Fierbem ouale in apa. Lasam sa se raceasca, apoi le taiem in 2 . Maioneza o amestecam cu zeama de lamaie si smantana de gatit (aproximativ 5 lg smantana ) Din galbenusuri, pate, mustar, smantana pentru gatit, piper si putina sare facem o pasta. Pentru a omogeniza pasta folosim o furculita....
Mod de preparare :
Framantam cele 3 ingrediente, apoi dam la frigider aluatul obtinut, pentru 40 minute.
Cu ajutorul unui sucitor de lemn, intindem aluatul pe masa de lucru, il taiem sub forma de betigase si ungem cu galbenus de ou (eu am amestecat galbenusul de ou cu 2 linguri de...
Mixam ouale cu sarea, adaugam smantana, sunca, ardeiul kapia, maslinele taiate si ele bucatele, faina amestecata cu praful de copt, piperul, condimentele (eu am pus ierburi de Provence si praf de nucsoara), cascavalul dat pe razatoarea mare. La final adaugam laptele.
Rasturnam compozitia...
Fierbem buchetelele de conopida in apa cu sare. Strecuram dupa 20 de minute si lasam sa se raceasca.
Pregatim maioneza . O amestecam cu smantana, piperul, cateii de usturoi si sarea.
Conopida rece o terciuim cu ajutorul unei furculite, apoi o amestecam cu maioneza
Omogenizam si putem...
Punem conopida-buchetele la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute. Strecuram si lasam deoparte.
Intr-o craticioara cu fund dublu, punem 80 g unt la topit, pe foc mic. Peste faina adaugam treptat laptele rece, amestecand mereu, pentru a nu se forma cocoloase. Acest amestec il turnam in fir...
Dupa ce am fiert supa de pui sau de vita, ne raman legume fierte si carne fiarta. Eu fac o salata de boeuf din aceste ingrediente astfel : tai cubulete mici toate legumele, apoi carnea, iar la sfarsit tai si catravetii murati. Adaug sare, piper dupa gust si la final maioneza ....
Pentru aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si untul moale la temperatura camerei. Adaugam apoi oul si framantam un aluat pe care il intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina sau hartie pentru copt.
Intepam...
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa clocotita sarata pana se inmoaie; scurgem de apa si ii asezam intr-o forma unsa cu unt.
Faina o amestecam cu laptele rece, adaugam smantana, sare si piper. Acestsos se desarta peste cartofii fierti . nu amestecam. Deasupra radem cascaval...
Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o scobitura in ea si adaugam toate ingredientele ; framantam binepana ce aluatul se dezlipeste de pe...
Intr-un castron amestecam toate ingredientele, apoi formam mici bilute pe care le asezam intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt.
Dam la cuptor pana se rumenesc putin; daca le lasam mai mult, se usuca foarte tare.
Servim langa o salata de ardei copti cu usturoi si piure...
Pentru aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte cat sa o inmoaie si putina faina; lasam sa dospeasca cam 5-10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam untul topit, oul, sarea, maia-ua si laptele...
Intr-un castron amestecam ingredientele, cu exceptia prafului de copt, pe care-l stingem cu putin otet; omogenizam bine. Daca compozitia iese prea subtire mai adaugam putina faina, iar daca iese prea groasa, o mai subtiem cu putin lapte
Putem folosi o forma de chec pe care o ungem cu putin...
Mod de preparare : cernem faina intr-un bol apoi adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, ouale, laptele caldut, sarea si uleiul. Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Aluatul va fi unul moale, care nu necesita framantare.
Tava (26*39 cm) o ungem cu putin unt si...
Spalam bine ciupercile, apoi scoatem cozile si le taiem marunt. Ceapa o curatam si o taiem marunt. O calim in ulei incins 1 minut, adaugam coditele de ciuperci taiate si lasam pe foc pana se scade apa lasata de acestea. Luam de pe foc si adaugam sarea, piperul, pesmetul si verdeata...
Cernem faina intr-un bol, facem o scobitura si adaugam cele 2 oua, sarea, albusul de ou, laptele si untul moale taiat bucatele . Framantam putin , apoi adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si framantam mai departe pentru omogenizare.
Aluatul obtinut il dam la rece pentru 15...
Intr-un bol mai mic amestecam drojdia cu zaharul; dupa ce s-a lichefiat drojdia punem 50 ml apa calduta si 1 lg faina. Lasam la dospit 10-15 minute.
Intr-un castron punem faina, sare, piper, untura, uleiul, mozzarella data pe razatoarea mare, maia-ua obtinuta si...
Amestecam intr-un castron faina cu drojdia uscata, cu sarea si piperul, apoi adaugam ardeiul , sunca si cascavalul taiate bucatele mici, untul topit, smantana si oul si omogenizam compozitia.
Lasam compozitia sa se odihneasca 1 ora, apoi o turnam intr-o forma de tarta unsa cu...
Pe masa de lucru presaram faina; aluatul de foietaj il lasam la dezghetat, apoi il intindem pe masa cu faina si decupam cu 2 inele de inox (d= 6 cm si d= 8 cm) cosulete ca in imaginea din poza.
Aceste cosulete le ungem cu oul batut, cu ajutorul unei pensule de silicon si le dam...
Vinetele coapte le tocam marunt, le punem intr-un castron si facem maioneza : amestecam un galbenus cu putina sare si o lingurita de mustar , apoi adaugam treptat ulei, pana obtinem maioneza, pe care o adaugam peste vinetele tocate; punem si ceapa taiata marunt si sare dupa gust;...
Intr-un bol mixam ouale cu sarea, adaugam faina amestecata cu laptele si smantana.
Taiem sunca de pui, salamul, cascavalul si ardeiul cubulete mici si le incorporam si pe ele.
La sfarsit adaugam buchetele de broccoli si amestecam pentru omogenizare. Turnam intr-o forma...
Pentru aluat : cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se desprinde de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 40 de minute.
2/3 din aluat il intindem pe masa cu...
Taiem aluatul in patratele egale, asezam bucatele de carnaciori pe el, rulam dupa cum dorim, ungem cu galbenus de ou si asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Dam la cuptor pana se rumenesc. O reteta super simpla, rapida si foarte buna.
Calim ceapa in ulei, apoi adaugam ciupercile taiate marunt si spanacul fiert si tocat; lasam pe foc pentru 2 minute.
Aluatul il taiem in 15 dreptunghiuri si pe fiecare asezam putin din compozitia de mai sus formand pachetele ca si in imagini. ...
Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu cele 2 oua, 4 lg faina, putin piper si sare dupa gust.
Facem bilute mici cu mana pe care le dam prin faina apoi le punem in uleiul incins; le lasam pana se rumenesc putin pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte.
Le scoatem...
Intr-o tigaie punem 2 lg ulei masline si calim ceapa taiata marunt (eu am tocat ceapa cu robotul, la fel si ciupercile si baconul) apoi punem ciupercile si baconul, piper si sare; lasam sa se raceasca putin.
Aluatul il taiem in patratele si pe fiecare bucatica asezam din aceste amestec apoi...
Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si lsam sa dospeasca .
Cernem faina intr-un bol si facem un cuib in care punem ouale, sarea, untul topit si maiaua; framantam pana obtinem un aluat elastic.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul obtinut in grosime de 0,5 cm si...
Ptr.aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele caldut ;lasam la dospit cam 15 minute, apoi o amestecam cu celelalte ingrediente din lista si framanatam bine; daca cumva aluatul e prea gros mai putem adauga lapte caldut si framanatam pana obtinem un aluat elastic care nu se prinde...
Calim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou si a laptelui) si framantam putin apoi lasam la dospit 1 ora; intre timp decupam hartia de copt dupa...
Intr-o craticioara punem laptele impreuna cu untul sa dea un clocot, apoi luam de pe foc si punem faina, apoi cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecand bine bine pana se desprinde compozitia de pe peretii craticioarei; lasam putin sa se raceasca ,apoi punem pe rand cate un ou...
Oua umplute cu pate
Fierbem ouale in apa. Lasam sa se raceasca, apoi le taiem in 2 . Maioneza o amestecam cu zeama de lamaie si smantana de gatit (aproximativ 5 lg smantana ) Din galbenusuri, pate, mustar, smantana pentru gatit, piper si putina sare facem o pasta. Pentru a omogeniza pasta folosim o furculita....
Saratele cu telemea
Mod de preparare : Framantam cele 3 ingrediente, apoi dam la frigider aluatul obtinut, pentru 40 minute. Cu ajutorul unui sucitor de lemn, intindem aluatul pe masa de lucru, il taiem sub forma de betigase si ungem cu galbenus de ou (eu am amestecat galbenusul de ou cu 2 linguri de...
Chec aperitiv mozaic
Mixam ouale cu sarea, adaugam smantana, sunca, ardeiul kapia, maslinele taiate si ele bucatele, faina amestecata cu praful de copt, piperul, condimentele (eu am pus ierburi de Provence si praf de nucsoara), cascavalul dat pe razatoarea mare. La final adaugam laptele. Rasturnam compozitia...
Conopida cu maioneza
Fierbem buchetelele de conopida in apa cu sare. Strecuram dupa 20 de minute si lasam sa se raceasca. Pregatim maioneza . O amestecam cu smantana, piperul, cateii de usturoi si sarea. Conopida rece o terciuim cu ajutorul unei furculite, apoi o amestecam cu maioneza Omogenizam si putem...
Budinca de conopida
Punem conopida-buchetele la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute. Strecuram si lasam deoparte. Intr-o craticioara cu fund dublu, punem 80 g unt la topit, pe foc mic. Peste faina adaugam treptat laptele rece, amestecand mereu, pentru a nu se forma cocoloase. Acest amestec il turnam in fir...
Salata de boeuf
Dupa ce am fiert supa de pui sau de vita, ne raman legume fierte si carne fiarta. Eu fac o salata de boeuf din aceste ingrediente astfel : tai cubulete mici toate legumele, apoi carnea, iar la sfarsit tai si catravetii murati. Adaug sare, piper dupa gust si la final maioneza ....
Tarta cu praz
Pentru aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si untul moale la temperatura camerei. Adaugam apoi oul si framantam un aluat pe care il intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina sau hartie pentru copt. Intepam...
Cartofi cu smantana la cuptor
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa clocotita sarata pana se inmoaie; scurgem de apa si ii asezam intr-o forma unsa cu unt. Faina o amestecam cu laptele rece, adaugam smantana, sare si piper. Acestsos se desarta peste cartofii fierti . nu amestecam. Deasupra radem cascaval...
Placinta moteasca
Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o scobitura in ea si adaugam toate ingredientele ; framantam binepana ce aluatul se dezlipeste de pe...
Chiftelute la cuptor
Intr-un castron amestecam toate ingredientele, apoi formam mici bilute pe care le asezam intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Dam la cuptor pana se rumenesc putin; daca le lasam mai mult, se usuca foarte tare. Servim langa o salata de ardei copti cu usturoi si piure...
Placinta svabeasca
Pentru aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte cat sa o inmoaie si putina faina; lasam sa dospeasca cam 5-10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam untul topit, oul, sarea, maia-ua si laptele...
Briose cu dovlecel si sunca
Intr-un castron amestecam ingredientele, cu exceptia prafului de copt, pe care-l stingem cu putin otet; omogenizam bine. Daca compozitia iese prea subtire mai adaugam putina faina, iar daca iese prea groasa, o mai subtiem cu putin lapte Putem folosi o forma de chec pe care o ungem cu putin...
Placinta rapida
Mod de preparare : cernem faina intr-un bol apoi adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, ouale, laptele caldut, sarea si uleiul. Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Aluatul va fi unul moale, care nu necesita framantare. Tava (26*39 cm) o ungem cu putin unt si...
Ciuperci umplute
Spalam bine ciupercile, apoi scoatem cozile si le taiem marunt. Ceapa o curatam si o taiem marunt. O calim in ulei incins 1 minut, adaugam coditele de ciuperci taiate si lasam pe foc pana se scade apa lasata de acestea. Luam de pe foc si adaugam sarea, piperul, pesmetul si verdeata...
Saratele cu cascaval
Cernem faina intr-un bol, facem o scobitura si adaugam cele 2 oua, sarea, albusul de ou, laptele si untul moale taiat bucatele . Framantam putin , apoi adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si framantam mai departe pentru omogenizare. Aluatul obtinut il dam la rece pentru 15...
Spirale cu sunca
Intr-un bol mai mic amestecam drojdia cu zaharul; dupa ce s-a lichefiat drojdia punem 50 ml apa calduta si 1 lg faina. Lasam la dospit 10-15 minute. Intr-un castron punem faina, sare, piper, untura, uleiul, mozzarella data pe razatoarea mare, maia-ua obtinuta si...
Tarta aperitiv cu sunca si ardei
Amestecam intr-un castron faina cu drojdia uscata, cu sarea si piperul, apoi adaugam ardeiul , sunca si cascavalul taiate bucatele mici, untul topit, smantana si oul si omogenizam compozitia. Lasam compozitia sa se odihneasca 1 ora, apoi o turnam intr-o forma de tarta unsa cu...
Tarta cu ton si mozzarella
Pe masa de lucru presaram faina; aluatul de foietaj il lasam la dezghetat, apoi il intindem pe masa cu faina si decupam cu 2 inele de inox (d= 6 cm si d= 8 cm) cosulete ca in imaginea din poza. Aceste cosulete le ungem cu oul batut, cu ajutorul unei pensule de silicon si le dam...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele coapte le tocam marunt, le punem intr-un castron si facem maioneza : amestecam un galbenus cu putina sare si o lingurita de mustar , apoi adaugam treptat ulei, pana obtinem maioneza, pe care o adaugam peste vinetele tocate; punem si ceapa taiata marunt si sare dupa gust;...
Chec aperitiv cu broccoli
Intr-un bol mixam ouale cu sarea, adaugam faina amestecata cu laptele si smantana. Taiem sunca de pui, salamul, cascavalul si ardeiul cubulete mici si le incorporam si pe ele. La sfarsit adaugam buchetele de broccoli si amestecam pentru omogenizare. Turnam intr-o forma...
Tarta cu sunca si cascaval
Pentru aluat : cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se desprinde de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 40 de minute. 2/3 din aluat il intindem pe masa cu...
Crema de branza cu boia
Taiem ceapa marunt si o amestecam cu celelalte ingrediente. Servim cu paine si ardei, rosii castraveti etc.
Carnaciori in foietaj
Taiem aluatul in patratele egale, asezam bucatele de carnaciori pe el, rulam dupa cum dorim, ungem cu galbenus de ou si asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Dam la cuptor pana se rumenesc. O reteta super simpla, rapida si foarte buna.
Pachetele cu spanac si ciuperci
Calim ceapa in ulei, apoi adaugam ciupercile taiate marunt si spanacul fiert si tocat; lasam pe foc pentru 2 minute. Aluatul il taiem in 15 dreptunghiuri si pe fiecare asezam putin din compozitia de mai sus formand pachetele ca si in imagini. ...
Crochete de cascaval
Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu cele 2 oua, 4 lg faina, putin piper si sare dupa gust. Facem bilute mici cu mana pe care le dam prin faina apoi le punem in uleiul incins; le lasam pana se rumenesc putin pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte. Le scoatem...
Pachetele cu bacon si ciuperci
Intr-o tigaie punem 2 lg ulei masline si calim ceapa taiata marunt (eu am tocat ceapa cu robotul, la fel si ciupercile si baconul) apoi punem ciupercile si baconul, piper si sare; lasam sa se raceasca putin. Aluatul il taiem in patratele si pe fiecare bucatica asezam din aceste amestec apoi...
Pogacele cu cascaval
Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si lsam sa dospeasca . Cernem faina intr-un bol si facem un cuib in care punem ouale, sarea, untul topit si maiaua; framantam pana obtinem un aluat elastic. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul obtinut in grosime de 0,5 cm si...
Pogacele cu jumari
Ptr.aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele caldut ;lasam la dospit cam 15 minute, apoi o amestecam cu celelalte ingrediente din lista si framanatam bine; daca cumva aluatul e prea gros mai putem adauga lapte caldut si framanatam pana obtinem un aluat elastic care nu se prinde...
Crescente (PATRATELE PICANTE)
Calim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou si a laptelui) si framantam putin apoi lasam la dospit 1 ora; intre timp decupam hartia de copt dupa...
Gogosele cu cascaval
Intr-o craticioara punem laptele impreuna cu untul sa dea un clocot, apoi luam de pe foc si punem faina, apoi cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecand bine bine pana se desprinde compozitia de pe peretii craticioarei; lasam putin sa se raceasca ,apoi punem pe rand cate un ou...