Miel cu usturoi si otet balsamic

de mihaelar63 in Oaie, 1 Iun 2020 | 3018 vizualizari

 

 Ma  straduiesc sa aduc pe masa si in atentia voastra, mereu retete noi. Pot sa va spun ca acum ceva anisori nu mancam deloc miel. De cand  am inceput sa testez retete noi sunt foarte multumita. Aceasta reteta cu siguranta o sa mai fie preparata pentru ca a iesit foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1.6 kg pulpa miel
  • 1.5 kg cartofi noi [jumatate rosii mai mari si jumatate albi mai mici ]
  • 100 ml ulei masline
  • 50 ml otet balsamic
  • 50 gr slanina afumata[sau orice afumatura]
  • 2 morcovi noi
  • 2 caciulii usturoi
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingura rozmarin uscat maruntit
  • 1 lingura menta uscata
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu usturoi si otet balsamic:

  1. Cartofii se curata si se spala .
  2. Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic .
  3. Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin ulei de masline.
  4. Pulpa de miel se curata si se spala .
  5. Cu varful cutitului se inteapa carnea si se pun in acele buzunarase cateii de usturoi si feliutele de slaninuta .
  6. Se maseaza bine carnea cu sare , rozmarin , boia , menta si ulei de masline .
  7.  Asezati  pulpa de miel  deasupra cartofilor ,impreuna cu rondele de morcovi noi.Turnati o cana de apa in vas .
  8. Pulverizati peste carne otetul balsamic .
  9. Vasul ceramic , acoperit se da la cuptor timp de 3 ore la 160 grade Celsius .
  10. Se  ridica capacul si se mai lasa la temperatura mare pentru rumenire .
  11. La servire adaugati  din abundenta ,usturoi verde taiat marunt si patrunjel verde tocat .
  12. Alaturat puneti salata preferata . Noi am avut salata de varza verde .

TIPS-URI

1

Pentru prepararea mielului cu usturoi si otet balsamic am folosit vasul ceramic emailat grecesc gaastra . Preparatele ies foarte bine in el . In capac vasul gaastra are o gaura care permite eliberarea pe parcurs a aburului acumulat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu usturoi si otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tajina de picior/rasol de miel