Imi place foarte mult ciocolata...in orice chip si-n orice fel.Inainte de craciun mi-am zis ca ar fi foarte bine sa fac si o ciocolata de casa dar fiind o perioada asa speciala,nu o puteam lasa asaaa...simpla.Trebuia sa-i dau un aer de sarbatoare.A rezultat ce vedeti mai jos:D
Intr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul s-a omogenizat, tragem vasul de pe foc si adaugam laptele praf cernut, esenta de portocale si cacaoa. Se amesteca foarte bine cu mixerul pentru a nu ramane cocoloase de lapte praf. Compozitia rezultata se pune intre doua foi de napolitana si se lasa la rece pana a doua zi.
In urmatoarea zi taiem ciocolata in bucati de marime dorita.
Ciocolata amaruie o taiem in bucatele mici si o pune pe baie de abur, adaugam laptele su frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza. O sa rezulte o pasta smantanoasa in care vom imbraca fiecare bucatica din ciocolata de casa. Presaram bombonele.