Placinta svabeasca

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2012 | 4401 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 400 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 1 lgt rasa de sare

Garnitura :

  • 6 lg ulei masline
  • 400 g bacon(sau sunculita taraneasca, kaiser etc...)
  • 2 lg seminte chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta svabeasca:

  Pentru aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte cat sa o inmoaie si putina faina; lasam sa dospeasca cam 5-10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam untul topit, oul, sarea, maia-ua si laptele treptat.

     Framantam pana aluatul se dezlipeste de pe maini.

       Lasam la crescut 30 de minute.Eu am uns aluatul cu putin ulei, ca sa nu se usuce.

   Aluatul crescut il intindem cu mainile intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Peste aluatul intins in tava stropim cu ulei de masline, intepam cu furculita din loc in loc, presaram semintele de chimen si bacon-ul felii(eu am avut doar costita extra si doar 200 g...) .Dam la cuptor pentru circa 30 de minute. Eu am lasat mai mult placinta la copt si am prajit costita , dar a fost excelent la gust si asa prajit  :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta svabeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si cu varza