Merele se spală, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în sferturi şi li se scoate căsuţa cu sâmburi.
Se taie în cubuleţe mici.
Se pun la foc iute pentru maxim 5 minute, la călit cu zahărul brun, nuca măcinată, zahărul Bourbon şi scorţisoara.
7 foi...
Pentru blatul de ciocolată, mixăm untul cu zahărul. Se adaugă apoi oul şi laptele bătut.
Ingredientele uscate, adică făina, cacaua, bicarbonatul şi sarea se cern împreună şi se încorporează în compoziţia de mai sus.
Se omogenizează totul şi se toarnă...
Pentru blat, se separă ouăle.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează bine totul.
Se cern făina cu cacaua şi praful de copt şi se încorporează împreună...
Pentru blat, mixăm ouăle neseparate cu praful de sare şi zahărul, apoi adăugăm uleiul, esenţa şi făina cernută.
Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru cca.25 de minute...
Blat: se bat ouăle intregi cu un praf de sare si zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul şi esenţa, mixând în continuare. Se cerne făina şi se adaugă treptat mixând la viteză miă. Se toarnă compoziţia în tava de 24 cm detasabilă,...
Pentru forma detaşabilă de 18 cm diametru.
Blat de cacao : mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă deschisă la culoare. Se adaugă uleiul, se mixează în continuare, apoi se pun făina şi cacaua cernute şi esenţa de rom. Se omogenizează bine...
Preparăm întâi crema: se pun la foc mic, frişca lichidă cu ciocolata ruptă în bucăţele, apoi se adaugă cacaua, esenţa de rom şi coaja rasă de portocală. Se amestecă până ce totul devine o cremă fină. Se dă la rece, apoi la congelator ca să capete...
Margarina la temperatura camerei şi tăiată cubuleţe se încorporează cu degetele în făina cernută, ca la aluatul de tartă. Când e nisipos, se adaugă laptele călduţ în care am dizolvat complet drojdia, zahărul pudră cernut şi sl cu praful de sare, gălbenuşul,...
Se cern 250 g făina, într-un castron încăpător şi se amestecă cu sarea.
Se dizolvă drojdia şi zahărul în 60 ml apă. Se amestecă bine şi se toarnă peste faină, împreună cu oul bătut, restul de apă caldă, uleiul de măsline şi coaja rasă de...
Într-un castron, se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran.
Oul se bate bine ca pentru omletă, împreună cu uleiul.
Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate...
Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele.
Făina cu praful de copt şi cacaua se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior.
Se tapetează cu hârtie de copt o...
Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor.
Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl asemenea amestecuri pentru prăjituri).
Se întinde uşor cu sucitorul foaia de aluat, apoi se taie în pătrate, măsurate...
Se bat într-un bol oul cu zahărul, praful de sare, esenţa de vanilie.
Se adaugă coaja rasă de lămâie, iaurtul şi brânza.
Se amestecă bine totul, apoi se pune praful de copt şi făină cernută cât să obţinem un aluat mai gos ca cel de clătite, care să nu...
Se topeşte untul. Biscuiţii se transformă în pesmet cu ajutorul robotului de bucătărie. Se amestecă cu untul topit şi se tasează compoziţia obţinută pe fundul unei forme detaşabile cu diametrul de 23 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă vasul la frigider.
Pentru...
Se prepară întâi compoziţia din biscuiţi care trebuie să stea la rece : se zdrobesc biscuiţii într-o pungă sau se mărunţesc cu ajutorul robotului, apoi se amestecă cu zahărul pudră şi untul topit.
Se tapetează un vas cu hârtie de copt sau doar se unge cu...
Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.
Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu...
Se prepară întâi caramelul : se pun într-un vas la foc mic apa şi zahărul. Se lasă să firbă până capătă culoare aurie.
Atunci se adaugă untul şi se amestecă cu grijă.
După completa dizolvare a acestuia se adaugă smântâna , după care...
Se prepară blatul : se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, făina cernută cu cacaoa, apa şi esenţa. Se omogenizează bine, apoi se toarnă într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetat cu hârtie de copt. Se coace cam 20 de minute (...
Crema: se pun la topit la foc mic ciocolata şi frişca lichidă. Când totul e omogenizat, se dă la rece cca 1 oră, după care se spumează un pic cu mixerul.
Blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Untul moale se freaca cu zahărul, apoi se adaugă esenţa şi...
Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid.
Se toarnă compoziţia într-o tavă şi se dă la congelator.
Se amestecă din când în când cu o furculiţă.
Se serveşte în ceşcuţe sau...
Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare.
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând , piurel de banane şi compoziţia pregătită anterior şi răcorită.
Se pun şi făina cernută...
Ambele tipuri de zahăr se amestecă.
La fel şi fructele.
În cuva aparatului se pun straturi alternative de fructe şi zahăr.
Se selectează programul BOIL şi se apasă START. Când zahărul începe să se dizolve şi compoziţia devine lichidă, se selectează...
Se încălzeşte laptele.
Ouăle se bat ca pentru omletă cu 8 linguri cu vârf cu zahăr.
În cuva aparatului se pun celelalte 4 linguri de zahăr şi se selectează programul FRY.
Când s-a caramelizat zahărul, se adaugă compoziţia de ouă, se presară...
Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, apoi se bat în continuare cu zahărul până obţinem o compoziţie ca pentru bezea.
Se adaugă pe rând gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina cernută.
Se iau 4 linguri dein compoziţie şi se amestecă cu cacaoa şi...
Nuca pralinată, nuca măcinată fin, zahărul şi apa se pun la foc mic. Se amestecă continuu până ce zahărul s-a dizolvat şi compoziţia a devenit mai lichidă. Acum se adaugă ciocolata şi se amestecă să se topească. Se dă la răcit.
Se adaugă apoi esenţa de rom...
Căpşunile se spală bine şi se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Dacă sunt mari, se taie în sferturi.
Se toacă mărunt şi ananasul
În cuva aparatului se pun straturi alternative de fructe şi ambele tipuri de zahăr amestecate bine.
Se selectează programul JAM şi...
Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece cât să le acopere. Se lasă la hidratat 10 minute (cam până se pregăteşte compoziţia de ciocolată).
Într-un vas se pun frişca lichidă şi ciocolata. Se amestecă la foc mic până se obţine o...
Se pun la bain-marie ciocolata şi untul. Se lasă să se topească complet.
Ouăle se mixează cu zahărul şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie cremoasă.
Peste compoziţia de ouă se toarnă ciocolata topită cu untul şi se mixează în continuare la viteză...
Se face un aluat de eclere : se pun la fiert laptele, apa, untul, praful de sare şi zahărul vanilat. Când clocoteşte , se adaugă făina amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Se dă aluatul la răcit, apoi se adaugă pe rând cele 3 ouă, amestecând bine...
Se încinge cuptorul.
Untul se topeşte până devine lichid.
Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie.
Se întind foile pe masa de lucru. Se unge prima foaie nu foarte mult cu unt topit, cu ajutorul unei pensule, apoi se...
Desert rulouri cu mere, nuci si scortisoara
Merele se spală, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în sferturi şi li se scoate căsuţa cu sâmburi. Se taie în cubuleţe mici. Se pun la foc iute pentru maxim 5 minute, la călit cu zahărul brun, nuca măcinată, zahărul Bourbon şi scorţisoara. 7 foi...
Desert tort Trio mousse de ciocolata
Pentru blatul de ciocolată, mixăm untul cu zahărul. Se adaugă apoi oul şi laptele bătut. Ingredientele uscate, adică făina, cacaua, bicarbonatul şi sarea se cern împreună şi se încorporează în compoziţia de mai sus. Se omogenizează totul şi se toarnă...
Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua
Pentru blat, se separă ouăle. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează bine totul. Se cern făina cu cacaua şi praful de copt şi se încorporează împreună...
Desert tavalita cu nuca
Pentru blat, mixăm ouăle neseparate cu praful de sare şi zahărul, apoi adăugăm uleiul, esenţa şi făina cernută. Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru cca.25 de minute...
Desert tort trio mousse cu fructe de padure
Blat: se bat ouăle intregi cu un praf de sare si zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul şi esenţa, mixând în continuare. Se cerne făina şi se adaugă treptat mixând la viteză miă. Se toarnă compoziţia în tava de 24 cm detasabilă,...
Tort Primavara
Pentru forma detaşabilă de 18 cm diametru. Blat de cacao : mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă deschisă la culoare. Se adaugă uleiul, se mixează în continuare, apoi se pun făina şi cacaua cernute şi esenţa de rom. Se omogenizează bine...
Tort de Dragobete
Preparăm întâi crema: se pun la foc mic, frişca lichidă cu ciocolata ruptă în bucăţele, apoi se adaugă cacaua, esenţa de rom şi coaja rasă de portocală. Se amestecă până ce totul devine o cremă fină. Se dă la rece, apoi la congelator ca să capete...
Cozonac baigli cu nuca
Margarina la temperatura camerei şi tăiată cubuleţe se încorporează cu degetele în făina cernută, ca la aluatul de tartă. Când e nisipos, se adaugă laptele călduţ în care am dizolvat complet drojdia, zahărul pudră cernut şi sl cu praful de sare, gălbenuşul,...
Gogosi austriece umplute cu marmelada
Se cern 250 g făina, într-un castron încăpător şi se amestecă cu sarea. Se dizolvă drojdia şi zahărul în 60 ml apă. Se amestecă bine şi se toarnă peste faină, împreună cu oul bătut, restul de apă caldă, uleiul de măsline şi coaja rasă de...
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Într-un castron, se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran. Oul se bate bine ca pentru omletă, împreună cu uleiul. Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate...
Prajitura Boema
Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele. Făina cu praful de copt şi cacaua se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior. Se tapetează cu hârtie de copt o...
Mere in foietaj
Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor. Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl asemenea amestecuri pentru prăjituri). Se întinde uşor cu sucitorul foaia de aluat, apoi se taie în pătrate, măsurate...
Gogoşi cu lingura
Se bat într-un bol oul cu zahărul, praful de sare, esenţa de vanilie. Se adaugă coaja rasă de lămâie, iaurtul şi brânza. Se amestecă bine totul, apoi se pune praful de copt şi făină cernută cât să obţinem un aluat mai gos ca cel de clătite, care să nu...
Cheesecake cu ciocolată
Se topeşte untul. Biscuiţii se transformă în pesmet cu ajutorul robotului de bucătărie. Se amestecă cu untul topit şi se tasează compoziţia obţinută pe fundul unei forme detaşabile cu diametrul de 23 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă vasul la frigider. Pentru...
New York Cheesecake
Se prepară întâi compoziţia din biscuiţi care trebuie să stea la rece : se zdrobesc biscuiţii într-o pungă sau se mărunţesc cu ajutorul robotului, apoi se amestecă cu zahărul pudră şi untul topit. Se tapetează un vas cu hârtie de copt sau doar se unge cu...
Ruladă Cristal
Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot. Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu...
Salad Chef Crumble
Se prepară întâi caramelul : se pun într-un vas la foc mic apa şi zahărul. Se lasă să firbă până capătă culoare aurie. Atunci se adaugă untul şi se amestecă cu grijă. După completa dizolvare a acestuia se adaugă smântâna , după care...
Tort double mousse
Se prepară blatul : se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, făina cernută cu cacaoa, apa şi esenţa. Se omogenizează bine, apoi se toarnă într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetat cu hârtie de copt. Se coace cam 20 de minute (...
Tort ganache cu nuci şi coacăze
Crema: se pun la topit la foc mic ciocolata şi frişca lichidă. Când totul e omogenizat, se dă la rece cca 1 oră, după care se spumează un pic cu mixerul. Blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Untul moale se freaca cu zahărul, apoi se adaugă esenţa şi...
Granita de pepene roşu
Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă compoziţia într-o tavă şi se dă la congelator. Se amestecă din când în când cu o furculiţă. Se serveşte în ceşcuţe sau...
Prăjitură ciocolatoasă – Multicooker
Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând , piurel de banane şi compoziţia pregătită anterior şi răcorită. Se pun şi făina cernută...
Gem de caise – Multicooker
Ambele tipuri de zahăr se amestecă. La fel şi fructele. În cuva aparatului se pun straturi alternative de fructe şi zahăr. Se selectează programul BOIL şi se apasă START. Când zahărul începe să se dizolve şi compoziţia devine lichidă, se selectează...
Cremă de zahăr ars cu zmeură – Multicooker
Se încălzeşte laptele. Ouăle se bat ca pentru omletă cu 8 linguri cu vârf cu zahăr. În cuva aparatului se pun celelalte 4 linguri de zahăr şi se selectează programul FRY. Când s-a caramelizat zahărul, se adaugă compoziţia de ouă, se presară...
Prăjitură cu vişine – Multicooker
Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, apoi se bat în continuare cu zahărul până obţinem o compoziţie ca pentru bezea. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina cernută. Se iau 4 linguri dein compoziţie şi se amestecă cu cacaoa şi...
Prăjitură cu nucă – Multicooker
Nuca pralinată, nuca măcinată fin, zahărul şi apa se pun la foc mic. Se amestecă continuu până ce zahărul s-a dizolvat şi compoziţia a devenit mai lichidă. Acum se adaugă ciocolata şi se amestecă să se topească. Se dă la răcit. Se adaugă apoi esenţa de rom...
Dulceaţă de căpşuni – Multicooker
Căpşunile se spală bine şi se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Dacă sunt mari, se taie în sferturi. Se toacă mărunt şi ananasul În cuva aparatului se pun straturi alternative de fructe şi ambele tipuri de zahăr amestecate bine. Se selectează programul JAM şi...
Mousse de ciocolată cu mentă şi zmeură
Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece cât să le acopere. Se lasă la hidratat 10 minute (cam până se pregăteşte compoziţia de ciocolată). Într-un vas se pun frişca lichidă şi ciocolata. Se amestecă la foc mic până se obţine o...
Brownies cu unt de arahide
Se pun la bain-marie ciocolata şi untul. Se lasă să se topească complet. Ouăle se mixează cu zahărul şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie cremoasă. Peste compoziţia de ouă se toarnă ciocolata topită cu untul şi se mixează în continuare la viteză...
Churros
Se face un aluat de eclere : se pun la fiert laptele, apa, untul, praful de sare şi zahărul vanilat. Când clocoteşte , se adaugă făina amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Se dă aluatul la răcit, apoi se adaugă pe rând cele 3 ouă, amestecând bine...
Baclava
Se încinge cuptorul. Untul se topeşte până devine lichid. Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie. Se întind foile pe masa de lucru. Se unge prima foaie nu foarte mult cu unt topit, cu ajutorul unei pensule, apoi se...