mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete

Pastravi cu lamaie, unt si capere

In Pastrav la 4 Ian 2021

Pastravii se crapa pe burta si se curata de intestine . Se spala cu apa rece si se clatesc cu otet, api din nou cu apa rece . In mod natura ei sunt mai lipiciosi , cu ajutorul otetului se indeparteaza aceea membrana lunecoasa . Sarati si piparati pastraviii in interior si...

Ciorba cu zeama de varza acra cu carnati, cartofi si smantana

In Supe/Ciorbe la 4 Ian 2021

 Varza se taie marunt si se pune la fiert in moare.  Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte. Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si bucatile de carnati . Sotati legumele in ulei pana ceapa devine sticloasa . Adugati carnatii si...

Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

In Oaie la 4 Ian 2021

Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa .   Adugati la fiert .ceapa , usturoi , foi dafin , o lingura zaatar,sare  si tulpinile de la...

Caras proaspat in faina de malai

In Crap / Caras la 31 Dec 2020

Pestele se curata, se spala bine si se portioneaza bucati. Cand se prajeste peste este important ca bucatile sa nu fie prea mari . Cum se patrunde repede , se poate rupe la manipulare .  Bucatile de caras se stropesc cu zeama de la o lamaie . Asta pentru ca da gust bun dar si...

Dorada cu cartofi si rucola

In Peste la 31 Dec 2020

Preparati un sos/marinada din putin ulei, zeama de la o lamaie, sare, oregano, piper cu lamaie si fulgi de usturoi. Cu acest sos se ung doradele curatate si spalate , atat pe interior cat si pe exterior . Puneti pestele la rece si-l lasati la marinat minimum o ora . Curatati...

Salata de fasole verde cu cremvusti

In Salate la 31 Dec 2020

Cremvustii se fierb 10 minute . Scoateti cremvustii din apa in care au fiert si-i taiati rondele . Patrunjelul verde se toaca marunt . Ceapa verde se taie rondele ,Ustuoiul se toaca marunt Iaurtul se amesteca cu ulei . Sarati si piparati. Incorporati  in...

Salata de vinete cu smantana si tahini

In Salate la 31 Dec 2020

Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu o lingura se scoate miezul . Intrduceti in robotul de bucatarie vinetele cu smantana,ulei de...

Luscos cu carne de rata

In Supe/Ciorbe la 28 Dec 2020

Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele. Legumele se soteaza usor in untura de rata. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate. Adaugati carnea si 3 l apa. Sarati. Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar. Rosiile se...

Salata calda cu pui si tortellini

In Salate la 28 Dec 2020

Tortellini si tortelloni impreuna cu mazarea verde se pun la fiert in apa cu sare . Aceasta fierbere mixta se face pentru operativitate . Respectati timpul de fierbere indicat pe ambalaj . Pentru sotare folositi un wok incapator . Sotati in ulei de masline ceapa verde...

Salata de sfecla rosie cu burrata - reteta nr.200 la salate

In Salate la 28 Dec 2020

Sfecla se coace timp de 30 minute. Dupa coacere se curata de coaja si se taie bastonase. Puteti si sa o razuiti daca doriti. Amestecati sfecla cu putin ulei, otet balsamic, chili, chimen si hrean razuit. Mie imi place sfecla fara sare. Asa ii simt eu gustul....

Costita ardeiata cu cartofi copti

In Porc la 28 Dec 2020

Costita de porc se taie in bucati mai mari si se fierbe 30 minute in apa cu sare. In oala  se pun boabele de ienibahar , foaia de dafin si cimbrul sa aromatizeze carnea . Usturoiul se curata si se piseaza Se scoate costita si cat este inca calda se unge cu usturoi pisat...

Duo de sarmale cu varza si carne

In Mancaruri cu carne la 28 Dec 2020

 Varza acra se desface in foi . Acestea se curata de nervurile prea groase si se taie in jumatati daca sunt prea mari . Acum depinde de fiecare casa cat de mari sunt sarmalele . Ale mele sunt medii si frunza este cat palma mea [ care este mai mica ] Pasatul se spala din mai...

Cuiburi de mamaliguta cu branzeturi si ou

In Cook and smile la 23 Dec 2020

Preparati o mamaliga din 500 gr faina de malai care se pune la fiert in apa clocotita cu sare . Se lasa sa fiarba asa 5 minute si se freaca cu un tel sau un facalet pana obtineti consistenta dorita . Mie imi place mamaliguta sa nu fie fiarta terci .  Se prepara patru...

Salata de fasole verde cu carne de vitel

In Salate la 23 Dec 2020

Fasolea verde se curata, se rupe bucati si se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere, fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca. Ridichile spalate si curatate se taie rondele . Carnita fiarta de vitel se marunteste . Patrunjelul verde se taie marunt .Ceapa se taie...

Salata poloneza, cu fasole galbena, boabe de porumb si carnat polonez

In Salate la 21 Dec 2020

Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca . Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza. Fasolea galbena pastai se taie  bucati la 2-3 cm Bobele de porumb se taie cu ajutorul unui cutit ascutit  de pe stiulete . Patrunjelul se toaca...

Tortellini cu prosciutto si feta

In Tortellini la 21 Dec 2020

Tortellini se fierb, respectand indicatiile de pe pachet. Sarati foarte usor apa pentru fiert. Unele ingrediente ca prosciutto si feta contin multa sare. Folositi o tigaie Wok incapatoare, pentru sotat. Prosciutto se marunteste si se trage la tigaie in uleiul de...

Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700

In Peste la 20 Dec 2020

Dorada intreaga se despica, se curata in interior si exterior. Eu am taiat dorada aproximativ in doua pentru ca mi-a fost teama ca daca o las intreaga nu se va patrunde cat este necesar . Pestele  se spala si se sareaza. Amestecati condimentele pentru peste cu fulgi de...

Ciorba cu broccoli si mazare, de post

In Supe/Ciorbe la 15 Dec 2020

Curatati si spalati legumele. Ceapa se toaca marunt, gogosarul se taie patrate. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati de rondele. Sotati usor in ulei ceapa, gogosarul si morcovul. Turnati deasupra 2 l apa calda[pentru a grabi procesul de preparare ]....

Paine cu nuci

In Piine la 14 Dec 2020

Mai intai se spala nucile cu apa calda din mai multe ape . Aceasta are rol de indepartare a eventualelor  impuritati  . Maruntiti usor nucile cu cutitul. Eu am framantat paine cu ajutorul masinii de paine Tefal, folosind programul nr 16 de framantare-dospire ....

Salau en papillote cu harissa si legume

In Salau la 14 Dec 2020

Legumele se curata si se spala. Cartofii se taie rondele, se sareaza si se amesteca cu patrunjel verde. Morcovul si o lamaie se taie rondele. Gogosarul se taie fasii. Pestele portionat se condimenteaza cu harissa, p[iper cu lamaie, oregano. sare si se amesteca cu zeama de la...

Ciorba de pui cu zucchini, orez si smantana

In Supe/Ciorbe la 14 Dec 2020

Se pune supa sa se infierbante. Legumele fierte[ morcovi , patrunjel radacina , telina ] se maruntesc si se pun in zeama . Ceapa , ardeiul si prazul se taie marunt si se pun si ele la fiert . Se introduce in zeama crenguta de cimbru , foaia de dafin si condimentele italiene ....

Aperitiv tartine cu crema de sprot afumat

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2020

Gogosarul se taie cubulete marunte . Patrunjelul se toaca si usturoiul se piseaza . Stoarceti zeama de lamiie . Sprotul afumat impreuna cu uleiul in care este conservat se scoate intr-un bol . Puneti peste sprot iaurtul si legumele maruntite . Condimentati cu piper cu...

Ciorba de mazare cu carnati unguresti

In Supe/Ciorbe la 7 Dec 2020

Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente . Scoateti mazarea la decongelat. Se curata morcovii si ceapa . Se taie rondele . Carnatul se taie...

Tortellini cu sunca si sos Cheddar

In Tortellini la 7 Dec 2020

Tortellini se pun la fiert in apa cu sare. Fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj. Sunca se taie juliene si se prajeste in ulei pana devine crocanta. Se scoate sunca din tigaie si se pune usturoiul si untul. Cand untul incepe sa se topeasca, se adauga branza Cheddar razuita,...

File de cod alb cu zucchini

In Peste la 7 Dec 2020

Fileurile de peste se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se condimenteaza si se asaza intr-o tava. Zucchini se curata de coaja din loc in loc si se taie rondele  . Daca sunt foarte fragezi si tineri nu se curata deloc . Feliile de dovlecel se sareaza , se pipareaza si se...

Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

In Supe/Ciorbe la 7 Dec 2020

Curatati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert . Introduceti in oala crenguta de cimbru uscat pentru aroma , care la sfarsitul fierberii se arunca ....

Salata de fasole galbena pastai cu salam vanatoresc

In Salate la 7 Dec 2020

Fasolea frageda si proaspata se rupe bucatele egale si se pune la fiert in apa cu sare . Se va patrunde repede cam in 15 minute . Mie chiar imi place mai a la dente . Lasati fasolea sa se raceasca inainte de a  amesteca cu restul ingredientelor . Salamul se curata de...

Crap cu mazare morcovi baby

In Crap / Caras la 7 Dec 2020

Bucatile de crap se spala si se condimenteaza cu sare piper , usturoi granulat si ierburi italiene . Ungeti pestele cu pulpa de rosie coapta si ulei de masline . Deasupra se presara frunzulite de oregano verde . Asezati pestele intr-o tava  .Deasupra se pune o bucata de hartie...

Ciorba de fasole verde cu carne afumata

In Supe/Ciorbe la 6 Dec 2020

Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga . Legumele se curata si se spala . Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde  se taie cubulete . Verdeturile si usturoiul se maruntesc . Morcovii si pastarnacul se taie in jumatati de...

Salata de vinete cu iaurt, ceapa rosie si menta

In Salate la 5 Dec 2020

Vinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat . Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special pentru vinete , sau in lipsa acestuia cu un cutit din material inoxidabil  Nu blenduiti vinetele cu...

Afisate 211 - 240 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]