Paine de casa cu faina semi si integrala

de mihaelar63 in Piine, 28 Feb 2020 | 2569 vizualizari

 

 Painea preparata in casa este cea mai buna. Dupa ce ai facut mai multe testari si ai inceput sa-ti dai seama care este consistenta buna a aluatului, este floare la ureche. Uneori in functie de faina si de umiditatea din mediu este nevoie sa ajustezi cu lichid sau inca putina faina aluatul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina semi-alba de grau tip 650
  • 220 gr faina integrala de grau
  • 10 gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei rapita
  • 460 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1.5 lingurite sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu faina semi si integrala:

  1.  Se amesteca doua linguri de faina cu zahar, drojdie si 100 ml apa calduta.
  2. Lasati amestecul sa creasca cam 15 minute pana incepe sa faca bule .
  3. Se aduga pe rand faina , sarea , uleiul si restul de apa calduta . 
  4. Se framnta un aluat omogen elastic .
  5. Daca aveti masina de paine puteti sa faceti operatiunea de framntare cu ajutorul ei .
  6. Aluatul obtinut se acopera cu un servet si se lasa la loc cald timp de o ora ca sa creasca .
  7. Eu obisnuiesc sa ung o folie de prospetime cu ulei si sa o pun deasupra vasului .
  8. In acest mod aluatul creste foarte bine .
  9. Dupa o ora aluatul se scoate pe planseta si se framnta usor sa iasa bulele de aer .
  10. Ca sa nu se lipeasca de maini  si planseta eu folosesc putin ulei .
  11. Intindeti din aluat o bucata dreptunghiulara pe care apoi o rulati sub forma de sul .
  12. Transferati totul in forma de copt pregatita din timp [ unsa cu ulei si pudrata cu faina ]
  13. Lasati aluatul sa creasca pana se dubleaza .
  14. Preincalziti cuptorul la 220 grade si puneti painea la copt .
  15. Dupa 10-15 minute reduceti temperatura la 185 grade Celsius .
  16. Mie imi place paine bine coapta si o tin cam o ora in total , la cuptor .
  17. Daca doriti o coaja mai moale , reduceti timpul de coacere .
  18. Scoateti painea din forma si o puneti pe un gratar de inox , la racit .

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Mie imi place paine bine coapta si o tin cam o ora in total , la cuptor .

2

Daca doriti o coaja mai moale , reduceti timpul de coacere .

3

Se obtine o paine cu miezul aerat , bine crescuta care se poate taia cu usurinta in felii subtiri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu faina semi si integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

29.02.2020, 19:19

Iar ai pregatit paine buna, buna!

Gherca Daniela 1

01.03.2020, 09:54

mirela0911 1

01.03.2020, 13:45

Cea mai buna paine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu faina de naut