Crostata cu piersici si caise

de T I M E A in Prajituri, 18 Feb 2013 | 8493 vizualizari

 

Cum va mai ziceam, iubesc tartele cu fructe si daca ar fi numai dupa mine as face saptamanal cate una. Aceste tarte sunt foarte light si merg de minune dimineata langa o cana de cafea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un varf de cutit sare
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 3 linguri suc de portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 200 gr faina
  • Umplutura:
  • 4 linguri gem de caise
  • 250 gr caise
  • 200 gr piersici de gradina
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita rasa scortisoara
  • Pentru uns: o lingurita un topit si putin zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu piersici si caise:

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda putin mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi  pusa.

Tava o tapetam cu hartie de copt si asezam aluatul in tava lasand marginile in afara.

Ungem aluatul cu gem apoi asezam fructele decongelate si decojite ( daca sunt decongelate se ia foarte usor coaja). Eu am asezat pe margini piersicile mici si apoi caisele feliate.

Presaram deasupra fructelor un plic de zahar vanilat, o lingura rasa de zahar si scortisoara. 

Tragem marginile aluatului peste fructe si ungem cu unt topit presarand deasupra putin zahar.  

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos.  

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor si optional presaram putin zahar pudra peste fructe.  

Va recomand din suflet acest desert gustos si aromat. 

TIPS-URI

1

puteti folosi la umplutura orice gem doriti, nu e neaparat sa folositi gem de caise

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu piersici si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Crostata cu nutella