Cum apare prima varza verde, bineinteles ca poftim si noi sarmalute. Vorbesc de varza verde crescuta pe camp, nu de cea dichisita si crescuta rapid prin orisce sere. Fiind sezon cald, se potriveste o carne mai putin grasa. Carnea de vitel se ,,pupa'' perfect cu varza cruda.
1
Cand am observat ca am fleica la carnea de vitel m-am gandit ca se va toca mai greu. Am pus bucata de carne in mijlocul vasului roman si impreuna cu varza tocata a mai constituit o mancare in sine. Asta dupa ce am ,,topit"' sarmalele!!!
2
Vasul roman se pune sa stea la hidratat cu apa. Asta pentru a nu se crapa la prepararea in cuptor a sarmalelor. La inceput se pun sarmalele in vas roman la cuptorul neincalzit .
3
Alegeti pentru sarmale varza cu foi subtiri care nu este foarte indesata si nu are nervuri groase.
4
Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice si nu se vor rupe la manipularea/impachetarea sarmalelor .
5
Eu am placerea vinovata de a gusta compozitia de sarmale. Chiar imi place. Cu siguranta sarmalele mele vor fi foarte gustoase la gata daca sunt bine asezonate !!! Carcotasilor le amintesc de pompa cu care se lauda bucataria frantuzeasca referitor la biftecul tartar[ carne cruda de vita, tocat si asezonata cu condimente, ceapa, mustar ].Pentru mine nu rivalizeaza cu compozitia de sarmale preparata de mine :D
6
Mama mea spunea ca duminica sa folosesti la sarmale mai mult ulei pentru ca face mancarea mai gustoasa. Facem economie si cumpatare in timpul saptamanii.
7
In ultimele 15 minute se ridica capacul si se mareste temperatura pentru a se rumeni frumos sarmalele. Asta sa iasa frumos coapte cum erau cele ale buniciii !!!