Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor

de mihaelar63 in Vita, 28 Mai 2020 | 2850 vizualizari

 

 Incepe perioada in care mancarurile sunt mai gustoase. Asta din cauza legumelor ce apar crude, tinere, noi , mai ales din productia autohtona . Imi place mult gatirea la cuptor a carnii impreuna cu garnitura.  Ai impuscat doi iepuri dintr-un fo. In plus vreau sa profit de aceasta. Daca vin zile mai calde nu mai pot face asta.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg costita de vitel
  • 1 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei masline
  • 5 morcovi tineri
  • 2 patrunjei cu radacina tineri
  • 2 cepe verzi
  • 2 usturoi verzi
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 legatura de patrunjel verde

Pt .costite :

  • 5 linguri ketchup
  • 3 linguri ulei cu oregano
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1lingurita rozmarin uscat maruntit
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita usturoi granulat uscat
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor:

  1.  Costita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala .
  2. Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare .
  3.  Cartofii noi se spala bine si se fierb 15 minute in apa cu sare si patrunjel verde .
  4. Cartofii calzi se taie in bucati si se punin tava amestecati cu sare , ulei , patrunjel verde tocat si usturoi verde tocat
  5. Costitele se scot din zeama .Zeama in care au fiert  nu se arunca ,poate fi folosita ca baza pentru o supa cu galuste sau o ciorba cu legume .
  6. Amestecati ingredientele date pentru costite . Ungeti costtele cu mixul obtinut .
  7. Asezati carnea peste cartofi si dati tava la cuptor 30 minute ca sa se rumeneasca frumos .
  8. Nu este necesar de mai mult timp pentru ca atat carnea cat si cartofii sunt deja preparati  termic partial.
  9. In ultimele 10 minute se  dau la copt si morcovii taiati pe lungime si stropiti cu ulei aromatizat cu oregano .
  10.  Veti oberva ca lipseste o portie de carne si un morcov . Le-a,, papat lupul " doar fierte .
  11. La servire presarati deasupra mult patrunjel verde .
  12. Serviti costitele de vitel cu cartofi si morcovi noi insotite de salata preferata de cruditati .

TIPS-URI

1

Costitele se scot din zeama .Zeama in care au fiert nu se arunca ,poate fi folosita ca baza pentru o supa cu galuste sau o ciorba cu legume .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vită cu legume şi hrean