Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

de gaby_duceag in Pui, 13 Feb 2015 | 15665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 aripioare de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 gr faina alba
  • o lingurita boia ardei iute
  • o lingurita pudra de usturoi
  • piper
  • 2 oua
  • fulgi de porumb macinati
  • ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb:

Spalati aripioarele de pui si le curatati.

Taiati-le in doua pe fiecare.

Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine.

Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu usturoiul, boiaua si putin piper. Asezati aripioarele lasand loc intre ele.

Puneti capacul cutiei si agitati cutia pentru a se acoperi aripioarele cu faina. Le puteti da si pe fiecare, separat, prin faina. Nu-i niciun pas esential asta.

Dati cutia la frigider pentru 2 ore.

Intr-o tigaie incapatoare incingeti ulei. Lasati-l sa se infierbante bine!

Luati aripioare din cutie si  le treceti prin ou batut bine cu putina sare, apoi prin fulgii de porumb.

Le puneti in uleiul incins si le prajiti pe ambele parti la foc mic pana se rumenesc frumos.

Le scoateti pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.

Noi am servit cu piure de legume (cartof, morcov si telina) dar le puteti servi si simple, cu salata.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti o tigaie groasa si va temeti ca va fi crusta rumena inainte de a fi bine patrunse aripioarele, le puteti da in clocot cateva minute (3-4) si apoi sa urmati pasii retetei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

14.02.2015, 21:25

Bya Ralu 1

21.02.2015, 14:26

trebuie sa le fac si eu,ca doar sunt by gaby )

UrsanMihaela 1

24.01.2018, 21:18

bune, bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aripioare crocante