Ca la bucătăraşi acasă
Reţeta am găsit-o pe blogul Laurei Adamache, însă am mai modificat pe ici pe colo. Sunt simplu de făcut. Eu am ales varianta coacerii în cuptor. Ies pufoase şi foarte gustoase, plus ca putem mânca mai multe, pentru ca sunt mai sănătoase.
Se cern 250 g făina, într-un castron încăpător şi se amestecă cu sarea.
Se dizolvă drojdia şi zahărul în 60 ml apă. Se amestecă bine şi se toarnă peste faină, împreună cu oul bătut, restul de apă caldă, uleiul de măsline şi coaja rasă de lămâie.
Se frământă un aluat nelipicios (dacă e nevoie mai punem cca.50 g făină ca să fie aluatul neted).
Se lasă la crescut.
Se întinde apoi aluatul, în foaie potrivit de subţire şi pe jumătate din el, se pun din loc în loc, cuburi de marmeladă.
Se acoperă cu cealalta jumătate de foaie şi se sigilează bine aluatul cu degetele în jurul fiecărui cub de marmeladă, ca sa nu iasă la copt.
Se decupează cu forma (eu am folosit una pătrată de metal), apoi se pun în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se mai lasă încă 15-20 de minute la crescut.
Se pun în cuptorul încălzit, la 200 grade cu ventilaţie, pentru 10-12 minute.
Se verifică să fie coapte.
Se răcoresc, apoi se pudrează cu zahăr vanilat.
Poftă bună!