Reteta de astazi vine cu doua ingrediente pe care inca nu vi le-am prezentat,dar despre care nu prea stiu cat de accesibile sunt in supermarketurile noastre. Sunt niste produse specifice bucatariei japoneze si aroma amandoura este de peste. Dashi-ul folosit de mine este sub forma de granule,il pot compara numai cu vegeta,dar are gust marin si din el se prepara supa. Fulgii de bonito (google imi spune ca e palamida) sunt facuti din pestele uscat,apoi ras in felii foarte subtiri cu un ustensil special.
.
Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga.
Intre timp,se amesteca sosul de soia cu dashi-ul dizolvat in apa.
Spanacul se scurge bine de apa si se taie in bucati de 2 cm. Se aseaza in boluri si se toarna amestecul de sos de soia cu dashi. Se presara cu fulgi de bonito si se serveste