Chifle chinezesti

de Mitinita in Pui, 21 Apr 2012 | 6255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 140 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita de drojdie uscata

Pentru umplutura

  • 250 gr piept de pui,taiat bucatele
  • 3 cepe verzi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de miere
  • 2 cm de ghimbir proaspat,ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle chinezesti:

Intr-un bol se pune laptele caldut ,drojdia si zaharul. Dupa 5 minute se adauga faina,untul si sarea si se framanta un aluat ,care se lasa deoparte pana se dubleaza.

Intre timp preparam umplutura. Amestecam puiul,sosul de soia,mierea si ghimbirul cu o lingura de ulei si lasam deoparte,la frigider si acoperit ,30 de minute.

Se incalzeste un wok,se adauga cealalta lingura de ulei si se prajesc bucatile de pui,cam 5 minute. Se adauga ceapa verde taiata si se mai prajeste 2 minute. Se adauga sare si piper dupa gust.

Aluatul se imparte in 8 bucati si din fiecare se intinde un disc de 10-13 cm.Adaugam umplutura fiecarei bucati,adunam marginile aluatului si lipem capetele,apoi le asezam in tava cu partea lipita jos.

Acoperim chiflele cu un prosop umed si le mai lasam sa creasca 30 minute. Le presaram cu seminte de susan si le coacem in cuptorul preincalzit 15-20 minute. Se servesc calzi sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle chinezesti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

deliciousflavours 1

22.04.2012, 19:25

la fix mi-am gasit si eu sa citesc reteta...se apropie ora cinei...ce pofta mi-ai facuuuut

mamaieelena 1

22.04.2012, 19:26

bune

gaby_duceag 1

22.04.2012, 20:52

da' ce-mi plac!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de panini - chifle pufoase