Daca ati terminat pogacelele Ancutai,va aduc si eu o portie.
In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul ,sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde).
Intre timp facem pasta cu jumari,dam prin robot jumarile si le condimentam cu sare,piper si chimen.
Dupa ce aluatul s-a dublat ca volum.intindem pe o suprafata de lucru pe care am presarat faina o foaie de 1 cm. Se intinde o treime din pasta de jumari si se impatureste de doua ori. Intindem iar foaia si adaugam inca o treime si iar o impaturim. Mai repetam operatia inca o data.
Intindem o foaie de 1 cm si taiem pogacele cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar.
Punem pogacelele in tava si le lasam inca 15 minute sa creasca.
Ungem fiecare pogacea cu albus de ou batut si presaram sare,piper si chimen macinat.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si le coacem cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc deasupra.