Prajitura spumoasa

de mena29 in Prajituri, 30 Oct 2010 | 8968 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista si mi-am zis sa o incerc,a meritat.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 300g zahar pudra
  • 500g faina
  • 200g unt
  • 4 oua
  • 1 praf copt.

Pentru umplutura:

  • 6 mere
  • 400g branza de vaci
  • 150g zahar pudra
  • 100g gem de fructe
  • 1 esenta vanilie
  • fistic pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura spumoasa:

Frecam untul cu zaharul,adaugam galbenusurile si un ou intreg si mixam compozitia.Punem faina in ploaie cu praful de copt si framantam bine.Un sfert din aluat il intindem intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor 10 minute.Amestecam branza de vaci cu zaharul si cu esenta de vanilie,albusurile mixate si merele curatate si taiate cubulete.Scoatem aluatul din cuptor,intindem gemul si aluarul ramas,punem dearupra crema de branza si dam vasul la cuptor40-50 min.la 180 grade C,depinde de cuptor.Cand este gata presaram fistic maruntit.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura spumoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata de 8 Martie