Desert rulouri cu mere, nuci si scortisoara

de madi_marin in Dulciuri, 27 Mai 2017 | 8238 vizualizari

 

Reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • Pentru 13 bucăţi:
  • 3 mere măricele
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 praf de scorţişoară
  • 1 pliculeţ de zahăr Bourbon
  • 1 lingură cu vârf cu nucă măcinată
  • 7 foi de plăcintă
  • zahăr pudră pentru servit
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu mere, nuci si scortisoara:

Merele se spală, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în sferturi şi li se scoate căsuţa cu sâmburi.

Se taie în cubuleţe mici.

Se pun la foc iute pentru maxim 5 minute, la călit cu zahărul brun, nuca măcinată, zahărul Bourbon şi scorţisoara.

7 foi de plăcintă se taie în jumătate, pe lat şi obţinem 14 dreptunghiuri ( din care eu am folosit doar 13).

Se pune cam o lingură de cubuleţe pe fiecare foaie, se rulează cât masi strâns ( cu atenţie să nu se rupă foaia!), după care se lipesc cu puţin ulei, ca să nu se desfacă la prăjit.

Se frig în ulei încins până se rumenesc frumos.

Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat.

Se pot servi cu frişcă sau îngheţată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu mere, nuci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra cu portocale