mena29

1

Bucataras
incepator

Sibiu

Bucataras din 23.03.2010

RETETE122
PRIETENI281
Retete / Dulciuri

Prajitura cu urda

In Prajituri la 14 Oct 2010

Din toate ingredientele pentru aluat, mai putin albusurile pe care le vom mixa bine si le vom folosi mai la urma, se formeaza un aluat  mai moale.Din acest aluat oprim 3 linguri intr-un castronel iar restul il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Urda o amestecam bine cu...

Prajitura cu branza proaspata de vaci

In Prajituri la 14 Oct 2010

Se framanta bine un aluat din ingredientele pentru aluat.Jumatate din aluat se intinde in tava tapetata cu hartie de copt iar cealalta jumatate se pune intr-o punga si se baga la congelator pentru 1 ora. Intre timp pregatim umplutura.Branza de vaci se amesteca cu zaharul,cele trei...

Prajitura Twix

In Prajituri la 11 Oct 2010

Faina,zaharul si untul se amesteca bine,se presara uniform in tava de 20cm/30cm tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine cu palma.Se coace cam 30 min.la 160 grade. Separat se amesteca componentele pentru caramel.Se pune vasul pe foc mare pana incepe sa fiarba dupa care dam focul pe minim...

Rulada cu crema de branza

In Prajituri la 11 Oct 2010

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,zaharul vanilat si galbenusurile.Se bat bine cu mixerul si la sfarsit,se adauga faina si cacaua cernute.   Aceasta compozitie se toarna in tava tapetata cu faina si se baga in cuptorul preincalzit.Se coace la 160 grade...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 1 Sep 2010

Prima data spalam prunele si le scoatem samburii dupa care le vom opari pret de 2 minute intr-un litru de apa in care am adaugat 1 lingurita de scortisoara si 3 linguri de zahar . Vom folosi aceeasi cana pentru a masura atat ingredientele cat si apa.Punem 7 cani de apa si sarea sa...

Tarta cu prune

In Prajituri la 9 Aug 2010

Am frecat untul moale(la temp. camerei) cuzaharul,zaharul vanilat,sarea si oul.Separat am amestecat faina cu praful de copt,am incorporat crema in unt.Am framantat pana am obtinut un aluat omogen.Am oprit o bucata din aluat de marimea unui mar potrivit,am bagat-o intr-o punga si am pus-o la...

Desert cu mure

In Dulciuri la 9 Aug 2010

Pornim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt.Batem albusurile spuma,adaugam zaharul treptat si praful de copt.Spuma astfel obtinuta o impartim in gramajoare pe hartia de copt.Le coacem la foc mic40 minute,cu usa cuptorului intredeschisa. Mixam bine frisca lichida,adaugam...

Guguluf by Gaby

In Prajituri la 3 Aug 2010

Amestecam bine zaharul cu ouale,adaugam treptat untul moale.Faina o amestecam cu praful de copt stins cu otet,si cuun strop de sare.Adaugam ouale batute cu zaharul vanilat si mascarponele amestecat cu branza de vaci.In forma de guguluf,unsa si tapetata cu faina se toarna aluatul amestecat cu...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 3 Aug 2010

Am spalat afinele si le-am curatat de frunzulite si alte impuritati.Am zdrobit jumatate din afine cu o furculita,cele doua plicuri de gelfix le-am amestecat cu 4 linguri de zahar,le-am dat drumul peste afine si am amestecat bine.Am pus afinele la fiert,cand au inceput sa fiarba am adaugat restul...

Budinca de chec

In Dulciuri la 29 Iul 2010

Am taiat checul cubulete,l-am pus intr-un castron si l-am acoperit cu 200 ml lapte.Am amestecat usor sa nu se zdrobeasca si l-am lasat asa vreo 10 min.Separat am amestecat zaharul vanilat, 400 ml lapte, zaharul tos si ouale.Am uns un vas termorezistent cu rama,am presarat putin...

Tarta cu piersici

In Prajituri la 18 Iul 2010

Spalam piersicile,le oparim si curatam pielitele(operatie pe care eu nu am facut-o si mi-a parut rau),scoatem samburii,le stropim cu coniac si le lasam asa putin.Framantam un aluat din toate ingredientele,il lasam la rece 1/2 ora dupa care il intindem cu sucitorul si-l punem in tava acoperita cu...

Tort de vara

In Torturi la 18 Iul 2010

Tortul se pregateste in forma cu inel detasabil.Pe fundul tavii eu pun hartie de copt cu toate ca nu-l dau la cuptor.Masuram inaltimea tavii cu un piscot si capatul ce trece peste il taiem,celelalte piscoturi le taiem dupa acesta.Zdrobim bine capetele mici rezultate si le amestecam cu untul...

Clatite cu urda si marar

In Dulciuri la 25 Iun 2010

Intr-un castron punem faina cernuta,adaugam sarea,ouale intregi si amestecam.Treptat turnam si laptele si amestecam bine,eu folosesc si mixerul.Intr-o tigaie picuram putin ulei,incingem tigaia pe foc dupa care cu un polonic luam din aluat ,turnam in tigaia incinsa si coacem clatitele pe ambele...

Gogosi pufoase (inimioare)

In Dulciuri la 3 Iun 2010

Se amesteca pe rand toate ingredientele,la urma se adauga untul incalzit putin si se lasa la dospit cca.o ora. Se intinde aluatul si se taie in formele dorite,dupa care se prajeste in ulei incins.Pofta buna!!!!!!

Tort de post

In Torturi la 2 Iun 2010

Am amestecat toate ingredientele pentru blat si l-am copt 20 min. la 180 grade.Am fiert grisul coaja de lamaie,vanilia cu apa si cu zaharul,iar cand s-a racit am frecat spumos margarina si am amestecat-o cu grisul racit.aM TAIAT BLATU PE JUMATATE.Am insiropat blatul si am pus 1/2 din crema la...

Capsuni cu frisca

In Dulciuri la 18 Mai 2010

Am spalat bine capsunii,i-am zdrobit cu furculita si am presarat zaharul vanilat peste ei si au stat asa cam 10 min. Am mixat frisca bine si nu am mai adaugat zahar deoarece aceasta are in compozitia ei suficient zahar.Am amestecat frisca cu capsunii si mi-am facut copilul fericit in 15 minute.

Tarta cu capsuni

In Dulciuri la 18 Mai 2010

Am separat albusul de galbenus,am mixat albusele,am adaugat pe rand cele 4 linguri de zahat,am adaugat cele 4 galbenuse,vanilia,coaja de lamaie,sarea,am presarat faina in care am facut o adancitura si am pus o lingurita rasa cu praf de copt pe care l-am stins cu suc de lamaie,am amestecat usor si...

Afisate 61 - 77 din 77 retete    

Postari recente

publicat la 28.03.2017

Humus reteta cu ardei copt

publicat la 27.03.2017

Ciorba de fasole boabe

 
Camara Bucatarasilor

In cont 27

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]