Spalati aripioarele de pui si le curatati.
Taiati-le in doua pe fiecare.
Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine.
Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu usturoiul, boiaua si putin piper. Asezati aripioarele lasand loc intre ele.
Puneti capacul cutiei si agitati cutia pentru a se acoperi aripioarele cu faina. Le puteti da si pe fiecare, separat, prin faina. Nu-i niciun pas esential asta.
Dati cutia la frigider pentru 2 ore.
Intr-o tigaie incapatoare incingeti ulei. Lasati-l sa se infierbante bine!
Luati aripioare din cutie si le treceti prin ou batut bine cu putina sare, apoi prin fulgii de porumb.
Le puneti in uleiul incins si le prajiti pe ambele parti la foc mic pana se rumenesc frumos.
Le scoateti pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
Noi am servit cu piure de legume (cartof, morcov si telina) dar le puteti servi si simple, cu salata.
1
Daca nu aveti o tigaie groasa si va temeti ca va fi crusta rumena inainte de a fi bine patrunse aripioarele, le puteti da in clocot cateva minute (3-4) si apoi sa urmati pasii retetei.