Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Ian 2021 | 4107 vizualizari

 

 Ciupercile Pleurotus Ostreatus sunt acum usor accsebile in comert in varianta de cultura. Ele se mai regasesc si si in natura sub denumirea de ,, pastrav de fag".
 Pe langa gustul placut dulceag pleurotisul aduce si importante beneficii pentru sanatate: https://dieta.romedic.ro/aliment/ciuperci-pleurotus.
  Cu ajutorul acestor gustoase ciuperci se obtine rapid o ciorba asemantoare cu cea de burta, cu deosebirea ca este mai usor digerabila si acceptata si de copii sau persoane la dieta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotis
  • 200 ml smantana grasa >30%
  • 100 ml ulei vegetal
  • 2 ardei iuti
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 5 catei usturoi
  • 2-3 linguri otet de mere infuzat cu ardei iute
  • 2-3 linguri zeama de la ardei marinati
  • 2 linguri mustar iute
  • 1/2 lingurita piper boabe -optional
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus:

  1. Morcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari.
  2. Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie .
  3. Legumele maruntite se soteaza usor in ulei . Sarati .
  4. Turnati deasupra 3l apa fierbinte . Aceasta va grabi si scurta timpul de preparare al ciorbei .
  5. Spalati ciupercile pleurotis si le puneti la scurs .
  6. Piciorusul ciupercilor este mai tare . Din aceasta cauza se feliaza pe cat posibil julienne -bastonase si se pune primul la fiert .
  7. Adugati frunza de dafin . Eu mai pun si piper boabe , imi place gustul delicat al boabelor dupa fierbere .
  8. Feliati palariutele ciupercilor , fasii , pe lungime . Acum se observa ca seamna foarte bine cu  feliile de burta de vita .
  9. Introduceti la fiert restul ciupercilor .
  10. Tot acum puneti si usturoiul curatat si dat prin presa speciala .
  11. Opriti  dupa 15 minute fierberea si diluati smantana amestecata cu mustar folosind zeama fierbinte .
  12. Se reintroduce mixul cu smantana in ciorba , turnaind usoer si amestecand .
  13. Acriti dupa gust cu otet d emere infuzat cu ardei iute , zeama acra de la ardei marinati sau  otet simplu .
  14. Taiati in ciorba inainte de servire , ardei iuti si piparati .
  15. Daca aveti la masa copii sau persoane sensibila la mancare prea picanta , folositi cu atentie si minim, ardeii iuti si piperul .
  16. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  17. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa opariti ciupercile initial daca ele sunt curate . Aceasta operatiune se face cu ciupercile care sunt cu impuritati , culese de pe suport de iarba uscat , frunze sau paie .

2

Alegeti ciuperci curate, cu culoare uniforma si deschisa , cat mai aproape de alb .

3

Nu este o problema daca ciupercile pleurotis sunt usor gri . Exista diverse soiuri de la brun la rosiatic si roz .

4

Daca doriti o varianta mai light reduceti cantitatea de ulei si inlocuiti smantana cu iaurt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba falsa de burta