba, dar foarte bun pentru iubitorii de fructe, in special de piersici!!!
Daca nu am reusit ieri sa aduc o reteta la implinirea celor 6 ani de Bucataras, astazi v-am adus un tort aromat si delicios.

 

INGREDIENTE

  • Am facut un blat din 5 oua pe care l-am taiat in 2 foi grosute si am folosit doar o foaie! Voi puteti face din 3 oua, iar la cantitatile de la celelalte ingrediente reduceti aproape la jumatate!
  • Pentru blat (tava 26cm):
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Merge foarte bine si un blat ciocolatos(asta ca idee):
  • 60 g unt
  • 50 g ciocolata (50% cacao)
  • 75 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 85 g zahar
  • 15g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • Pentru mousse de piersici:
  • 300 g ciocolata alba
  • 110 ml frisca lichida
  • 360 g pasta de piersici din compot (scurse si trecute prin blender)
  • 15 g gelatina + apa rece (circa 50ml)
  • 170 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri rase zahar pudra vanilat
  • iar pentru aroma adaugam 1 lingura de Whishy (eu am pus crema Bailey's...este optional)
  • Pentru jeleu:
  • 1 cutie de 800 g compot de piersici
  • 15 g gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse si jeleu de piersici:

Pentru blat:
        Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea timp de un minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le punem unul cate unul, mixand dupa fiecare la viteza mica si omogenizam.
      Intr-un bol punem faina, cacaoa si praful de copt, amestecam si le adaugam in compozitia de oua in 2,3 transe, dar cernute si omogenizam din nou.
     La final punem si esenta de rom dupa gust.
     Turnam compozitia rezultata in tava cu peretii detasabili si tapetata cu hartie de copt, doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute la 180°C.
Cand este gata il lasam la racit si il taiem in 2 felii grosute. Atentie: folosim doar o foaie!

Pentru mousse:
       Ciocolata impreuna cu frisca lichida (110ml) o topim pe baie de aburi si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina hidratata si cand ajunge la temperatura camerei, adaugam si piureul de piersici.
     Separat, mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma si o adaugam in crema de ciocolata cu piersici. Amestecam usor cu o spatula, iar la final adaugam si o
lingura de crema de whisky.

Pentru jeleu:
     Gelatina o punem la hidratat in apa rece.
     Piersicile din compot le punem la blender, pana obtinem o pasta, apoi turnam si sucul din conserva(compotul) si mai blendam putin pana omogenizam.
    Piureul obtinut il amestecam cu gelatina topita cateva secunde la microunda si omogenizam.

Asamblare:
      In tava in care am copt blatul asezam foaia de pandispan, insiropam cu siropul de la conserva pe care am folosit-o pentru crema, apoi turnam mousse-ul, dam la rece 1 ora, pana se intareste.
     Scoatem tortul din frigider si turnam jeleul de piersici, dam din nou la rece pana a doua zi.
     Decoram dupa bunul plac, eu la graba am pus zmeura.

Nu am avut timp mai deloc, nici pozele nu sunt foarte clare, iar important este ca a fost delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse si jeleu de piersici" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort musuroi de cartita