Tarta aperitiv cu sunca si ardei

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 28 Noi 2011 | 39406 vizualizari

 

Sursa mea de inspiratie : http://www.haisagatim.ro/2009/12/briose-aperitiv-cu-sunca-si-ardei.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • sare, piper
  • 1 ou
  • 1 ardei rosu
  • 125 g unt topit
  • 100 g cascaval
  • 200 g sunca Praga sau jambon etc...
  • 250 ml smantana
  • Uns deasupra:
  • 1 ou
  • Uns tava :
  • 1 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu sunca si ardei:

  Amestecam intr-un castron faina cu drojdia uscata, cu sarea si piperul, apoi adaugam ardeiul , sunca si cascavalul taiate bucatele mici, untul topit, smantana si oul si omogenizam compozitia.

 Lasam compozitia sa se odihneasca 1 ora, apoi o turnam intr-o forma de tarta unsa cu ulei sau in forme de briose unse cu ulei . Deasupra ungem cu oul batut si dam la cuptor pentru circa 30 minute.

  Scoatem din cuptor tarta, o lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi o putem servi calda sau rece alaturi de o salata de cruditati.

  Incercati-o cu incredere pentru ca este super gustoasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu sunca si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si mazare