Chiftele in aluat

de miremirc in Porc, 27 Ian 2013 | 25056 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 800 g faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 400 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 1/2 sare
  • 75 g unt topit

Umplutura :

  • 500 g carne de porc macinata
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 lg ulei
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • chimen
  • maghiran
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lg bulion
  • 50 ml supa
  • 1 ou
  • 4 lg pesmet

Uns deasupra :

  • 1 galbenus
  • 1 lg lapte
  • seminte de mac

Uns tava :

  • 1 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat:

Aluat : pregatim prima data maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul si 3 lg de lapte caldut. Omogenizam, adaugam 2 lg de faina. Amestecam si lasam la dospit 10-15 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam apoi ingredientele pe rand : oul, maia-ua, laptele caldut treptat, iar la final untul topit amestecat cu sarea. Framantam aproximativ 20 minute (eu am obosit...) .

Lasam aluatul sa creasca 1 ora, acoperind castronul cu un prosop curata.

Umplutura : o pregatim in timpul cand aluatul sta la crescut.
In tigaie punem uleiul si calim putin ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam apoi carnea macinata si o tinem pe foc pana devine sfaramicioasa. Adaugam sarea, piperul, chimenul, boia-ua, maghiranul.

Stingem cu vinul rosu, supa si bulionul si lasam sa fiarba, timp de 15 minute. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam oul (daca carnea este prea calda, oul se poate transforma in omleta) si omogenizam, iar la final pesmetul.

Aluatul il rasturnam pe masa de lucru si il intindem cu sucitorul. Il impartim in 12 patratele.

Pe fiecare patratel punem cate o lingura din umplutura, adunam marginile si asezam chifla intr-o tava unsa cu unt. Chifla o asezam cu marginile adunate sub ea .

Lasam chiflele sa creasca, timp de 15 minute. Le ungem deasupra cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte, apoi presaram mac . Puteti presara seminte de chimen, susan etc.

Dam la cuptor primele 10 minute la foc mare, apoi la foc mediu, timp de 40-50 minute. Chiflele sunt gata daca le ciocanim deasupra si suna a gol.

Dupa ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosopel curat, timp de 45 minute sau chiar 1 ora.
Se pot servi calde sau reci.

Reteta am gasit-o intr-o revista, dar initial am vazut-o la Gaby, apoi la Miha, pe la Timea si Rocsy.


Data viitoare voi incerca reteta Gabrielei :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

06.07.2016, 19:46

kytz 1

02.10.2017, 09:06

WAW!!! Ce faine trebuie să fie!!!

Rahela Velicu 1

23.02.2020, 12:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat