Mamaliga pe placere

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 22 Iul 2020 | 3658 vizualizari

 

 Cui nu-i place mamaliguta cu branza ?  Partea  mai complicata vine la pofte . Unul vrea cu carnati ,altul cu ou moale . Nu-i bai . Se rezolva . Bine ca avem cate un picut de branza de mai multe feluri !!!
Daca eram mai snoaba prezentam : polenta cu trei branzeturi si ou posat , la cuptor cu ventilatie  :))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina malai grisat
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 150 gr slaninuta afumata -de casa
  • 1 lingura cu untura proaspatya de porc
  • 100 gr cascaval afumat
  • 100 gr mozzarella
  • 100 gr branza Cheddar
  • 200 gr carnat afumat porc-de casa
  • 1-2 oua -de casa
  • codite de cepa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga pe placere:

  1.  Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare.
  2.  Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta .
  3. In doua vase termorezistente de sticla se  pun straturi succesive de mamaliga si branzeturi .
  4. Intai pe fundul vasului se incepe cu putina untura . Se pune mamaliguta si apoi Cheddar taiat cubulete .
  5.  Branzeturile se vor taia cubulete . Nu este necesar sa se razuiasca , la gratinare , oricum  ele se vor topi frumos .
  6.  Mamaliguta calda se poate nivela mai usor cu lingura trecuta prin untura calda .
  7. Continuati cu alt strat de mamaliga , mozzarella si din nou mamaliga .
  8. La sfarsit se pune cascavalul afumat si se presara pe deasupra cubuletele de slaninuta .
  9. Se fac adancituri in mamaliguta in care se pune carnatul , intr-un vas.
  10. In celalalt vas se pune in adancitura formata un ou intreg crud .
  11. Se dau vasele cu mamaliguta la cuptor , atat cat sa se gratineze usor .
  12. Carnatul de deasupra va fi frumos rumenit iar portia ceialalta , obligatoriu trebuie sa aiba oul moale .
  13.  Serviti mamaliguta   pe placere , presarata cu ceapa verde  insotita de muraturi sau salata preferata de cruditati . Noi am avut salata de varza verde .

TIPS-URI

1

Mamaliguta calda se poate nivela mai usor cu lingura trecuta prin untura calda .

2

Branzeturile se vor taia cubulete . Nu este necesar sa se razuiasca , la gratinare , oricum , ele se vor topi frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga pe placere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

27.07.2020, 21:35

Rocsi , noi suntem doi , si cu gusturi diferite . Sa nufie cu suparare incerc sa impac si capra , si lupul , si varza )

mihaelar63 1

27.07.2020, 21:35

Reli

mihaelar63 1

27.07.2020, 21:36

Mirela , stiu Stiu cum pot sa fac sa nu mancam nici una . Pun marar deasupra

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura de miel, cu mamaliguta