Un tort facut la graba, dar foarte bun pentru iubitorii de fructe, in special de piersici!!!
Daca nu am reusit ieri sa aduc o reteta la implinirea celor 6 ani de Bucataras, astazi v-am adus un tort aromat si delicios.
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea timp de un minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le punem unul cate unul, mixand dupa fiecare la viteza mica si omogenizam.
Intr-un bol punem faina, cacaoa si praful de copt, amestecam si le adaugam in compozitia de oua in 2,3 transe, dar cernute si omogenizam din nou.
La final punem si esenta de rom dupa gust.
Turnam compozitia rezultata in tava cu peretii detasabili si tapetata cu hartie de copt, doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute la 180°C.
Cand este gata il lasam la racit si il taiem in 2 felii grosute. Atentie: folosim doar o foaie!
Pentru mousse:
Ciocolata impreuna cu frisca lichida (110ml) o topim pe baie de aburi si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina hidratata si cand ajunge la temperatura camerei, adaugam si piureul de piersici.
Separat, mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma si o adaugam in crema de ciocolata cu piersici. Amestecam usor cu o spatula, iar la final adaugam si o
lingura de crema de whisky.
Pentru jeleu:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece.
Piersicile din compot le punem la blender, pana obtinem o pasta, apoi turnam si sucul din conserva(compotul) si mai blendam putin pana omogenizam.
Piureul obtinut il amestecam cu gelatina topita cateva secunde la microunda si omogenizam.
Asamblare:
In tava in care am copt blatul asezam foaia de pandispan, insiropam cu siropul de la conserva pe care am folosit-o pentru crema, apoi turnam mousse-ul, dam la rece 1 ora, pana se intareste.
Scoatem tortul din frigider si turnam jeleul de piersici, dam din nou la rece pana a doua zi.
Decoram dupa bunul plac, eu la graba am pus zmeura.
Nu am avut timp mai deloc, nici pozele nu sunt foarte clare, iar important este ca a fost delicios!
Pofta buna!