Framantam din toate ingredientele un aluat. Aluatul trebuie sa fie asa ca o plastelina si nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie mai adaugam putina faina sau dupa caz 2-3 linguri de apa. Aluatul il invelim in folie alimentara si-l punem in frigider pentru 2 ore. Dupa ce au trecut cele doua...
Dezghetam aluatul foetaj si-l intindem pe un suport de lemn. Este indicat sa lucram cu aluatul foarte rece deoarece daca se incalzeste, il vom manevra mai greu, se va lipi de suportul de lemn si noi nu vrem asta, asa ca daca e nevoie, il mai bagam dupa ce s-a dezghetat,la frigider, asa vreo 30...
Amestecam toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaoa si sarea. Separat mixam foarte bine untul care a fost tinut la temperatura camerei, adaugam cele 150 g de zahar si mixam bine in continuare. Cand untul cu zaharul a devenit spumos, adaugam pe rand cele doua oua.
Amestecam...
Intr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul s-a omogenizat, tragem vasul de pe foc si adaugam laptele praf cernut, esenta de portocale si cacaoa....
Frecam bine untul moale cu zaharul,adaugam 150 gr nuca de cocos,sucul de la o portocala si esenta de vanilie.Din aceasta compozitie,luam cu lingurita si formam bomboane rotunde in mijlocul carora introducem o aluna.Trecem bomboanele prin cele 50 gr nuca de cocos ramase.
Pofta buna!
Amestecam toate ingredientele si framantam bine aluatul dupa care,infasurat intr-o folie de plastic,il lasam 1 ora la frigider sa se odihneasca.
Scoatem aluatul din frigider,il intindem pe un blat de lemn si taim bastonase pe care le ungem mai apoi cu ou ,presaram la alegere chimen,susn saumac...
Am amestecat intr-un castron toate ingredientele uscate si in alt vas pe cele umede dupa care le-am amestecat pe toate.Rezulta un aluat de consistenta fluida.
Ciocolata o taiem cu un cutit in fulgi destul de mari.Tapetam tava cu hartie de copt pe care o udam si o stoarcem bine inainte.Punem...
Am mixat albusurile,cand au fost tari am adaugat zaharul treptat si vanilia.Separat am amestecat cele doua plicuri de budinca cu sarea,galbenusurile,coaja de lamaie, branza de vac i ,laptele si praful de copt dupa care am adaugat albusul batut spuma.Am uns cu unt un vas termorezistent,am...
Am separat albusurile de galbenuse.Am mixat bine albusurile dupa care am adaugat treptat zaharul si vanilia.Am adaugat galbenusurile amestecate cu lapte si cu ulei peste spuma de albus si am amestecat usor.Am adaugat faina cernuta si praful de copt.In tava tapetata cu hartie de copt am pus...
Cernem faina,batem ouale intregi cu zaharul si sarea.
Incalzim laptele cu vanilia si coaja de lamaie.
Dizolvam drojdia in cele 4-5 linguri de lapte caldut.
Frecam margarina spuma.
Facem o adancitura in faina,punem drojdia dospita,laptele caldut,ouale si margarina si framantam foarte...
Separam albusul de galbenus,mixam bine albusurile dupa care adaugam pe rand cele 5 linguri de apa si sarea.Galbenusurile le amestecam usor cu spuma,adaugam faina cernuta,cacaua ,esenta de rom si vanilia.Tapetam forma de tort cu margarina si cu faina,punem compozitia in tava coacem in cuptorul...
Am dezghetat aluatul,am intins cele doua foi si le-am taiat fasii.Am uns cu grasime si am tapetat cu faina,formele pentru rulouri,am infasurat cate o fasie pe fiecare forma,am pus formele in tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu ou , am copt rulourile 35 min. in cuptorul...
Separam galbenusurile de albusuri.Intr-un castron mixam bine albusurile,adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana incorporam tot zaharul dupa care adaugam cate un galbenus si amestecam usor.La sfarsit adaugam plicul de Creme Ole de ciocolata si amestecam.Folosim o tava de 20cm/30cm pe care o...
Pentru blat:
-separam galbenusurile de albusuri,mixam bine albusurile intr-un bol.Cand acesta este tare,adaugam pe rand cate o lingura de zahar mixand in continuare.Separat amestecam galbenusurile cu sarea si cu ulei dupa care le incorporam in albus.Adaugam faina cernuta,cacaoa si esenta de...
Am pregatit pandispanul astfel:-am mixat galbenusurile bine,am adaugat pe rand cele trei linguri de zahar.Separat am amestecat galbenusurile cu sarea si cu cele trei linguri de ulei dupa care le-am amestecat usor cu albusurile spuma.Am adaugat faina cernuta,vanilia,am tapetat o tava rotunda cu...
Se framanta un aluat din faina,migdale;zahar,vanilie,unt si ou.Se infasoara in folie si se lasa o ora la frigider.Cuptorul se incinge la 170 grade.Pe planseta de lucru,pudrata cu faina se intinde o foaie de aluat din care se decupeaza inimioare.Coacem inimioarele in tava tapetata cu hartie de...
Se amesteca faina impreuna cu alunele,zaharul tos si zaharul vanilat.Se adauga untul rece si galbenusul si se framanta bine.Aluatul obtinut se lasa la frigider o ora,infasurat in folie.Din aluat se formeaza bilute de 2 cm diametru.Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Cu degetul se face...
Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat pe care il intindem pe planseta de lucru intr-o foaie potrivit de groasa.Cu ajutorul unei forme,decupam stelute pe care le coacem 20 min. la foc potrivit in cuptorul preincalzit.Decoram stelutele cu glazura de ciocolata.
Se amesteca pe rand ingredientele de mai sus.Aluatul rezultat il vom lasa 1 ora la frigider dupa care formam bilute pe care le vom coace 15-20 minute in cuptorul preincalzit.Le putem orna dupa preferinta.Eu le-am ornat cu ciocolata menaj si cu bombonele pentru decor.
Frecam untul spumos,adaugam zaharu,ouale,sarea zaharul vanilat si coaja de lamaie.Amestecam bine si adaugam treptat laptele,faina cernuta si praful de copt pana vom obtine un aluat mai tare.Lasam aluatul la frigider o jumatate de ora dupa care cu ajutorul formei de spritat atasata la masina de...
Frecam zaharul cu margarina pana devine cremos,adaugam ouale pe rand,vanilia,esenta de rom si amestecam bine.Adaugam stafidele,care au fost inmuiate in prealabil in lapte caldut.La sfarsit adaugam faina cernuta.Rezulta un aluat potrivit de moale.Pe tava tapetata cu hartie de copt punem gramajoare...
Pregatim aluatul din toate ingredientele si-l lasam la frigider o ora.Pe o planseta presarata cu faina,inindem aluatul intr-o foaie nufoart grosa.Taiem rondele pe care le coacemin tava tapetatta cu hartie e copt,20-25 minute,pina devin mroni.Topimciocolta cu care glazurm rondelele si...
Pregatim din toate ingredientele un aluat pe care il impachetam in folie alimentara si-l lasm la frigider o ora.Dupa o ora scoatem aluatul si pe planseta de lucru intindem o foaie din care decupam floricele.Coacem floricelele pe hartie de copt,15 min. la foc potrivit.Lipim cate doua floricele cu...
Pregatim un aluat din toate ingredientele din care formam bilute pe care le coacem in tava tapetata cu hartie de copt, 15-20 min. la 180 grade(depinde de cuptor).Intr-o craticioara radem ciocolata si o amestecam cu cele doua linguri de ulei.Tinem craticioara pe abur pana ciocolata devine...
Se amesteca pe rand toate ingredientele si se framanta un aluat.Se formeaza potcoave si se coc in tava tapeteta cu hartie de copt 15 min. in cuptorul preincalzit,la 180-200 grade celsius.In acest timp pe abur pregatim glazura,radem ciocolata si adaugam cele doua linguri de ulei.Amestecem pina...
Amestecam toate ingredientele pentru aluat si-l lasam la frigider impachetat in folie,timp in care pregatim umplutura.Spalam merele si le curatam de coaja,le dam pe razatoarea mare,adaugam sucul de lamaie,zaharul,vanilia si scortisoara.Scoatem coca de la frigider,o impartim in doua si intindem...
Se decongeleaza aluatul.
Se curata de coaja merele si se scot cotoarele. Se pune la fiert un pahar cu apa,sucul de lamaie,coaja rasa si o lingura de zahar si se inabuse merele cca.3-4 min.
Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se intinde foaia de aluat de cca.4 mm si se taie patratele pe...
Blatul :Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine,se adauga sarea si zaharul cate o lingura pe rand.Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste spuma de albus.
Amestecam usor compozitia,adaugam zaharul vanilat si faina cernuta.Acest amestec il punem intr-o tava...
Pentru blat procedam in felul urmator:-mixam bine albusurile cu un vaf cutit sare,adaugam pe rand cate o lingura de zahar,adaugam galbenusurile amestecate bine cu uleiul,faina cernuta si praful de copt.Coacem compozitia in tava tapeteta cu hartie de copt cca 15 min. in cuptorul preancalzit.Cand...
Frecam untul cu zaharul,adaugam galbenusurile si un ou intreg si mixam compozitia.Punem faina in ploaie cu praful de copt si framantam bine.Un sfert din aluat il intindem intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor 10 minute.Amestecam branza de vaci cu zaharul si cu esenta de...
Cornulete cu migdale
Framantam din toate ingredientele un aluat. Aluatul trebuie sa fie asa ca o plastelina si nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie mai adaugam putina faina sau dupa caz 2-3 linguri de apa. Aluatul il invelim in folie alimentara si-l punem in frigider pentru 2 ore. Dupa ce au trecut cele doua...
Cornulete cu rahat rosu:))
Dezghetam aluatul foetaj si-l intindem pe un suport de lemn. Este indicat sa lucram cu aluatul foarte rece deoarece daca se incalzeste, il vom manevra mai greu, se va lipi de suportul de lemn si noi nu vrem asta, asa ca daca e nevoie, il mai bagam dupa ce s-a dezghetat,la frigider, asa vreo 30...
Nasturei de ciocolata
Amestecam toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaoa si sarea. Separat mixam foarte bine untul care a fost tinut la temperatura camerei, adaugam cele 150 g de zahar si mixam bine in continuare. Cand untul cu zaharul a devenit spumos, adaugam pe rand cele doua oua. Amestecam...
Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare
Intr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul s-a omogenizat, tragem vasul de pe foc si adaugam laptele praf cernut, esenta de portocale si cacaoa....
Bomboane Raffaello
Frecam bine untul moale cu zaharul,adaugam 150 gr nuca de cocos,sucul de la o portocala si esenta de vanilie.Din aceasta compozitie,luam cu lingurita si formam bomboane rotunde in mijlocul carora introducem o aluna.Trecem bomboanele prin cele 50 gr nuca de cocos ramase. Pofta buna!
Saleuri Gaby
Amestecam toate ingredientele si framantam bine aluatul dupa care,infasurat intr-o folie de plastic,il lasam 1 ora la frigider sa se odihneasca. Scoatem aluatul din frigider,il intindem pe un blat de lemn si taim bastonase pe care le ungem mai apoi cu ou ,presaram la alegere chimen,susn saumac...
Prajitura cu menta si ciocolata by Laura Adamache
Am amestecat intr-un castron toate ingredientele uscate si in alt vas pe cele umede dupa care le-am amestecat pe toate.Rezulta un aluat de consistenta fluida. Ciocolata o taiem cu un cutit in fulgi destul de mari.Tapetam tava cu hartie de copt pe care o udam si o stoarcem bine inainte.Punem...
Budinca cu branza proaspata de vaci
Am mixat albusurile,cand au fost tari am adaugat zaharul treptat si vanilia.Separat am amestecat cele doua plicuri de budinca cu sarea,galbenusurile,coaja de lamaie, branza de vac i ,laptele si praful de copt dupa care am adaugat albusul batut spuma.Am uns cu unt un vas termorezistent,am...
Pandispan cu prune
Am separat albusurile de galbenuse.Am mixat bine albusurile dupa care am adaugat treptat zaharul si vanilia.Am adaugat galbenusurile amestecate cu lapte si cu ulei peste spuma de albus si am amestecat usor.Am adaugat faina cernuta si praful de copt.In tava tapetata cu hartie de copt am pus...
Cozonac cu rahat
Cernem faina,batem ouale intregi cu zaharul si sarea. Incalzim laptele cu vanilia si coaja de lamaie. Dizolvam drojdia in cele 4-5 linguri de lapte caldut. Frecam margarina spuma. Facem o adancitura in faina,punem drojdia dospita,laptele caldut,ouale si margarina si framantam foarte...
Tort Inimioara
Separam albusul de galbenus,mixam bine albusurile dupa care adaugam pe rand cele 5 linguri de apa si sarea.Galbenusurile le amestecam usor cu spuma,adaugam faina cernuta,cacaua ,esenta de rom si vanilia.Tapetam forma de tort cu margarina si cu faina,punem compozitia in tava coacem in cuptorul...
Rulouri cu frisca
Am dezghetat aluatul,am intins cele doua foi si le-am taiat fasii.Am uns cu grasime si am tapetat cu faina,formele pentru rulouri,am infasurat cate o fasie pe fiecare forma,am pus formele in tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu ou , am copt rulourile 35 min. in cuptorul...
Krem a la krem- by Miha
Separam galbenusurile de albusuri.Intr-un castron mixam bine albusurile,adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana incorporam tot zaharul dupa care adaugam cate un galbenus si amestecam usor.La sfarsit adaugam plicul de Creme Ole de ciocolata si amestecam.Folosim o tava de 20cm/30cm pe care o...
Rulada pentru MAMA
Pentru blat: -separam galbenusurile de albusuri,mixam bine albusurile intr-un bol.Cand acesta este tare,adaugam pe rand cate o lingura de zahar mixand in continuare.Separat amestecam galbenusurile cu sarea si cu ulei dupa care le incorporam in albus.Adaugam faina cernuta,cacaoa si esenta de...
Tortulet cu crema de ciocolata
Am pregatit pandispanul astfel:-am mixat galbenusurile bine,am adaugat pe rand cele trei linguri de zahar.Separat am amestecat galbenusurile cu sarea si cu cele trei linguri de ulei dupa care le-am amestecat usor cu albusurile spuma.Am adaugat faina cernuta,vanilia,am tapetat o tava rotunda cu...
Inimioare de Craciun
Se framanta un aluat din faina,migdale;zahar,vanilie,unt si ou.Se infasoara in folie si se lasa o ora la frigider.Cuptorul se incinge la 170 grade.Pe planseta de lucru,pudrata cu faina se intinde o foaie de aluat din care se decupeaza inimioare.Coacem inimioarele in tava tapetata cu hartie de...
Nasturei cu gem de coacaze
Se amesteca faina impreuna cu alunele,zaharul tos si zaharul vanilat.Se adauga untul rece si galbenusul si se framanta bine.Aluatul obtinut se lasa la frigider o ora,infasurat in folie.Din aluat se formeaza bilute de 2 cm diametru.Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Cu degetul se face...
Stelute glazurate
Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat pe care il intindem pe planseta de lucru intr-o foaie potrivit de groasa.Cu ajutorul unei forme,decupam stelute pe care le coacem 20 min. la foc potrivit in cuptorul preincalzit.Decoram stelutele cu glazura de ciocolata.
Fursecuri cu vanilie
Se amesteca pe rand ingredientele de mai sus.Aluatul rezultat il vom lasa 1 ora la frigider dupa care formam bilute pe care le vom coace 15-20 minute in cuptorul preincalzit.Le putem orna dupa preferinta.Eu le-am ornat cu ciocolata menaj si cu bombonele pentru decor.
Biscuiti spritati cu mac
Frecam untul spumos,adaugam zaharu,ouale,sarea zaharul vanilat si coaja de lamaie.Amestecam bine si adaugam treptat laptele,faina cernuta si praful de copt pana vom obtine un aluat mai tare.Lasam aluatul la frigider o jumatate de ora dupa care cu ajutorul formei de spritat atasata la masina de...
Paleuri cu stafide
Frecam zaharul cu margarina pana devine cremos,adaugam ouale pe rand,vanilia,esenta de rom si amestecam bine.Adaugam stafidele,care au fost inmuiate in prealabil in lapte caldut.La sfarsit adaugam faina cernuta.Rezulta un aluat potrivit de moale.Pe tava tapetata cu hartie de copt punem gramajoare...
Fursecuri glazurate cu alune
Pregatim aluatul din toate ingredientele si-l lasam la frigider o ora.Pe o planseta presarata cu faina,inindem aluatul intr-o foaie nufoart grosa.Taiem rondele pe care le coacemin tava tapetatta cu hartie e copt,20-25 minute,pina devin mroni.Topimciocolta cu care glazurm rondelele si...
Floricele cu gem
Pregatim din toate ingredientele un aluat pe care il impachetam in folie alimentara si-l lasm la frigider o ora.Dupa o ora scoatem aluatul si pe planseta de lucru intindem o foaie din care decupam floricele.Coacem floricelele pe hartie de copt,15 min. la foc potrivit.Lipim cate doua floricele cu...
Bilute cu cacao
Pregatim un aluat din toate ingredientele din care formam bilute pe care le coacem in tava tapetata cu hartie de copt, 15-20 min. la 180 grade(depinde de cuptor).Intr-o craticioara radem ciocolata si o amestecam cu cele doua linguri de ulei.Tinem craticioara pe abur pana ciocolata devine...
Potcoave cu cacao
Se amesteca pe rand toate ingredientele si se framanta un aluat.Se formeaza potcoave si se coc in tava tapeteta cu hartie de copt 15 min. in cuptorul preincalzit,la 180-200 grade celsius.In acest timp pe abur pregatim glazura,radem ciocolata si adaugam cele doua linguri de ulei.Amestecem pina...
Placinta cu mar (de post)
Amestecam toate ingredientele pentru aluat si-l lasam la frigider impachetat in folie,timp in care pregatim umplutura.Spalam merele si le curatam de coaja,le dam pe razatoarea mare,adaugam sucul de lamaie,zaharul,vanilia si scortisoara.Scoatem coca de la frigider,o impartim in doua si intindem...
Patratele cu mere
Se decongeleaza aluatul. Se curata de coaja merele si se scot cotoarele. Se pune la fiert un pahar cu apa,sucul de lamaie,coaja rasa si o lingura de zahar si se inabuse merele cca.3-4 min. Se incinge cuptorul la 200 grade. Se intinde foaia de aluat de cca.4 mm si se taie patratele pe...
Rulada caramel
Blatul :Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine,se adauga sarea si zaharul cate o lingura pe rand.Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste spuma de albus. Amestecam usor compozitia,adaugam zaharul vanilat si faina cernuta.Acest amestec il punem intr-o tava...
Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril
Pentru blat procedam in felul urmator:-mixam bine albusurile cu un vaf cutit sare,adaugam pe rand cate o lingura de zahar,adaugam galbenusurile amestecate bine cu uleiul,faina cernuta si praful de copt.Coacem compozitia in tava tapeteta cu hartie de copt cca 15 min. in cuptorul preancalzit.Cand...
Prajitura spumoasa
Frecam untul cu zaharul,adaugam galbenusurile si un ou intreg si mixam compozitia.Punem faina in ploaie cu praful de copt si framantam bine.Un sfert din aluat il intindem intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor 10 minute.Amestecam branza de vaci cu zaharul si cu esenta de...