Vinete pane

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 3 Feb 2020 | 2928 vizualizari

 

 De data aceasta diferenta a fost facuta de asezonarea cu zaatar mixul de condimente ce l-am adus din Israel . Am obtinut un pane frumos-pufos prin folosirea prafului de copt la aluat.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mici
  • 2 oua
  • 150 gr faina alba linguri faina
  • 50 ml lapte
  • 1/2 praf copt
  • 1 lingura zaatar
  • 1 lingurita usturoi uscat granulat
  • piper
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • legume pentru servit .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane:

  1. Vinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime .
  2. Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar.
  3. Se prepara un aluat din oua batute spuma, lapte , sare , praf de copt si faina alba .
  4. Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de clatite .
  5. La fel este bine sa-l preparati si sa-l lasati 30 minute la frigider sa se odihneasca .
  6. Feliile de vinete se dau prin faina alba si apoi prin aluatul cu oua .
  7. Prajiti feliile de vinete pe ambele parti in ulei incins .
  8. Reduceti intensitatea focului dupa prima tura de prajire .
  9. Vinetele se scot pe prosop de hartie care va absorbi uleiul in exces .
  10. Serviti vinetele pane calde insotite de legumele sau salata preferata .

                          Pofta buna

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de clatite .

2

La fel este bine sa-l preparati si sa-l lasati 30 minute la frigider sa se odihneasca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete aperitiv