Pastravii se crapa pe burta si se curata de intestine .
Se spala cu apa rece si se clatesc cu otet, api din nou cu apa rece .
In mod natura ei sunt mai lipiciosi , cu ajutorul otetului se indeparteaza aceea membrana lunecoasa .
Sarati si piparati pastraviii in interior si...
Varza se taie marunt si se pune la fiert in moare.
Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte.
Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si bucatile de carnati .
Sotati legumele in ulei pana ceapa devine sticloasa .
Adugati carnatii si...
Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati.
Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa .
Adugati la fiert .ceapa , usturoi , foi dafin , o lingura zaatar,sare si tulpinile de la...
Pestele se curata, se spala bine si se portioneaza bucati.
Cand se prajeste peste este important ca bucatile sa nu fie prea mari . Cum se patrunde repede , se poate rupe la manipulare .
Bucatile de caras se stropesc cu zeama de la o lamaie . Asta pentru ca da gust bun dar si...
Preparati un sos/marinada din putin ulei, zeama de la o lamaie, sare, oregano, piper cu lamaie si fulgi de usturoi.
Cu acest sos se ung doradele curatate si spalate , atat pe interior cat si pe exterior .
Puneti pestele la rece si-l lasati la marinat minimum o ora .
Curatati...
Cremvustii se fierb 10 minute .
Scoateti cremvustii din apa in care au fiert si-i taiati rondele .
Patrunjelul verde se toaca marunt .
Ceapa verde se taie rondele ,Ustuoiul se toaca marunt
Iaurtul se amesteca cu ulei . Sarati si piparati.
Incorporati in...
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc .
Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac .
Taiati vinetele in doua si cu o lingura se scoate miezul .
Intrduceti in robotul de bucatarie vinetele cu smantana,ulei de...
Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele.
Legumele se soteaza usor in untura de rata.
Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate.
Adaugati carnea si 3 l apa. Sarati.
Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar.
Rosiile se...
Tortellini si tortelloni impreuna cu mazarea verde se pun la fiert in apa cu sare .
Aceasta fierbere mixta se face pentru operativitate .
Respectati timpul de fierbere indicat pe ambalaj .
Pentru sotare folositi un wok incapator .
Sotati in ulei de masline ceapa verde...
Sfecla se coace timp de 30 minute.
Dupa coacere se curata de coaja si se taie bastonase. Puteti si sa o razuiti daca doriti.
Amestecati sfecla cu putin ulei, otet balsamic, chili, chimen si hrean razuit.
Mie imi place sfecla fara sare. Asa ii simt eu gustul....
Costita de porc se taie in bucati mai mari si se fierbe 30 minute in apa cu sare.
In oala se pun boabele de ienibahar , foaia de dafin si cimbrul sa aromatizeze carnea .
Usturoiul se curata si se piseaza
Se scoate costita si cat este inca calda se unge cu usturoi pisat...
Varza acra se desface in foi . Acestea se curata de nervurile prea groase si se taie in jumatati daca sunt prea mari .
Acum depinde de fiecare casa cat de mari sunt sarmalele . Ale mele sunt medii si frunza este cat palma mea [ care este mai mica ]
Pasatul se spala din mai...
Preparati o mamaliga din 500 gr faina de malai care se pune la fiert in apa clocotita cu sare .
Se lasa sa fiarba asa 5 minute si se freaca cu un tel sau un facalet pana obtineti consistenta dorita .
Mie imi place mamaliguta sa nu fie fiarta terci .
Se prepara patru...
Fasolea verde se curata, se rupe bucati si se fierbe in apa cu sare.
Dupa fierbere, fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca.
Ridichile spalate si curatate se taie rondele .
Carnita fiarta de vitel se marunteste .
Patrunjelul verde se taie marunt .Ceapa se taie...
Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca .
Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza.
Fasolea galbena pastai se taie bucati la 2-3 cm
Bobele de porumb se taie cu ajutorul unui cutit ascutit de pe stiulete .
Patrunjelul se toaca...
Tortellini se fierb, respectand indicatiile de pe pachet.
Sarati foarte usor apa pentru fiert.
Unele ingrediente ca prosciutto si feta contin multa sare.
Folositi o tigaie Wok incapatoare, pentru sotat.
Prosciutto se marunteste si se trage la tigaie in uleiul de...
Dorada intreaga se despica, se curata in interior si exterior.
Eu am taiat dorada aproximativ in doua pentru ca mi-a fost teama ca daca o las intreaga nu se va patrunde cat este necesar .
Pestele se spala si se sareaza.
Amestecati condimentele pentru peste cu fulgi de...
Curatati si spalati legumele.
Ceapa se toaca marunt, gogosarul se taie patrate. Cartofii se taie cuburi.
Morcovii se taie jumatati de rondele.
Sotati usor in ulei ceapa, gogosarul si morcovul.
Turnati deasupra 2 l apa calda[pentru a grabi procesul de preparare ]....
Mai intai se spala nucile cu apa calda din mai multe ape .
Aceasta are rol de indepartare a eventualelor impuritati .
Maruntiti usor nucile cu cutitul.
Eu am framantat paine cu ajutorul masinii de paine Tefal, folosind programul nr 16 de framantare-dospire ....
Legumele se curata si se spala.
Cartofii se taie rondele, se sareaza si se amesteca cu patrunjel verde.
Morcovul si o lamaie se taie rondele. Gogosarul se taie fasii.
Pestele portionat se condimenteaza cu harissa, p[iper cu lamaie, oregano. sare si se amesteca cu zeama de la...
Se pune supa sa se infierbante.
Legumele fierte[ morcovi , patrunjel radacina , telina ] se maruntesc si se pun in zeama .
Ceapa , ardeiul si prazul se taie marunt si se pun si ele la fiert .
Se introduce in zeama crenguta de cimbru , foaia de dafin si condimentele italiene ....
Gogosarul se taie cubulete marunte . Patrunjelul se toaca si usturoiul se piseaza .
Stoarceti zeama de lamiie .
Sprotul afumat impreuna cu uleiul in care este conservat se scoate intr-un bol .
Puneti peste sprot iaurtul si legumele maruntite .
Condimentati cu piper cu...
Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente .
Scoateti mazarea la decongelat.
Se curata morcovii si ceapa . Se taie rondele .
Carnatul se taie...
Tortellini se pun la fiert in apa cu sare. Fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj.
Sunca se taie juliene si se prajeste in ulei pana devine crocanta.
Se scoate sunca din tigaie si se pune usturoiul si untul.
Cand untul incepe sa se topeasca, se adauga branza Cheddar razuita,...
Fileurile de peste se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se condimenteaza si se asaza intr-o tava.
Zucchini se curata de coaja din loc in loc si se taie rondele . Daca sunt foarte fragezi si tineri nu se curata deloc .
Feliile de dovlecel se sareaza , se pipareaza si se...
Curatati si spalati morcovul si ceapa .
Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui.
Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert .
Introduceti in oala crenguta de cimbru uscat pentru aroma , care la sfarsitul fierberii se arunca ....
Fasolea frageda si proaspata se rupe bucatele egale si se pune la fiert in apa cu sare .
Se va patrunde repede cam in 15 minute . Mie chiar imi place mai a la dente .
Lasati fasolea sa se raceasca inainte de a amesteca cu restul ingredientelor .
Salamul se curata de...
Bucatile de crap se spala si se condimenteaza cu sare piper , usturoi granulat si ierburi italiene .
Ungeti pestele cu pulpa de rosie coapta si ulei de masline . Deasupra se presara frunzulite de oregano verde .
Asezati pestele intr-o tava .Deasupra se pune o bucata de hartie...
Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga .
Legumele se curata si se spala .
Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde se taie cubulete .
Verdeturile si usturoiul se maruntesc .
Morcovii si pastarnacul se taie in jumatati de...
Vinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat .
Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special pentru vinete , sau in lipsa acestuia cu un cutit din material inoxidabil
Nu blenduiti vinetele cu...
Pastravi cu lamaie, unt si capere
Pastravii se crapa pe burta si se curata de intestine . Se spala cu apa rece si se clatesc cu otet, api din nou cu apa rece . In mod natura ei sunt mai lipiciosi , cu ajutorul otetului se indeparteaza aceea membrana lunecoasa . Sarati si piparati pastraviii in interior si...
Ciorba cu zeama de varza acra cu carnati, cartofi si smantana
Varza se taie marunt si se pune la fiert in moare. Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte. Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si bucatile de carnati . Sotati legumele in ulei pana ceapa devine sticloasa . Adugati carnatii si...
Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi
Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa . Adugati la fiert .ceapa , usturoi , foi dafin , o lingura zaatar,sare si tulpinile de la...
Caras proaspat in faina de malai
Pestele se curata, se spala bine si se portioneaza bucati. Cand se prajeste peste este important ca bucatile sa nu fie prea mari . Cum se patrunde repede , se poate rupe la manipulare . Bucatile de caras se stropesc cu zeama de la o lamaie . Asta pentru ca da gust bun dar si...
Dorada cu cartofi si rucola
Preparati un sos/marinada din putin ulei, zeama de la o lamaie, sare, oregano, piper cu lamaie si fulgi de usturoi. Cu acest sos se ung doradele curatate si spalate , atat pe interior cat si pe exterior . Puneti pestele la rece si-l lasati la marinat minimum o ora . Curatati...
Salata de fasole verde cu cremvusti
Cremvustii se fierb 10 minute . Scoateti cremvustii din apa in care au fiert si-i taiati rondele . Patrunjelul verde se toaca marunt . Ceapa verde se taie rondele ,Ustuoiul se toaca marunt Iaurtul se amesteca cu ulei . Sarati si piparati. Incorporati in...
Salata de vinete cu smantana si tahini
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu o lingura se scoate miezul . Intrduceti in robotul de bucatarie vinetele cu smantana,ulei de...
Luscos cu carne de rata
Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele. Legumele se soteaza usor in untura de rata. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate. Adaugati carnea si 3 l apa. Sarati. Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar. Rosiile se...
Salata calda cu pui si tortellini
Tortellini si tortelloni impreuna cu mazarea verde se pun la fiert in apa cu sare . Aceasta fierbere mixta se face pentru operativitate . Respectati timpul de fierbere indicat pe ambalaj . Pentru sotare folositi un wok incapator . Sotati in ulei de masline ceapa verde...
Salata de sfecla rosie cu burrata - reteta nr.200 la salate
Sfecla se coace timp de 30 minute. Dupa coacere se curata de coaja si se taie bastonase. Puteti si sa o razuiti daca doriti. Amestecati sfecla cu putin ulei, otet balsamic, chili, chimen si hrean razuit. Mie imi place sfecla fara sare. Asa ii simt eu gustul....
Costita ardeiata cu cartofi copti
Costita de porc se taie in bucati mai mari si se fierbe 30 minute in apa cu sare. In oala se pun boabele de ienibahar , foaia de dafin si cimbrul sa aromatizeze carnea . Usturoiul se curata si se piseaza Se scoate costita si cat este inca calda se unge cu usturoi pisat...
Duo de sarmale cu varza si carne
Varza acra se desface in foi . Acestea se curata de nervurile prea groase si se taie in jumatati daca sunt prea mari . Acum depinde de fiecare casa cat de mari sunt sarmalele . Ale mele sunt medii si frunza este cat palma mea [ care este mai mica ] Pasatul se spala din mai...
Cuiburi de mamaliguta cu branzeturi si ou
Preparati o mamaliga din 500 gr faina de malai care se pune la fiert in apa clocotita cu sare . Se lasa sa fiarba asa 5 minute si se freaca cu un tel sau un facalet pana obtineti consistenta dorita . Mie imi place mamaliguta sa nu fie fiarta terci . Se prepara patru...
Salata de fasole verde cu carne de vitel
Fasolea verde se curata, se rupe bucati si se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere, fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca. Ridichile spalate si curatate se taie rondele . Carnita fiarta de vitel se marunteste . Patrunjelul verde se taie marunt .Ceapa se taie...
Salata poloneza, cu fasole galbena, boabe de porumb si carnat polonez
Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca . Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza. Fasolea galbena pastai se taie bucati la 2-3 cm Bobele de porumb se taie cu ajutorul unui cutit ascutit de pe stiulete . Patrunjelul se toaca...
Tortellini cu prosciutto si feta
Tortellini se fierb, respectand indicatiile de pe pachet. Sarati foarte usor apa pentru fiert. Unele ingrediente ca prosciutto si feta contin multa sare. Folositi o tigaie Wok incapatoare, pentru sotat. Prosciutto se marunteste si se trage la tigaie in uleiul de...
Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700
Dorada intreaga se despica, se curata in interior si exterior. Eu am taiat dorada aproximativ in doua pentru ca mi-a fost teama ca daca o las intreaga nu se va patrunde cat este necesar . Pestele se spala si se sareaza. Amestecati condimentele pentru peste cu fulgi de...
Ciorba cu broccoli si mazare, de post
Curatati si spalati legumele. Ceapa se toaca marunt, gogosarul se taie patrate. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati de rondele. Sotati usor in ulei ceapa, gogosarul si morcovul. Turnati deasupra 2 l apa calda[pentru a grabi procesul de preparare ]....
Paine cu nuci
Mai intai se spala nucile cu apa calda din mai multe ape . Aceasta are rol de indepartare a eventualelor impuritati . Maruntiti usor nucile cu cutitul. Eu am framantat paine cu ajutorul masinii de paine Tefal, folosind programul nr 16 de framantare-dospire ....
Salau en papillote cu harissa si legume
Legumele se curata si se spala. Cartofii se taie rondele, se sareaza si se amesteca cu patrunjel verde. Morcovul si o lamaie se taie rondele. Gogosarul se taie fasii. Pestele portionat se condimenteaza cu harissa, p[iper cu lamaie, oregano. sare si se amesteca cu zeama de la...
Ciorba de pui cu zucchini, orez si smantana
Se pune supa sa se infierbante. Legumele fierte[ morcovi , patrunjel radacina , telina ] se maruntesc si se pun in zeama . Ceapa , ardeiul si prazul se taie marunt si se pun si ele la fiert . Se introduce in zeama crenguta de cimbru , foaia de dafin si condimentele italiene ....
Aperitiv tartine cu crema de sprot afumat
Gogosarul se taie cubulete marunte . Patrunjelul se toaca si usturoiul se piseaza . Stoarceti zeama de lamiie . Sprotul afumat impreuna cu uleiul in care este conservat se scoate intr-un bol . Puneti peste sprot iaurtul si legumele maruntite . Condimentati cu piper cu...
Ciorba de mazare cu carnati unguresti
Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente . Scoateti mazarea la decongelat. Se curata morcovii si ceapa . Se taie rondele . Carnatul se taie...
Tortellini cu sunca si sos Cheddar
Tortellini se pun la fiert in apa cu sare. Fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj. Sunca se taie juliene si se prajeste in ulei pana devine crocanta. Se scoate sunca din tigaie si se pune usturoiul si untul. Cand untul incepe sa se topeasca, se adauga branza Cheddar razuita,...
File de cod alb cu zucchini
Fileurile de peste se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se condimenteaza si se asaza intr-o tava. Zucchini se curata de coaja din loc in loc si se taie rondele . Daca sunt foarte fragezi si tineri nu se curata deloc . Feliile de dovlecel se sareaza , se pipareaza si se...
Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan
Curatati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert . Introduceti in oala crenguta de cimbru uscat pentru aroma , care la sfarsitul fierberii se arunca ....
Salata de fasole galbena pastai cu salam vanatoresc
Fasolea frageda si proaspata se rupe bucatele egale si se pune la fiert in apa cu sare . Se va patrunde repede cam in 15 minute . Mie chiar imi place mai a la dente . Lasati fasolea sa se raceasca inainte de a amesteca cu restul ingredientelor . Salamul se curata de...
Crap cu mazare morcovi baby
Bucatile de crap se spala si se condimenteaza cu sare piper , usturoi granulat si ierburi italiene . Ungeti pestele cu pulpa de rosie coapta si ulei de masline . Deasupra se presara frunzulite de oregano verde . Asezati pestele intr-o tava .Deasupra se pune o bucata de hartie...
Ciorba de fasole verde cu carne afumata
Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga . Legumele se curata si se spala . Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde se taie cubulete . Verdeturile si usturoiul se maruntesc . Morcovii si pastarnacul se taie in jumatati de...
Salata de vinete cu iaurt, ceapa rosie si menta
Vinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat . Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special pentru vinete , sau in lipsa acestuia cu un cutit din material inoxidabil Nu blenduiti vinetele cu...