Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

de gaby_duceag in Pui, 13 Feb 2015 | 15580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 aripioare de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 gr faina alba
  • o lingurita boia ardei iute
  • o lingurita pudra de usturoi
  • piper
  • 2 oua
  • fulgi de porumb macinati
  • ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb:

Spalati aripioarele de pui si le curatati.

Taiati-le in doua pe fiecare.

Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine.

Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu usturoiul, boiaua si putin piper. Asezati aripioarele lasand loc intre ele.

Puneti capacul cutiei si agitati cutia pentru a se acoperi aripioarele cu faina. Le puteti da si pe fiecare, separat, prin faina. Nu-i niciun pas esential asta.

Dati cutia la frigider pentru 2 ore.

Intr-o tigaie incapatoare incingeti ulei. Lasati-l sa se infierbante bine!

Luati aripioare din cutie si  le treceti prin ou batut bine cu putina sare, apoi prin fulgii de porumb.

Le puneti in uleiul incins si le prajiti pe ambele parti la foc mic pana se rumenesc frumos.

Le scoateti pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.

Noi am servit cu piure de legume (cartof, morcov si telina) dar le puteti servi si simple, cu salata.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti o tigaie groasa si va temeti ca va fi crusta rumena inainte de a fi bine patrunse aripioarele, le puteti da in clocot cateva minute (3-4) si apoi sa urmati pasii retetei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

14.02.2015, 21:25

Bya Ralu 1

21.02.2015, 14:26

trebuie sa le fac si eu,ca doar sunt by gaby )

UrsanMihaela 1

24.01.2018, 21:18

bune, bune

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de pui marinate la gratar