Ciorba cu stiuca si peste afumat

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 29 Feb 2020 | 2112 vizualizari

 

 M-am pregatit sa prepar ciorba cu capetele de stiuca proaspata. Trebuia sa termin ciorba si repede  si sa fie foarte buna. Pe parcursul prepararii am fost in buna inspiratie. Mi-am amintit ca am vazut la Rocsi ciorba de peste afumat  in care a pus si conserva de peste. La mine a nimerit tocmai invers, peste prospat la care i-am potentat gustul cu un file de hering afumat. Doar asa s-a putut intalni o doamna proaspata si botoasa de apa dulce cu un domn conservat si afumat de apa sarata !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capete, coada si bucati de stiuca proaspata
  • 1 conserva de file de hering afumat in ulei de rapita
  • 50 ml otet
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia portocaliu
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 rosii uscate conservate in ulei de masline , oregano si seminte de pin
  • 3 catei usturoi
  • 8 capere in otet
  • 1 inima de salata verde
  • 1 pahar smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri orez
  • piper negru macinat -optional
  • codite de ceapa verde
  • sare de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu stiuca si peste afumat:

  1. Bucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l  apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin .
  2. Fierbeti stiuca  timp 10 minute dupa ce da  apa in clocot .
  3. Scurgeti zeama de pe stiuca si alegeti bucatile de carne de pe oase .
  4. Curatati si spalati ardeii si ceapa .
  5. Ceapa si usturoiul  se toaca marunt . Ardeiul kaia se taie bucati , cel iute se taie rondele .
  6. Taiati rondele caperele si maruntiti rosiile uscate .
  7. Treceti conserva  prin jet de apa si o stergeti . Astfel se indeparteaza eventuale impuritati ce ar putea ajunge in mancare .
  8. Deschideti conserva de hering si scurgeti uleiul intr-o oala separata.
  9. Infierbantati uleiul si sotati usor ceapa ,usturoiul si ardeii .
  10. Adaugati caperele, orezul si rosiile maruntite . Amestecati usor .Sarati.
  11. Turnati deasupra zeama fierbinte si usor acra in care a fiert stiuca .
  12. Lasati sa dea zeama un clocot .
  13. In acest moment se pun in ciorba bucatile de carne de stiuca , alese de pe oase si bucatile de hering afumat care s-au sfarmat la manipulare .
  14. Dregeti ciorba cu smantana batuta cu galbenus si diluata cu zeama calda .
  15. Gustati si sarati /acriti/piparati daca mai este necesar .
  16. Spalati inima de salata verde si o taiati in felii de 2-3 cm grosime .
  17. La servire puneti in fiecare farfurie cate o bucata de salata verde si cate o bucata de hering afumat .
  18. Serviti ciorba de stiuca cu peste afumat cat este fierbinte garnisita cu codite de ceapa verde .
  •             Sa aveti pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Incercati noi combinatii . Descoperiti noi gusturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu stiuca si peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa