Tort Portocala

de Mitinita in Torturi, 22 Apr 2012 | 3492 vizualizari

 

Maruntica mea creste atat de rapid, acum nu se mai pune accentul pe aspectul tortului,asta in sensul ca nu mai e nevoie de caractere din desene,de data aceasta gustul a fost mai important,asa ca de ziua ei ochisorii ei s-au oprit prajitura de la bucatarasele vesele, pe care noi am transformat-o in tort.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru crema:
  • 600 ml frisca lichida dulce,
  • 2 portocale,
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 300 ml suc de portocale,
  • 100 gr zahar,
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Portocala:

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zahar. Amestecam galbenusurile cu coaja de portocala rasa si le adaugam albusurilor. Adaugam faina si amestecam numai cat sa incorporam,cu o miscare circulara de sus in jos,ca sa nu reducem volumul albusurilor.

Turnam compozitia in forma de tort,eu am folosit o forma mai mare de silicon si inca sase mai mici.

Se baga forma in cuptorul preincalzit si se coace cam 30-40 de minute. Dupa ce s-a racit,taiem in doua parti egale cu un cutit de paine,intorcand farfuria.

Se amesteca ingredientele pentru sirop,pana se topeste zaharul.

Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat,iar portocalele se curata si se vor taia in bucatele.

Se asambleaza tortul,prima foaie se stropeste cu sirop,se adauga frisca,iar peste bucati de portocala si continuam pana la ultima foaie. Se adauga frisca si pe exterior si se da tortul la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina