Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga.
Intre timp,se amesteca sosul de soia cu dashi-ul dizolvat in apa.
Spanacul se scurge bine de apa si se taie...
Se pune laptele si frisca intr-o craticioara,iar cand s-a incalzit compozitia adaugam zaharul si matcha trecuta prin sita,astfel nu vor ramane cocoloase.
Se amesteca pana se dizolva zaharul ,apoi se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se pune compozitia intr-un container si...
Ceapa se da prin robot,dupa ce e tocata in bucati mai mari,adaugam ceapa verde si usturoiul.
Se adauga faina,praful de copt,sarea,faina,zaharul si laptele. Se pune cayenne dupa gust.
Se pune o tigaie pe foc,se adauga ulei si cand s-a infierbantat se formeaza chiftelute si se prajesc. Cand...
Se taie feliile de cozonac in patru si se aseaza in vasul Pyroflam. Untul se taie in bucati si se pune printre feliile de cozonac.
Se amesteca ouale cu laptele,zaharul si zaharul vanilat si se toarna peste feliile de cozonac.
Se da vasul la cuptorul preincalzit la 210 C si se tine cam 40-50...
Se curata pulpele de pui si se taie fiecare bucata in doua. Punem sofranul intr-un bol si turnam putina apa fierbinte peste. Lasam sa se raceasca.Ceapa se taie in felii subtiri.Lime-ul se crapa putin,ca sa aiba mai multa aroma.
In vasul Pyroflam ,adaugam pulpele de...
Ceapa verde se taie rondele.
Morcovul se curata si se taie betigase (specific bucatariei coreene)
Se feliaza ardeiul si ciupercile.
Taiteii se fierb 3 minute si apoi se scurg.
Se infierbanta o tigaie si se adauga legumele,se calesc putin,apoi se adauga taiteii.
Se condimenteaza cu...
Se curata pestii , se scot maruntaiele si se taie capetele,apoi pestii se taie in bucati.
Se spala bine sub jet de apa rece.
Se curata cartoful si ardeiul gras si se taie in cuburi.
Intr-o oala se pune putin ulei si se caleste ceapa,se adauga cartoful si ardeiul,apoi boiaua dulce.Se pun...
Morcovii si ceapa se curata si se taie in cuburi. Painea se taie in cuburi ,care se rumenesc la cuptor cu 25 gr de unt.
Supa de oase se fierbe cu ceapa si morcovii. Se paseaza,iar crema obtinuta se mai fierbe 10 minute. Pregatim o compozitie din lapte,faina,galbenusuri si sare. Se adauga la...
Se taie miezul de lapte in cubulete.
Se taie busuiocul.
Se amesteca toate ingredientele si se lasa putin deoparte sau in fridiger ca sa se combine aromele.
Se infierbanta tigaia si se caleste ceapa.Se ia deoparte tigaia si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca spanacul -bine stors de apa ,nucsoara,feta,ouale,smantana si piperul.Sare nu am adaugat,deoarece feta este sarata.Adaugam ceapa calita si amestecam bine compozitia. Intr-o tava de...
In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul ,sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde).
Intre timp facem pasta cu jumari,dam prin...
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zahar. Amestecam galbenusurile cu coaja de portocala rasa si le adaugam albusurilor. Adaugam faina si amestecam numai cat sa incorporam,cu o miscare circulara de sus in jos,ca sa nu reducem volumul albusurilor.
Turnam compozitia in forma de tort,eu...
Intr-un bol se pune laptele caldut ,drojdia si zaharul. Dupa 5 minute se adauga faina,untul si sarea si se framanta un aluat ,care se lasa deoparte pana se dubleaza.
Intre timp preparam umplutura. Amestecam puiul,sosul de soia,mierea si ghimbirul cu o lingura de ulei si lasam deoparte,la...
Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza.
Crusta:
Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura :
Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe...
Ceapa verde se curata si se taie. Se sparg ouale intr-un bol si se bat impreuna cu ceapa verde,sarea,gochugaru si apa.
Se pune bolul intr-o oala,in care se pune apa pana la jumatatea bolului.Se acopera oala cu capac si se da la foc cam 20 de minute.
Se curata puiul si se taie ceapa.Se pune ceapa la calit,cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga si puiul.Se rumeneste putin,se adauga pasta de tomate si se calesc 2 minute.
Se adauga apa cat sa acopere totul. Se adauga si curcuma. Se crapa limeurile uscate si se adauga in oala. ...
Algele uscate se lasa la inmuiat,iar supa de legume se pune pe foc. Se adauga algele inmuiate,usturoiul pisat si se lasa sa fiarba la foc mic.
La sfarsit se adauga sosul de soia si uleiul de susan,neaparat acesta sa fie adaugat ultimul si sa nu mai fierbeti dupa caci isi va pierde aroma.
Se amesteca ouale cu apa,apoi se adauga zaharul,la fel si cel vanilat.
Se adauga si uleiul si se amesteca ,fie cu lingura fie cu mixerul.
Adaugam faina si praful de copt si formeaza un aluat. E usor uleios,dar usor de modelat.
Se pune gemul de corcoduse intr-o farfurie si nuca de...
Se amesteca faina,apa si sarea.Se taie partea verde a cepelor verzi si se taie bucati.
Se adauga ceapa si restul ingredientelor.
Se infierbanta o tigaie,se adauga ulei si se toarna din compozitie cu un polonic.
Se prajesc pe amandoua partile si se pot servi cu un sos din sos de...
Castravetii se taie in bastonase de 3-4 cm,ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt,iar ghimbirul se da pe razatoare.
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine.
Se pot servi sau se mai pot lasa la frigider pentru o intrebuintare ulterioara.
Se spala si se curata ardeii,ceapa se taie cubulete,iar orezul se spala.
Se caleste ceapa in putin ulei,apoi se adauga carnea.
Se caleste cam 10 minute,apoi adaugam curcuma,ierburile uscate,sarea si piperul.
Dupa 5 minute ,adaugam si orezul,amestecam bine si dupa ce se raceste...
Se amesteca faina,zaharul,prafut de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat.
Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin.Se adauga si maia.
Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea...
Se pune apa la fiert. Intr-un bol se pune continutul pachetului de ramyun si cand a inceput sa fiarba apa se toarna peste taiteii instanti.
Se acopera bolul cu o farfurie si se lasa cam 3 minute.
Se adauga kimchiul,puiul si se orneaza cu ceapa verde.
Ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca bine.
Se adauga 250 gr de faina si se amesteca cu lingura sau cu mana.
Se acopera bolul si se lasa la dospit,cam o ora sau pana se dubleaza in volum.
Se framanta ca sa iasa bulele de aer si se mai lasa la dospit 15-20 de...
Pieptul de pui se taie in cubulete de app 1 cm si se marineaza cu 1/2 lingurita de lingurita de ulei de susan si 1 lingura de sos de soia si se lasa deoparte cam 30 de minute.
Se curata toate legumele si se spala sub jet de apa rece. Ceapa se taie in felii lunguiete, ceapa verde in...
Se separa albusurile si se bat spuma impreuna cu apa si zaharul,iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul.
Se incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri.
Separat,cernem cacaoa si faina si le adaugam la compozitie,amestecand usor de sus in jos.
Turnam compozitia in tava si o...
Se curata ridichea si se taie in cuburi de aproximativ 1 cm. Se pun intr-un bol si se adauga sarea si zaharul. Se lasa deoparte cam 15 minute,apoi se scurge zeama lasata,dar nu se arunca.
Se taie ceapa verde curatata in felii subtiri ,iar usturoiul se preseaza sau se piseaza....
Se curata si se spala ciupercile,apoi se feliaza. Ceapa verde se taie in diagonala,iar oul se taie in jumatate.
Se pune apa la fiert. Noodles-ii se pun intr-un bol adanc si se presara continutul pachetelelor,cel cu aroma si cel cu legume uscate (si adevarate).Se adauga si algele,daca...
Se amesteca apa calduta cu drojdia uscata si se lasa deoparte 5 minute.
Faina se da prin sita si se adauga drojdiei,impreuna cu zaharul,untul,laptele,zaharul vanilat si sarea. Se framanta un aluat ,acoperim bolul cu un prosop si se lasa deoparte ,la loc caldut, 30 de minute.
Intre...
Se ung pulpele de pui intregi cu pasta de curry, se acopera si se pun la frigider pentru o ora.
Se incinge cuptorul. Se aseaza pulpele intr-o tava,pe un singur strat. Se coc cam 30-40 de minute.
Intre timp, se da in clocot supa de pui si se adauga orezul basmati. Se fierbe la foc mediu cam...
Spanac japonez
Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga. Intre timp,se amesteca sosul de soia cu dashi-ul dizolvat in apa. Spanacul se scurge bine de apa si se taie...
Inghetata cu matcha
Se pune laptele si frisca intr-o craticioara,iar cand s-a incalzit compozitia adaugam zaharul si matcha trecuta prin sita,astfel nu vor ramane cocoloase. Se amesteca pana se dizolva zaharul ,apoi se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se pune compozitia intr-un container si...
Bhaji cu ceapa
Ceapa se da prin robot,dupa ce e tocata in bucati mai mari,adaugam ceapa verde si usturoiul. Se adauga faina,praful de copt,sarea,faina,zaharul si laptele. Se pune cayenne dupa gust. Se pune o tigaie pe foc,se adauga ulei si cand s-a infierbantat se formeaza chiftelute si se prajesc. Cand...
Budinca de cozonac
Se taie feliile de cozonac in patru si se aseaza in vasul Pyroflam. Untul se taie in bucati si se pune printre feliile de cozonac. Se amesteca ouale cu laptele,zaharul si zaharul vanilat si se toarna peste feliile de cozonac. Se da vasul la cuptorul preincalzit la 210 C si se tine cam 40-50...
Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate
Se curata pulpele de pui si se taie fiecare bucata in doua. Punem sofranul intr-un bol si turnam putina apa fierbinte peste. Lasam sa se raceasca.Ceapa se taie in felii subtiri.Lime-ul se crapa putin,ca sa aiba mai multa aroma. In vasul Pyroflam ,adaugam pulpele de...
Stir Fry Ramyun
Ceapa verde se taie rondele. Morcovul se curata si se taie betigase (specific bucatariei coreene) Se feliaza ardeiul si ciupercile. Taiteii se fierb 3 minute si apoi se scurg. Se infierbanta o tigaie si se adauga legumele,se calesc putin,apoi se adauga taiteii. Se condimenteaza cu...
Supa de peste ca la Szeged
Se curata pestii , se scot maruntaiele si se taie capetele,apoi pestii se taie in bucati. Se spala bine sub jet de apa rece. Se curata cartoful si ardeiul gras si se taie in cuburi. Intr-o oala se pune putin ulei si se caleste ceapa,se adauga cartoful si ardeiul,apoi boiaua dulce.Se pun...
Supa crema de morcov
Morcovii si ceapa se curata si se taie in cuburi. Painea se taie in cuburi ,care se rumenesc la cuptor cu 25 gr de unt. Supa de oase se fierbe cu ceapa si morcovii. Se paseaza,iar crema obtinuta se mai fierbe 10 minute. Pregatim o compozitie din lapte,faina,galbenusuri si sare. Se adauga la...
Miez de lapte marinat
Se taie miezul de lapte in cubulete. Se taie busuiocul. Se amesteca toate ingredientele si se lasa putin deoparte sau in fridiger ca sa se combine aromele.
Spanakopita
Se infierbanta tigaia si se caleste ceapa.Se ia deoparte tigaia si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca spanacul -bine stors de apa ,nucsoara,feta,ouale,smantana si piperul.Sare nu am adaugat,deoarece feta este sarata.Adaugam ceapa calita si amestecam bine compozitia. Intr-o tava de...
Pogacele cu jumari
In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul ,sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde). Intre timp facem pasta cu jumari,dam prin...
Tort Portocala
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zahar. Amestecam galbenusurile cu coaja de portocala rasa si le adaugam albusurilor. Adaugam faina si amestecam numai cat sa incorporam,cu o miscare circulara de sus in jos,ca sa nu reducem volumul albusurilor. Turnam compozitia in forma de tort,eu...
Chifle chinezesti
Intr-un bol se pune laptele caldut ,drojdia si zaharul. Dupa 5 minute se adauga faina,untul si sarea si se framanta un aluat ,care se lasa deoparte pana se dubleaza. Intre timp preparam umplutura. Amestecam puiul,sosul de soia,mierea si ghimbirul cu o lingura de ulei si lasam deoparte,la...
Pumpkin pie cu sirop de artar
Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. Crusta: Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura. Umplutura : Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe...
Gyeran Jjim
Ceapa verde se curata si se taie. Se sparg ouale intr-un bol si se bat impreuna cu ceapa verde,sarea,gochugaru si apa. Se pune bolul intr-o oala,in care se pune apa pana la jumatatea bolului.Se acopera oala cu capac si se da la foc cam 20 de minute.
Khoresteh bademjan - Tocanita persana cu vinete
Se curata puiul si se taie ceapa.Se pune ceapa la calit,cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga si puiul.Se rumeneste putin,se adauga pasta de tomate si se calesc 2 minute. Se adauga apa cat sa acopere totul. Se adauga si curcuma. Se crapa limeurile uscate si se adauga in oala. ...
Miyeokguk - Supa coreeana de alge
Algele uscate se lasa la inmuiat,iar supa de legume se pune pe foc. Se adauga algele inmuiate,usturoiul pisat si se lasa sa fiarba la foc mic. La sfarsit se adauga sosul de soia si uleiul de susan,neaparat acesta sa fie adaugat ultimul si sa nu mai fierbeti dupa caci isi va pierde aroma.
Fursecuri arabesti
Se amesteca ouale cu apa,apoi se adauga zaharul,la fel si cel vanilat. Se adauga si uleiul si se amesteca ,fie cu lingura fie cu mixerul. Adaugam faina si praful de copt si formeaza un aluat. E usor uleios,dar usor de modelat. Se pune gemul de corcoduse intr-o farfurie si nuca de...
Pajeon - Clatite coreene sarate
Se amesteca faina,apa si sarea.Se taie partea verde a cepelor verzi si se taie bucati. Se adauga ceapa si restul ingredientelor. Se infierbanta o tigaie,se adauga ulei si se toarna din compozitie cu un polonic. Se prajesc pe amandoua partile si se pot servi cu un sos din sos de...
Oi Kimchi
Castravetii se taie in bastonase de 3-4 cm,ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt,iar ghimbirul se da pe razatoare. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine. Se pot servi sau se mai pot lasa la frigider pentru o intrebuintare ulterioara.
Ardei umpluti persani
Se spala si se curata ardeii,ceapa se taie cubulete,iar orezul se spala. Se caleste ceapa in putin ulei,apoi se adauga carnea. Se caleste cam 10 minute,apoi adaugam curcuma,ierburile uscate,sarea si piperul. Dupa 5 minute ,adaugam si orezul,amestecam bine si dupa ce se raceste...
Pancakes cu maia
Se amesteca faina,zaharul,prafut de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin.Se adauga si maia. Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea...
Kimchi Ramyun
Se pune apa la fiert. Intr-un bol se pune continutul pachetului de ramyun si cand a inceput sa fiarba apa se toarna peste taiteii instanti. Se acopera bolul cu o farfurie si se lasa cam 3 minute. Se adauga kimchiul,puiul si se orneaza cu ceapa verde.
Gogosi coreene - Hoddeok
Ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca bine. Se adauga 250 gr de faina si se amesteca cu lingura sau cu mana. Se acopera bolul si se lasa la dospit,cam o ora sau pana se dubleaza in volum. Se framanta ca sa iasa bulele de aer si se mai lasa la dospit 15-20 de...
Japchae - korean noodles din cartofi dulci
Pieptul de pui se taie in cubulete de app 1 cm si se marineaza cu 1/2 lingurita de lingurita de ulei de susan si 1 lingura de sos de soia si se lasa deoparte cam 30 de minute. Se curata toate legumele si se spala sub jet de apa rece. Ceapa se taie in felii lunguiete, ceapa verde in...
Amandine
Se separa albusurile si se bat spuma impreuna cu apa si zaharul,iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul. Se incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri. Separat,cernem cacaoa si faina si le adaugam la compozitie,amestecand usor de sus in jos. Turnam compozitia in tava si o...
Kkak do gi - Kimchi cu ridiche alba
Se curata ridichea si se taie in cuburi de aproximativ 1 cm. Se pun intr-un bol si se adauga sarea si zaharul. Se lasa deoparte cam 15 minute,apoi se scurge zeama lasata,dar nu se arunca. Se taie ceapa verde curatata in felii subtiri ,iar usturoiul se preseaza sau se piseaza....
Ramyun-supa coreeana
Se curata si se spala ciupercile,apoi se feliaza. Ceapa verde se taie in diagonala,iar oul se taie in jumatate. Se pune apa la fiert. Noodles-ii se pun intr-un bol adanc si se presara continutul pachetelelor,cel cu aroma si cel cu legume uscate (si adevarate).Se adauga si algele,daca...
Monkey bread
Se amesteca apa calduta cu drojdia uscata si se lasa deoparte 5 minute. Faina se da prin sita si se adauga drojdiei,impreuna cu zaharul,untul,laptele,zaharul vanilat si sarea. Se framanta un aluat ,acoperim bolul cu un prosop si se lasa deoparte ,la loc caldut, 30 de minute. Intre...
Pui Thailandez
Se ung pulpele de pui intregi cu pasta de curry, se acopera si se pun la frigider pentru o ora. Se incinge cuptorul. Se aseaza pulpele intr-o tava,pe un singur strat. Se coc cam 30-40 de minute. Intre timp, se da in clocot supa de pui si se adauga orezul basmati. Se fierbe la foc mediu cam...