Paella cu creveti si chorizo

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2020 | 2515 vizualizari

 

    Imediat ce am zarit crevetii uriasi, i-am si vizualizat intr-o paella. Chorizo aveam, orez potrivit -da, boia afumata -da, sofran bun asisdera. Deci sa purcedem la treaba.
Multumesc celor ce ma iubesc si-mi aduc suveniruri culinare. De data aceasta am primit de la verisoare sofran din Spania.
Atat de frumoasa mi-a iesit aceasta paella, de-mi vine sa-i pun poza in rama :D

 

INGREDIENTE

  • 400 gr creveti uriasi
  • 200 gr chorizo picant
  • 400 gr orez arborio
  • 150 fasole verde fiarta
  • 150 mazare verde fiarta
  • 100 ml ulei
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 rosie mare
  • 1 lingurita boia rosie afumata
  • 2 piscaturi [ cat se ia intre degete ] de sofran
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lamaie
  • 2 l fond-zeama de legume cu carne
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti si chorizo:

  1.  Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele.
  3. Adaugati ardeiul rosu taiat marunt si cel verde taiat rondele.
  4. Puneti orezul si boiaua. Amestecati. Tot acum ajunge in tigaie rosia taiata marunt.
  5. Adaugati zeama de carne si legume si lapa cu sofran. Sarati.
  6. Foarte rapid orezul va absorbi zeama si se va patrunde. Dureaza maximum 10 minute.
  7. Puneti mazarea si fasolea verde.
  8. Daca este nevoie mai turnati putina zeama de carne cu legume.
  9. Distribuiti in tigaie crevetii spalati cu apa rece. 
  10. Puneti capacul peste tigaie ca sa prepare mai mult la abur crevetii.
  11. Dupa cateva minute se ia capacul si se decoreaza paella cu patrunjel verde tocat si felii de lamaie.
  12.  Am o obtinut o paella uriasa care poate hrani 6-8 persoane.

       Pofta mare !

TIPS-URI

1

Boiaua afumata este un sortiment de boia des intalnit in retetele spaniole.

2

Orezul cel mai indicat pentru paella este cel cu bob rotund care absoarbe rapid si mai bine lichidul, spaniolii ii spun bomba.

3

Daca nu aveti din acesta, se poate folosi orezul arborio, cel pentru rizoto.

4

Un ingredient nelipsit in paella este sofranul.

5

Folositi cea mai mare tigaie ce o aveti in gospodarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare si iepure