Ciorba cu perisoare de vitel

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 27 Feb 2020 | 2779 vizualizari

 

 Bineinteles ca este una dintre cele mai apreciate ciorbe .Sa ridice mana sus cui nu-i place . Sa stiu ca am portie dubla :D!!!!
De data aceasta am dorit o ciorba acrisoara care sa nu fie foarte incarcata . In acest scop nu am folosit smantana sau orez .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 ceapa mica galbena
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/4 lingurita boia iute de ardei
  • 2 linguri otet tarhon in otet-productie proprie
  • frunze de telina verde
  • 3 linguri orez-optional
  • smantana -optional

Pt .perisoare

  • 500 gr carne vitel
  • 1 ou
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ceapa verde tocata
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de vitel:

  1. Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati.
  2. Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie  .
  3. Sotati legumele maruntite in ulei . Sarati si adaugati boiaua dulce si cea iute .
  4. Amestecati de doua-trei ori si turnati deasupra 2l apa fierbinte .
  5. Legumele maruntite vor fierbe foarte repede.
  6. Taiati carnea de vitel bucati.
  7. Cu ajutorul robotului de bucatrie tocati si omogenizati carnea , patrunjelul si ceapa verde .
  8. Adaugati oul , pesmetul , piperul si sarea . Omogenizati totul .
  9. Cu mainile umezite sau unse cu ulei formati mici bilute .
  10. Reduceti intensitatea fierberii la zeama.
  11. Rotujiti  intre palme bilutele de carne si le introduceti la fiert -la foc domol .
  12. Acriti cu tarhon tocat conservat in  otet .
  13. Gustati si sarati/ acriti daca este nevoie .
  14. La servire presarati in farfurie frunzulite verzi de telina .
  15. Puneti pe masa smantana pentru cine doreste asa ceva .

                             Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ciorba va primi acreala de la tarhonul conservat in otet !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

29.02.2020, 19:06

Ce apetisanta este ciorba ta cu perisoare!

Catalina L 1

01.03.2020, 13:33

oh la la ma dai gata, minunata

mirela0911 1

01.03.2020, 13:53

Ce ciorba buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa