Se scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se adauga putina apa. Se tina pe foc cam o ora, o ora si jumatate sau pana s-a ingrosat pasta.
Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Se pune pasta obtinuta in borcane...
Se coc ardeii iuti. Coaja nu se ia jos, se lasa pe ardei. Se pun ardeii in borcane si se face o solutie din apa si otet. Dupa ce a dat in clocot se toarna peste ardei.
Se inchide capacul si dupa ce s-a racit se pastreaza in camara.
Se spala prunele si strugurii si se pun in borcan impreuna cu batul de scortisoara. Se amesteca pikant fixul cu apa,conform intructiunilor de pe plic. Se toarna fierbinte in borcane si se inchid cu capacul.
Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.
Se spala corcodusele si se pun in borcane sterilizate. Eu le sterilizez in cuptor. Se face o solutie din apa si otet si se da in clocot. Se toarna fierbinte peste corcoduse, se inchid borcanele si se pun in patura.
Se tin pana s-au racit si se depoziteaza in camara.
Dovleceii se spala si se usuca. Eu nu ii curat de coaja,dar daca va place fara ii puteti decoji.Se taie rondele.
Ouale se bat cu apa rece,putina sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie si se amesteca cu putina sare si piper.
Intre timp se infierbanta o tigaie si cand e fierbinte se...
Rosiile se spala,se lasa sa se usuce sau se sterg de apa.
Se vor taia in patru si se vor aseza pe o tava de metal.
Tava se aseaza la soare,eventual se poate aseza niste tifon deasupra.
Se tine 3-4 sau pana cand feliile de rosii s-au uscat. Depinde cat de groase au fost feliile. Din cand...
Caisele se spala si se scot samburii.
Se aseaza caisele in borcan,se umple cu apa si se adauga lingurile de zahar.
Se da la dunst,cam 15 minute dupa ce incepe sa fiarba apa.
Pentru tarhon in otet :Se spala tarhonul si se rup frunzulitele.Se pun frunzulitele in borcan si se apasa bine. Cand s-a umplut,adaugam otet,inchidem borcanul si lasam in camara.
Pentru otet cu tarhon: se adauga frunzulite si bucati tari din tulpina care au ramas de la tarhonul in otet. Se...
Se prepara mai intai baza. Se unge forma cu unt,apoi se presara zaharul si se adauga rondelele.
Se prepara aluatul.Se amesteca untul cu zaharul pana devine cremos,se adauga ouale,unul cate unul si apoi zaharul vanilat.
Alternativ se adauga laptele si faina,incepem si terminam cu faina....
Se pune popcornul intr-o tava.
Se topeste zaharul brun intr-o craticioara ,iar cand e topit se ia de pe foc si se adauga untul si zaharul vanilat.
Se amesteca bine,apoi se toarna peste popcorn. Se scutura tava,ca sa ajunga caramel peste cat mai multe floricele.
Se introduce tava in...
Pieptul de pui se taie in cubulete sau bucati si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor.
Se pun toate ingredientele intr-un bol cu capac si se da la frigider 24 de ore,iar din cand in cand scuturam cutia ca sa cuprinda marinada peste tot.
A doua zi se poate praji in tigaia...
Se cerne faina,se adauga zaharul,sarea si praful de copt.
Separat intr-un bol,se amesteca uleiul,frisca lichida si ouale,apoi se adauga amestecului de faina.
Se amesteca usor, chiar numai cat sa se incorporeze faina,daca amestecati vartos briosele nu vor mai fi fragede.
Se pune hartia...
Ceapa se curata si se taie foarte marunt sau se da prin robot.De asemenea,se poate rade pe razatoare.
Se amesteca bine impreuna cu oul,carnea,sarea si piperul. Se pune in frigider pentru 24 de ore.
A doua zi se formeaza chiftele lunguiete cu mana umeda. Traditional,ele sunt facute mai lungi...
Se dezoseaza si se curata de piele pieptul de pui.
Intr-un bol se amesteca otelul balsamic si uleiul de masline extra virgin.
Se adauga pieptul de pui si se lasa la frigider o ora,acoperit cu o folie.
Se incinge tigaia si se adauga bucatile de pui. Se rumenesc pe ambele parti....
Intr-un bol se amesteca apa cu maia,apoi se adauga faina si se framanta un aluat. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa deoparte 30 de minute.
Se adauga sarea aluatului si se framanta bine.
Se unge un vas rotund cu ulei si se aseaza aluatul pe care l-am format ca o minge.Se unge...
Intr-un bol punem laptele caldut,cu cele trei linguri de zahar si drojdia.Lasam cateva minute deoparte apoi adaugam ouale,coaja de citrice si faina. Framantam un aluat.
Pe masa de lucru,intindem o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime.
Intre timp,amestecam cele 6 linguri de zahar cu...
Se amesteca uleiul cu cele 2 linguri de lapte. Se adauga faina si sarea si se amesteca cu degetele, apoi se pune in forma de tarta, se inteapa cu o furculita se se da la cuptorul preincalzit, cam 15 minute.
Intre timp preparam umplutura. Se amesteca merele rase cu scortisoara,nucsoara,coaja de...
Se curata organele de miel si se oparesc.
Ceapa alba se curata ,se taie cubulete si se caleste.
Se curata ceapa verde si leurda si se adauga la ceapa.
Separat calim si carnea de porc.
Organele de miel se scot din apa ,iar dupa ce se racesc se dau prin robot, unele bucati se pot pastra...
Spaghetele din cartof dulce se fierb conform instructiunilor de pe pachet ,se clatesc cu apa rece si apoi se vor scurge.
Legumele se vor taia julienne (betigase),taiate astfel sunt spefice bucatariei coreene.
Se pun spaghetele si legumele intr-un bol si se adauga sosul de soia,uleiul de...
Se taie bucatile de pui in cubulete,se presara sare si piper si se pun intr-un bol. Se amesteca iaurtul cu tandoori si se adauga bucatilor de pui. Se amesteca bine ,se acopera cu un capac si se pune la frigider peste noapte. Din cand in cand se va amesteca.
A doua zi,pornim gratarul...
Se amesteca toate ingredientele cu un tel,pana s-au combinat bine si se pun intr-un bol mare la congelator.
La fiecare 3-4 ore se amesteca si se repeta procesul pana e congelat bine.
Se garniseste cu felii de ghimbir si putina miere.
Se pune laptele si frisca intr-o craticioara,cand se infierbanta se adauga zaharul,cacaoa si scortisoara.
Se amesteca,se ia de pe foc si se adauga cayenne-ul.
Se pune toata compozitia intr-un bol si se amesteca la fiecare 3-4 ore cu o furculita.
Daca ananasul este rondele,se taie in bucati si se pun intr-un bol care se introduce in congelator.
Se va folosi si siropul,se toarna in forma ptr cuburi de gheata si se da la congelator.
Cand au inghetat se mixeaza cu blenderul si se serveste deindata.
Se scot feliile de ananas din cutie si se aseaza pe o tava ,care sa incapa in congelator.
Se lasa in congelator si cand sunt inghetate se scot si se consuma. Sunt foarte racoritoare.
Cu o zi inainte,caimacul se pune intr-o farfurie si se da la congelator.
Laptele se pune pe foc,impreuna cu zaharul si cardamonul. Separat,se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si se adauga laptelui de pe foc cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroase,amestecand...
Se amesteca pieptul de pui cu ghimbirul pudra si o lingura de sos de soia si se lasa deoparte 10 minute.
Se pune wokul pe foc,iar cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pun bucatile de pui in wok si se prajesc. Se scot deoparte intr-o farfurie.
In acelasi wok,se adauga ceapa...
Ingredientele pentru sos vor fi introduse intr-un borcan,care se va scutura bine ca sa se imbine aromele. Se pune deoparte pana cand avem nevoie sa il folosim.
Bucatile de pui se vor amesteca impreuna cu lingura de sos de soia,apoi se adauga oul,cayenne-ul si amidonul alimentar. Se...
Cartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari.
Tocam usturoiul marunt.
Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe prosoape de bucatarie de singura folosinta ca sa absoarba din ulei. Se servesc cu sosul de menta si...
Chisalita
Se scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se adauga putina apa. Se tina pe foc cam o ora, o ora si jumatate sau pana s-a ingrosat pasta. Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Se pune pasta obtinuta in borcane...
Ardei iuti,murati si copti
Se coc ardeii iuti. Coaja nu se ia jos, se lasa pe ardei. Se pun ardeii in borcane si se face o solutie din apa si otet. Dupa ce a dat in clocot se toarna peste ardei. Se inchide capacul si dupa ce s-a racit se pastreaza in camara.
Prune si struguri murati
Se spala prunele si strugurii si se pun in borcan impreuna cu batul de scortisoara. Se amesteca pikant fixul cu apa,conform intructiunilor de pe plic. Se toarna fierbinte in borcane si se inchid cu capacul. Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.
Corcoduse murate
Se spala corcodusele si se pun in borcane sterilizate. Eu le sterilizez in cuptor. Se face o solutie din apa si otet si se da in clocot. Se toarna fierbinte peste corcoduse, se inchid borcanele si se pun in patura. Se tin pana s-au racit si se depoziteaza in camara.
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Dovleceii se spala si se usuca. Eu nu ii curat de coaja,dar daca va place fara ii puteti decoji.Se taie rondele. Ouale se bat cu apa rece,putina sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie si se amesteca cu putina sare si piper. Intre timp se infierbanta o tigaie si cand e fierbinte se...
Rosii deshidratate la soare
Rosiile se spala,se lasa sa se usuce sau se sterg de apa. Se vor taia in patru si se vor aseza pe o tava de metal. Tava se aseaza la soare,eventual se poate aseza niste tifon deasupra. Se tine 3-4 sau pana cand feliile de rosii s-au uscat. Depinde cat de groase au fost feliile. Din cand...
Compot de caise
Caisele se spala si se scot samburii. Se aseaza caisele in borcan,se umple cu apa si se adauga lingurile de zahar. Se da la dunst,cam 15 minute dupa ce incepe sa fiarba apa.
Otet cu tarhon si tarhon in otet
Pentru tarhon in otet :Se spala tarhonul si se rup frunzulitele.Se pun frunzulitele in borcan si se apasa bine. Cand s-a umplut,adaugam otet,inchidem borcanul si lasam in camara. Pentru otet cu tarhon: se adauga frunzulite si bucati tari din tulpina care au ramas de la tarhonul in otet. Se...
Prajitura rasturnata cu ananas
Se prepara mai intai baza. Se unge forma cu unt,apoi se presara zaharul si se adauga rondelele. Se prepara aluatul.Se amesteca untul cu zaharul pana devine cremos,se adauga ouale,unul cate unul si apoi zaharul vanilat. Alternativ se adauga laptele si faina,incepem si terminam cu faina....
Otet de salvie
Se pun florile in sticla si se toarna otetul peste. Se lasa in camara doua saptamani si se scutura din cand in cand sticla. Se foloseste la salate.
Popcorn caramel
Se pune popcornul intr-o tava. Se topeste zaharul brun intr-o craticioara ,iar cand e topit se ia de pe foc si se adauga untul si zaharul vanilat. Se amesteca bine,apoi se toarna peste popcorn. Se scutura tava,ca sa ajunga caramel peste cat mai multe floricele. Se introduce tava in...
Pui Asiatic
Pieptul de pui se taie in cubulete sau bucati si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Se pun toate ingredientele intr-un bol cu capac si se da la frigider 24 de ore,iar din cand in cand scuturam cutia ca sa cuprinda marinada peste tot. A doua zi se poate praji in tigaia...
Muffins umplute cu gem de mure
Se cerne faina,se adauga zaharul,sarea si praful de copt. Separat intr-un bol,se amesteca uleiul,frisca lichida si ouale,apoi se adauga amestecului de faina. Se amesteca usor, chiar numai cat sa se incorporeze faina,daca amestecati vartos briosele nu vor mai fi fragede. Se pune hartia...
Kebab iranian cu rosii pe gratar
Ceapa se curata si se taie foarte marunt sau se da prin robot.De asemenea,se poate rade pe razatoare. Se amesteca bine impreuna cu oul,carnea,sarea si piperul. Se pune in frigider pentru 24 de ore. A doua zi se formeaza chiftele lunguiete cu mana umeda. Traditional,ele sunt facute mai lungi...
Pui balsamic cu cuscus
Se dezoseaza si se curata de piele pieptul de pui. Intr-un bol se amesteca otelul balsamic si uleiul de masline extra virgin. Se adauga pieptul de pui si se lasa la frigider o ora,acoperit cu o folie. Se incinge tigaia si se adauga bucatile de pui. Se rumenesc pe ambele parti....
Pizza cu maia
Intr-un bol se amesteca apa cu maia,apoi se adauga faina si se framanta un aluat. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa deoparte 30 de minute. Se adauga sarea aluatului si se framanta bine. Se unge un vas rotund cu ulei si se aseaza aluatul pe care l-am format ca o minge.Se unge...
Rozenkrantz
Intr-un bol punem laptele caldut,cu cele trei linguri de zahar si drojdia.Lasam cateva minute deoparte apoi adaugam ouale,coaja de citrice si faina. Framantam un aluat. Pe masa de lucru,intindem o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime. Intre timp,amestecam cele 6 linguri de zahar cu...
Tarta cu mere rase
Se amesteca uleiul cu cele 2 linguri de lapte. Se adauga faina si sarea si se amesteca cu degetele, apoi se pune in forma de tarta, se inteapa cu o furculita se se da la cuptorul preincalzit, cam 15 minute. Intre timp preparam umplutura. Se amesteca merele rase cu scortisoara,nucsoara,coaja de...
Drob turcesc
Se curata organele de miel si se oparesc. Ceapa alba se curata ,se taie cubulete si se caleste. Se curata ceapa verde si leurda si se adauga la ceapa. Separat calim si carnea de porc. Organele de miel se scot din apa ,iar dupa ce se racesc se dau prin robot, unele bucati se pot pastra...
Salata coreana de vara
Spaghetele din cartof dulce se fierb conform instructiunilor de pe pachet ,se clatesc cu apa rece si apoi se vor scurge. Legumele se vor taia julienne (betigase),taiate astfel sunt spefice bucatariei coreene. Se pun spaghetele si legumele intr-un bol si se adauga sosul de soia,uleiul de...
Frigarui tandoori cu raita de castraveti
Se taie bucatile de pui in cubulete,se presara sare si piper si se pun intr-un bol. Se amesteca iaurtul cu tandoori si se adauga bucatilor de pui. Se amesteca bine ,se acopera cu un capac si se pune la frigider peste noapte. Din cand in cand se va amesteca. A doua zi,pornim gratarul...
Frozen yogurt
Se amesteca toate ingredientele cu un tel,pana s-au combinat bine si se pun intr-un bol mare la congelator. La fiecare 3-4 ore se amesteca si se repeta procesul pana e congelat bine. Se garniseste cu felii de ghimbir si putina miere.
Inghetata mexicana de ciocolata cu chili
Se pune laptele si frisca intr-o craticioara,cand se infierbanta se adauga zaharul,cacaoa si scortisoara. Se amesteca,se ia de pe foc si se adauga cayenne-ul. Se pune toata compozitia intr-un bol si se amesteca la fiecare 3-4 ore cu o furculita.
Apa vietii (Vitamin Water)
Am spalat citricele bine si le-am feliat. Am pus feliile de citrice peste apa si am pus canistra la frigider pentru 24 de ore,la macerat.
Sorbet de ananas
Daca ananasul este rondele,se taie in bucati si se pun intr-un bol care se introduce in congelator. Se va folosi si siropul,se toarna in forma ptr cuburi de gheata si se da la congelator. Cand au inghetat se mixeaza cu blenderul si se serveste deindata.
Ananas inghetat
Se scot feliile de ananas din cutie si se aseaza pe o tava ,care sa incapa in congelator. Se lasa in congelator si cand sunt inghetate se scot si se consuma. Sunt foarte racoritoare.
Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir
Cu o zi inainte,caimacul se pune intr-o farfurie si se da la congelator. Laptele se pune pe foc,impreuna cu zaharul si cardamonul. Separat,se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si se adauga laptelui de pe foc cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroase,amestecand...
Orez prajit cu pui si sos de stridii
Se amesteca pieptul de pui cu ghimbirul pudra si o lingura de sos de soia si se lasa deoparte 10 minute. Se pune wokul pe foc,iar cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pun bucatile de pui in wok si se prajesc. Se scot deoparte intr-o farfurie. In acelasi wok,se adauga ceapa...
Puiul imparatesei
Ingredientele pentru sos vor fi introduse intr-un borcan,care se va scutura bine ca sa se imbine aromele. Se pune deoparte pana cand avem nevoie sa il folosim. Bucatile de pui se vor amesteca impreuna cu lingura de sos de soia,apoi se adauga oul,cayenne-ul si amidonul alimentar. Se...
Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru
Cartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari. Tocam usturoiul marunt. Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe prosoape de bucatarie de singura folosinta ca sa absoarba din ulei. Se servesc cu sosul de menta si...