Tort Portocala

de Mitinita in Torturi, 22 Apr 2012 | 4006 vizualizari

 

Maruntica mea creste atat de rapid, acum nu se mai pune accentul pe aspectul tortului,asta in sensul ca nu mai e nevoie de caractere din desene,de data aceasta gustul a fost mai important,asa ca de ziua ei ochisorii ei s-au oprit prajitura de la bucatarasele vesele, pe care noi am transformat-o in tort.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru crema:
  • 600 ml frisca lichida dulce,
  • 2 portocale,
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 300 ml suc de portocale,
  • 100 gr zahar,
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Portocala:

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zahar. Amestecam galbenusurile cu coaja de portocala rasa si le adaugam albusurilor. Adaugam faina si amestecam numai cat sa incorporam,cu o miscare circulara de sus in jos,ca sa nu reducem volumul albusurilor.

Turnam compozitia in forma de tort,eu am folosit o forma mai mare de silicon si inca sase mai mici.

Se baga forma in cuptorul preincalzit si se coace cam 30-40 de minute. Dupa ce s-a racit,taiem in doua parti egale cu un cutit de paine,intorcand farfuria.

Se amesteca ingredientele pentru sirop,pana se topeste zaharul.

Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat,iar portocalele se curata si se vor taia in bucatele.

Se asambleaza tortul,prima foaie se stropeste cu sirop,se adauga frisca,iar peste bucati de portocala si continuam pana la ultima foaie. Se adauga frisca si pe exterior si se da tortul la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras