Mamaliga pe placere

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 22 Iul 2020 | 2404 vizualizari

 

 Cui nu-i place mamaliguta cu branza ?  Partea  mai complicata vine la pofte . Unul vrea cu carnati ,altul cu ou moale . Nu-i bai . Se rezolva . Bine ca avem cate un picut de branza de mai multe feluri !!!
Daca eram mai snoaba prezentam : polenta cu trei branzeturi si ou posat , la cuptor cu ventilatie  :))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina malai grisat
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 150 gr slaninuta afumata -de casa
  • 1 lingura cu untura proaspatya de porc
  • 100 gr cascaval afumat
  • 100 gr mozzarella
  • 100 gr branza Cheddar
  • 200 gr carnat afumat porc-de casa
  • 1-2 oua -de casa
  • codite de cepa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga pe placere:

  1.  Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare.
  2.  Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta .
  3. In doua vase termorezistente de sticla se  pun straturi succesive de mamaliga si branzeturi .
  4. Intai pe fundul vasului se incepe cu putina untura . Se pune mamaliguta si apoi Cheddar taiat cubulete .
  5.  Branzeturile se vor taia cubulete . Nu este necesar sa se razuiasca , la gratinare , oricum  ele se vor topi frumos .
  6.  Mamaliguta calda se poate nivela mai usor cu lingura trecuta prin untura calda .
  7. Continuati cu alt strat de mamaliga , mozzarella si din nou mamaliga .
  8. La sfarsit se pune cascavalul afumat si se presara pe deasupra cubuletele de slaninuta .
  9. Se fac adancituri in mamaliguta in care se pune carnatul , intr-un vas.
  10. In celalalt vas se pune in adancitura formata un ou intreg crud .
  11. Se dau vasele cu mamaliguta la cuptor , atat cat sa se gratineze usor .
  12. Carnatul de deasupra va fi frumos rumenit iar portia ceialalta , obligatoriu trebuie sa aiba oul moale .
  13.  Serviti mamaliguta   pe placere , presarata cu ceapa verde  insotita de muraturi sau salata preferata de cruditati . Noi am avut salata de varza verde .

TIPS-URI

1

Mamaliguta calda se poate nivela mai usor cu lingura trecuta prin untura calda .

2

Branzeturile se vor taia cubulete . Nu este necesar sa se razuiasca , la gratinare , oricum , ele se vor topi frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga pe placere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

27.07.2020, 21:35

Rocsi , noi suntem doi , si cu gusturi diferite . Sa nufie cu suparare incerc sa impac si capra , si lupul , si varza )

mihaelar63 1

27.07.2020, 21:35

Reli

mihaelar63 1

27.07.2020, 21:36

Mirela , stiu Stiu cum pot sa fac sa nu mancam nici una . Pun marar deasupra

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat la cuptor cu cartofi copti