Paine de casa cu faina semi si integrala

de mihaelar63 in Piine, 28 Feb 2020 | 2366 vizualizari

 

 Painea preparata in casa este cea mai buna. Dupa ce ai facut mai multe testari si ai inceput sa-ti dai seama care este consistenta buna a aluatului, este floare la ureche. Uneori in functie de faina si de umiditatea din mediu este nevoie sa ajustezi cu lichid sau inca putina faina aluatul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina semi-alba de grau tip 650
  • 220 gr faina integrala de grau
  • 10 gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei rapita
  • 460 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1.5 lingurite sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu faina semi si integrala:

  1.  Se amesteca doua linguri de faina cu zahar, drojdie si 100 ml apa calduta.
  2. Lasati amestecul sa creasca cam 15 minute pana incepe sa faca bule .
  3. Se aduga pe rand faina , sarea , uleiul si restul de apa calduta . 
  4. Se framnta un aluat omogen elastic .
  5. Daca aveti masina de paine puteti sa faceti operatiunea de framntare cu ajutorul ei .
  6. Aluatul obtinut se acopera cu un servet si se lasa la loc cald timp de o ora ca sa creasca .
  7. Eu obisnuiesc sa ung o folie de prospetime cu ulei si sa o pun deasupra vasului .
  8. In acest mod aluatul creste foarte bine .
  9. Dupa o ora aluatul se scoate pe planseta si se framnta usor sa iasa bulele de aer .
  10. Ca sa nu se lipeasca de maini  si planseta eu folosesc putin ulei .
  11. Intindeti din aluat o bucata dreptunghiulara pe care apoi o rulati sub forma de sul .
  12. Transferati totul in forma de copt pregatita din timp [ unsa cu ulei si pudrata cu faina ]
  13. Lasati aluatul sa creasca pana se dubleaza .
  14. Preincalziti cuptorul la 220 grade si puneti painea la copt .
  15. Dupa 10-15 minute reduceti temperatura la 185 grade Celsius .
  16. Mie imi place paine bine coapta si o tin cam o ora in total , la cuptor .
  17. Daca doriti o coaja mai moale , reduceti timpul de coacere .
  18. Scoateti painea din forma si o puneti pe un gratar de inox , la racit .

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Mie imi place paine bine coapta si o tin cam o ora in total , la cuptor .

2

Daca doriti o coaja mai moale , reduceti timpul de coacere .

3

Se obtine o paine cu miezul aerat , bine crescuta care se poate taia cu usurinta in felii subtiri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu faina semi si integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

29.02.2020, 19:19

Iar ai pregatit paine buna, buna!

Gherca Daniela 1

01.03.2020, 09:54

mirela0911 1

01.03.2020, 13:45

Cea mai buna paine!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase